Home > Bestanden > nvSCPAPISvr.exe Windowsproces - wat is het?

Hoe verwijder je een nvSCPAPISvr fout

Het echte nvSCPAPISvr.exe bestand is een software component van Nvidia 3D Vision door Nvidia.

NvSCPAPISvr is een afkorting voor Nvidia Stereoscopic Vision Control Panel Application Programming Interface Server

NvSCPAPISvr.exe is een uitvoerbaar bestand (een programma) voor Windows. De bestandsextensie .exe is de afkorting voor het Engelse 'executable'. Voer uitvoerbare bestanden alleen uit van uitgevers die u vertrouwt, omdat uitvoerbare bestanden mogelijk de instellingen van uw computer aanpassen of schaden aan uw computer kunnen toebrengen. Op het gratis bestandsinformatieforum kun je uitzoeken of nvSCPAPISvr.exe een virus, Trojaans paard, spyware, adware is dat je kunt verwijderen of een bestand dat behoort tot een Windowssysteem of een toepassing die u kunt vertrouwen.

Hints om nvSCPAPISvr.exe gerelateerde fouten op te lossen

  1. Gebruik het gratis PC Mechanic om de oorzaak van het probleem te vinden. Het is meestal erg nuttig.
  2. Update Stereo Vision Control Panel API Server. Je kunt de updates die je nodig hebt vinden op de website van de uitgever van de software. (zie de volgende paragraaf).
  3. Vind de juiste informatie over wat nvSCPAPISvr.exe voor jou kan doen in de volgende paragrafen.

NvSCPAPISvr.exe bestandsinfo

Het proces Stereo Vision Control Panel API Server hoort bij de software NVIDIA Stereoscopic (versie 3D Driver, 3D Driver Service) of Stereo Vision Control Panel API Server of NVIDIA Display Control Panel of NVIDIA Drivers of NVIDIA 3D Vision Driver of NVIDIA 3D Vision stuurprogramma van NVIDIA (www.nvidia.com)..

Omschrijving: Windows heeft nvSCPAPISvr.exe niet nodig. Bestand nvSCPAPISvr.exe bevindt zich in een submap van "C:\Program Files". Bekende bestandsformaten op Windows 10/8/7/XP zijn 383,264 bytes (12% van alle voorkomende bestanden), 382,824 bytes en nog 33 varianten. https://www.bestanden.nl/proces/nvscpapisvr.exe.html 
Programma heeft geen zichtbaar venster. Het bestand is gecertificeerd door een betrouwbaar bedrijf. Bestand nvSCPAPISvr.exe is geen Windows kernbestand. Het is een bestand met Verisign signatuur. Het kan het gedrag van andere programma's veranderen of andere programma's manipuleren. NvSCPAPISvr.exe kan inputs onthouden en toezicht houden op toepassingen. Daarom is de technische veiligheidsbeoordeling 46% gevaarlijk.

  • Als nvSCPAPISvr.exe wordt gevonden in de map C:\Windows\System32 dan is de veiligheidsbeoordeling 62% gevaarlijk. Bestandsformaat is 232,960 bytes. Het is gevonden in de Windowsmap, maar het is geen Windows kernbestand. De toepassing heeft geen zichtbaar venster. Bestand nvSCPAPISvr.exe is geen Windows kernbestand. NvSCPAPISvr.exe kan inputs onthouden.
  • Als nvSCPAPISvr.exe wordt gevonden in een submap van C:\Windows dan is de veiligheidsbeoordeling 63% gevaarlijk. Bestandsformaat is 232,960 bytes (94% van alle voorkomende bestanden) of 239,648 bytes. Het proces heeft geen zichtbaar venster. Het is geen Windows kernbestand. NvSCPAPISvr.exe is een onbekend bestand in de Windowsmap. Het kan het gedrag van andere programma's veranderen of andere programma's manipuleren. NvSCPAPISvr.exe kan inputs onthouden.

Belangrijk: Sommige malware camoufleert zichzelf als nvSCPAPISvr.exe, met name als ze zich in de map c:\windows or c:\windows\system32 bevinden. Controleer daarom het nvSCPAPISvr.exe proces erop of je pc of het geïnfecteerd is. We raden Security Task Manager aan om de veiligheid van je computer te controleren.


Commentaar gebruiker

Er zijn nog geen beoordelingen. Waarom schrijf je niet als eerste een korte beoordeling?
Als je meer weet over nvSCPAPISvr.exe, deel je kennis dan en help anderen.

Zo los je problemen met nvSCPAPISvr op

Een schone en opgeruimde computer is de eerste vereiste om problemen met nvSCPAPISvr te vermijden. Dat betekent het uitvoeren van een malware scan, het schoonmaken van je harde schijf met cleanmgr en sfc /scannow, het verwijderen van programma's die je niet meer nodig hebt, het controleren op Autostart programma's (met msconfig) en het activeren van Windows' Automatic Update. Vergeet niet regelmatig back-up bestanden aan te maken, of ten minste herstelpunten te maken.

Als er zich daadwerkelijk een probleem voordoet, probeer dan te herinneren welke handeling u het laatst hebt uitgevoerd, of wat u als laatste hebt geinstalleerd voordat het probleem zich voor het eerst voordeed. Gebruik het resmon commando om de processen in beeld te brengen die uw probleem veroorzaken. Zelfs bij ernstige problemen is het beter om Windows niet opnieuw te installeren, maar de installering te repareren of, bij Windows 8 en latere versies, het commando DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth geven. Dit maakt reparatie van het operatieve systeem mogelijk zonder dat er data verloren gaan.

De volgende programma's helpen u het nvSCPAPISvr.exe proces op uw computer te analyseren: Security Task Manager toont alle lopende Windows taken, inclusief geintegreerde verborgen processen, zoals het toezicht op uw toetsenbord en browser of de activering van Autostart. Een specifieke beoordeling van de veiligheidsrisico's geeft een indicatie van de kans dat het proces potentieel spyware, malware of een Trojaans paard betreft. Malwarebytes Anti-Malware spoort op uw harde schijf naar sluimerende spyware, adware, Trojaanse paarden, keyloggers, malware en trackers en verwijdert deze.

nvSCPAPISvr scanner

Download

Security Task Manager toont alle lopende Windowstaken, inclusief embedded verborgen functies (bijv. toetsenbord of browsermonitoring, autostartvermelding). Een individuele veiligheidsbeoordeling geeft een indicatie van de kans dat het proces potentiële spyware, malware, keylogger of een Trojaans paard is.

Gratis Antivirus detecteert en verwijdert niet-actieve spyware, adware, trojans, keyloggers, malware en tracking bedreigingen van uw harde schijf. Ideaal supplement voor Security Task Manager.

SpeedUpMyPC scant gratis, maakt schoon, repareert en optimaliseert je systeem.