Home > Bestanden > spoolsv.exe Windowsproces - wat is het?

Hoe verwijder je een spoolsv fout

Het echte spoolsv.exe bestand is een software component van Microsoft Windows Operating System door .

SpoolSv is een afkorting voor Print Spooler Service

Spoolsv.exe is een uitvoerbaar bestand (een programma) voor Windows. De bestandsextensie .exe is de afkorting voor het Engelse 'executable'. Voer uitvoerbare bestanden alleen uit van uitgevers die u vertrouwt, omdat uitvoerbare bestanden mogelijk de instellingen van uw computer aanpassen of schaden aan uw computer kunnen toebrengen. Op het gratis bestandsinformatieforum kun je uitzoeken of spoolsv.exe een virus, Trojaans paard, spyware, adware is dat je kunt verwijderen of een bestand dat behoort tot een Windowssysteem of een toepassing die u kunt vertrouwen.

Hints om spoolsv.exe gerelateerde fouten op te lossen

  1. Gebruik het gratis Restoro om de oorzaak van het probleem te vinden. Het is meestal erg nuttig.
  2. Update Spooler SubSystem App. Je kunt de updates die je nodig hebt vinden op de website van de uitgever van de software. (zie de volgende paragraaf).
  3. Vind de juiste informatie over wat spoolsv.exe voor jou kan doen in de volgende paragrafen.

Spoolsv.exe bestandsinfo

Het proces Spooler SubSystem App of App voor Spooler-subsysteem of Toepassing voor Spooler-subsysteem of Print Spooler of xx of Microsoft® Windows® Operating System of Input Director of OxyCrypt hoort bij de software Microsoft Windows Operating System of Besturingssysteem Microsoft Windows of xx of Input Director of Oxy by HansKanns van Microsoft (www.microsoft.com) of xx of Microsoft Windows Operating System (windows.microsoft.com) of Oxy by HansKanns..

Omschrijving: spoolsv.exe is de belangrijkste print spooling dienst in Windows 2000 en recentere versies - het is verantwoordelijk voor het beheer van alle afdruktaken op de computer. Spooling is een proces waarmee het besturingssysteem de rij met afdruktaken volledig op de achtergrond afwerkt ipv de gebruiker te dwingen om te wachten terwijl het afdrukken voltooid is. Dit is een essentiële dienst voor iedereen die print of faxt.

Gedetailleerde Analyse: spoolsv.exe veroorzaakt vaak problemen en is belangrijk voor Windows. Bestand spoolsv.exe bevindt zich in de map C:\Windows\System32. Bekende bestandsformaten op Windows 10/8/7/XP zijn 58,880 bytes (43% van alle voorkomende bestanden), 57,856 bytes en nog 17 varianten. https://www.bestanden.nl/proces/spoolsv.exe.html 
De naam van de service is "Spooler".
De toepassing is niet zichtbaar. Het is een betrouwbaar Microsoftbestand. Daarom is de technische veiligheidsbeoordeling 9% gevaarlijk.

Hoe herkent u verdachte varianten?

  • Als spoolsv.exe wordt gevonden in een submap van "C:\Users\USERNAME" dan is de veiligheidsbeoordeling 76% gevaarlijk. Bestandsformaat is 3,301,910 bytes (35% van alle voorkomende bestanden), 3,299,862 bytes en nog 6 varianten. Bestand spoolsv.exe is geen Windows kernbestand. Er is geen informatie over de maker van dit bestand. Het programma heeft geen zichtbaar venster. Spoolsv.exe kan toezicht houden op toepassingen en inputs onthouden.
  • Als spoolsv.exe wordt gevonden in een submap van C:\Windows dan is de veiligheidsbeoordeling 42% gevaarlijk. Bestandsformaat is 342,033 bytes. Het proces heeft een zichtbaar venster. Er is geen omschrijving van het programma. De toepassing wordt geladen tijdens het Windows bootproces (Zie registratiesleutel: MACHINE\Run, Run, Winlogon\Shell, RunOnce, MACHINE\RunOnce). Het is geen Windows systeemcomponent. Spoolsv.exe kan toezicht houden op toepassingen.
  • Als spoolsv.exe wordt gevonden in een submap van "C:\Program Files" dan is de veiligheidsbeoordeling 64% gevaarlijk. Bestandsformaat is 640,512 bytes.
  • Als spoolsv.exe wordt gevonden in een submap van C:\Windows\System32 dan is de veiligheidsbeoordeling 60% gevaarlijk. Bestandsformaat is 540,672 bytes.
  • Als spoolsv.exe wordt gevonden in de map C:\Windows\System32\drivers dan is de veiligheidsbeoordeling 80% gevaarlijk. Bestandsformaat is 145,920 bytes.

