Home > Bestanden > opera.exe Windowsproces - wat is het?

Hoe verwijder je een opera fout

Opera.exe is een uitvoerbaar bestand (een programma) voor Windows. De bestandsextensie .exe is de afkorting voor het Engelse 'executable'. Voer uitvoerbare bestanden alleen uit van uitgevers die u vertrouwt, omdat uitvoerbare bestanden mogelijk de instellingen van uw computer aanpassen of schaden aan uw computer kunnen toebrengen. Op het gratis bestandsinformatieforum kun je uitzoeken of opera.exe een virus, Trojaans paard, spyware, adware is dat je kunt verwijderen of een bestand dat behoort tot een Windowssysteem of een toepassing die u kunt vertrouwen.

Hints om opera.exe gerelateerde fouten op te lossen

  1. Gebruik het gratis Restoro om de oorzaak van het probleem te vinden. Het is meestal erg nuttig.
  2. Update Opera Internet Browser. Je kunt de updates die je nodig hebt vinden op de website van de uitgever van de software. (zie de volgende paragraaf).
  3. Vind de juiste informatie over wat opera.exe voor jou kan doen in de volgende paragrafen.

Opera.exe bestandsinfo

Het proces Opera Internet Browser of Opera GX Internet Browser of Opera beta Internet Browser of Opera developer Internet Browser hoort bij de software Opera Stable of Opera GX Stable of Opera Internet Browser of Opera web browser of TeamViewer of Opera beta of Opera developer of Opera Next (versie 12.00 alpha) van (www.opera.com)..

Omschrijving: Windows heeft opera.exe niet nodig. Bestand opera.exe bevindt zich in een submap van "C:\Users\USERNAME". Bekende bestandsformaten op Windows 10/11/7 zijn 1,033,752 bytes (4% van alle voorkomende bestanden), 1,603,672 bytes en nog 71 varianten. https://www.bestanden.nl/proces/opera.exe.html 
Bestand opera.exe is geen Windows systeembestand. Het bestand heeft een digitale signatuur. Programma is niet zichtbaar. Opera.exe kan andere programma's manipuleren en toezicht houden op toepassingen. Daarom is de technische veiligheidsbeoordeling 67% gevaarlijk.

  • Als opera.exe wordt gevonden in een submap van "C:\Program Files" dan is de veiligheidsbeoordeling 42% gevaarlijk. Bestandsformaat is 13,179,660 bytes (14% van alle voorkomende bestanden), 648,200 bytes en nog 97 varianten. Het bestand is geen Windows systeemcomponent. Het bestand heeft een digitale signatuur. De toepassing is niet zichtbaar. Opera.exe kan andere programma's manipuleren en toezicht houden op toepassingen.
    U kunt het programma Opera Stable of Opera GX Stable verwijderen, het updaten, of de Klantenservice om Ondersteuning vragen. Ga naar www.opera.com/download om het te updaten, ga naar help.opera.com of help.opera.com/latest voor ondersteuning, of klik op Opera Stable of Opera GX Stable in het Windows Configuratiescherm (Software of Programma's gedeelte) om het te verwijderen.
  • Als opera.exe wordt gevonden in een submap van de map Windows Temp dan is de veiligheidsbeoordeling 64% gevaarlijk. Bestandsformaat is 1,807,384 bytes. De toepassing is niet zichtbaar. Het bestand is geen Windows systeemcomponent. Het is gecertificeerd door een betrouwbaar bedrijf. Opera.exe kan andere programma's manipuleren.
    U kunt Opera GX Stable verwijderen, of de klantenservice om ondersteuning vragen. Ga naar Opera GX Stable in het Windows Configuratiescherm (Software of Programma's gedeelte) om het te verwijderen, of ga naar help.opera.com/latest voor Klanten ondersteuning.

Belangrijk: Sommige malware camoufleert zichzelf als opera.exe. Controleer daarom het opera.exe proces erop of je pc of het geïnfecteerd is. We raden Security Task Manager aan om de veiligheid van je computer te controleren.


Commentaar gebruiker

Er zijn nog geen beoordelingen. Waarom schrijf je niet als eerste een korte beoordeling?
45 gebruikers vragen naar dit bestand.
Als je meer weet over opera.exe, deel je kennis dan en help anderen.

Zo los je problemen met opera op

Een schone en opgeruimde computer is de eerste vereiste om problemen met opera te vermijden. Dat betekent het uitvoeren van een malware scan, het schoonmaken van je harde schijf met cleanmgr en sfc /scannow, het verwijderen van programma's die je niet meer nodig hebt, het controleren op Autostart programma's (met msconfig) en het activeren van Windows' Automatic Update. Vergeet niet regelmatig back-up bestanden aan te maken, of ten minste herstelpunten te maken.

Als er zich daadwerkelijk een probleem voordoet, probeer dan te herinneren welke handeling u het laatst hebt uitgevoerd, of wat u als laatste hebt geinstalleerd voordat het probleem zich voor het eerst voordeed. Gebruik het resmon commando om de processen in beeld te brengen die uw probleem veroorzaken. Zelfs bij ernstige problemen is het beter om Windows niet opnieuw te installeren, maar de installering te repareren of, bij Windows 8 en latere versies, het commando DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth geven. Dit maakt reparatie van het operatieve systeem mogelijk zonder dat er data verloren gaan.

De volgende programma's helpen u het opera.exe proces op uw computer te analyseren: Security Task Manager toont alle lopende Windows taken, inclusief geintegreerde verborgen processen, zoals het toezicht op uw toetsenbord en browser of de activering van Autostart. Een specifieke beoordeling van de veiligheidsrisico's geeft een indicatie van de kans dat het proces potentieel spyware, malware of een Trojaans paard betreft. Malwarebytes Anti-Malware spoort op uw harde schijf naar sluimerende spyware, adware, Trojaanse paarden, keyloggers, malware en trackers en verwijdert deze.

opera scanner

Download

Security Task Manager toont alle lopende Windowstaken, inclusief embedded verborgen functies (bijv. toetsenbord of browsermonitoring, autostartvermelding). Een individuele veiligheidsbeoordeling geeft een indicatie van de kans dat het proces potentiële spyware, malware, keylogger of een Trojaans paard is.

Gratis Antivirus detecteert en verwijdert niet-actieve spyware, adware, trojans, keyloggers, malware en tracking bedreigingen van uw harde schijf. Ideaal supplement voor Security Task Manager.

Restoro scant gratis, maakt schoon, repareert en optimaliseert je systeem.