Belangrijk: Sommige malware camoufleert zichzelf als spoolsv.exe, met name als ze zich niet in de map C:\Windows\System32 bevinden. Controleer daarom het spoolsv.exe proces erop of je pc of het geïnfecteerd is. We raden Security Task Manager aan om de veiligheid van je computer te controleren.


Commentaar gebruiker

Door het bestand was een worm onder de naam NAVW32.exe binnen gekomen, waar door mijn processor op 100% draaide. Ik heb de worm moeten opzoeken en verwijderen!
Tommy
Samenvatting: Gemiddelde gebruikers beoordeling van spoolsv.exe: gebaseerd op 1 stem met 1 review. 190 gebruikers vragen naar dit bestand. Eén gebruiker heeft het niet beoordeeld ("weet niet"). Eén gebruiker heeft het als niet gevaarlijk beoordeeld.
Als je meer weet over spoolsv.exe, deel je kennis dan en help anderen.

Zo los je problemen met spoolsv op

Een schone en opgeruimde computer is de eerste vereiste om problemen met spoolsv te vermijden. Dat betekent het uitvoeren van een malware scan, het schoonmaken van je harde schijf met cleanmgr en sfc /scannow, het verwijderen van programma's die je niet meer nodig hebt, het controleren op Autostart programma's (met msconfig) en het activeren van Windows' Automatic Update. Vergeet niet regelmatig back-up bestanden aan te maken, of ten minste herstelpunten te maken.

Als er zich daadwerkelijk een probleem voordoet, probeer dan te herinneren welke handeling u het laatst hebt uitgevoerd, of wat u als laatste hebt geinstalleerd voordat het probleem zich voor het eerst voordeed. Gebruik het resmon commando om de processen in beeld te brengen die uw probleem veroorzaken. Zelfs bij ernstige problemen is het beter om Windows niet opnieuw te installeren, maar de installering te repareren of, bij Windows 8 en latere versies, het commando DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth geven. Dit maakt reparatie van het operatieve systeem mogelijk zonder dat er data verloren gaan.

De volgende programma's helpen u het spoolsv.exe proces op uw computer te analyseren: Security Task Manager toont alle lopende Windows taken, inclusief geintegreerde verborgen processen, zoals het toezicht op uw toetsenbord en browser of de activering van Autostart. Een specifieke beoordeling van de veiligheidsrisico's geeft een indicatie van de kans dat het proces potentieel spyware, malware of een Trojaans paard betreft. Malwarebytes Anti-Malware spoort op uw harde schijf naar sluimerende spyware, adware, Trojaanse paarden, keyloggers, malware en trackers en verwijdert deze.

spoolsv scanner

Download

Security Task Manager toont alle lopende Windowstaken, inclusief embedded verborgen functies (bijv. toetsenbord of browsermonitoring, autostartvermelding). Een individuele veiligheidsbeoordeling geeft een indicatie van de kans dat het proces potentiële spyware, malware, keylogger of een Trojaans paard is.

Gratis Antivirus detecteert en verwijdert niet-actieve spyware, adware, trojans, keyloggers, malware en tracking bedreigingen van uw harde schijf. Ideaal supplement voor Security Task Manager.

Restoro scant gratis, maakt schoon, repareert en optimaliseert je systeem.