Home > Bestanden > igfxtray.exe Windowsproces - wat is het?

Hoe verwijder je een igfxtray fout

Het echte igfxtray.exe bestand is een software component van Intel® Common User Interface door .

igfxtray is een afkorting voor Intel Graphics System Tray Helper Icon

Igfxtray.exe is een uitvoerbaar bestand (een programma) voor Windows. De bestandsextensie .exe is de afkorting voor het Engelse 'executable'. Voer uitvoerbare bestanden alleen uit van uitgevers die u vertrouwt, omdat uitvoerbare bestanden mogelijk de instellingen van uw computer aanpassen of schaden aan uw computer kunnen toebrengen. Op het gratis bestandsinformatieforum kun je uitzoeken of igfxtray.exe een virus, Trojaans paard, spyware, adware is dat je kunt verwijderen of een bestand dat behoort tot een Windowssysteem of een toepassing die u kunt vertrouwen.

Hints om igfxtray.exe gerelateerde fouten op te lossen

  1. Gebruik het gratis Restoro om de oorzaak van het probleem te vinden. Het is meestal erg nuttig.
  2. Update igfxTray Module. Je kunt de updates die je nodig hebt vinden op de website van de uitgever van de software. (zie de volgende paragraaf).
  3. Vind de juiste informatie over wat igfxtray.exe voor jou kan doen in de volgende paragrafen.

Igfxtray.exe bestandsinfo

Het proces igfxTray Module of 2f6aB53KyjHTL hoort bij de software Intel® Common User Interface of Intel Poulsbo Drivers for Windows NT of goRL3 van Intel (www.intel.com) of Intel® pGFX of Intel Corporation - pGFX of TrueCrypt Foundation (www.truecrypt.org)..

Omschrijving: Dit proces voert het pictogram in het systeemvak uit geassocieerd wordt met de drivers voor de Intel 81x serie grafische chipset. U kunt dit pictogram gebruiken om diverse grafische chip instellingen te wijzigen, zoals beeldscherm resolutie of kleurdiepte en ook om uw grafische controller te configureren. Het is mogelijk om dezelfde functies te bekomen via het Control Panel, dus dit pictogram activeren is louter facultatief.

Gedetailleerde Analyse: Windows heeft igfxtray.exe niet nodig. Bestand igfxtray.exe bevindt zich in de map C:\Windows\System32. Bekende bestandsformaten op Windows 10/8/7/XP zijn 141,848 bytes (24% van alle voorkomende bestanden), 155,648 bytes en nog 54 varianten. https://www.bestanden.nl/proces/igfxtray.exe.html 
Het programma heeft een zichtbaar venster. Het bestand is geen Windows systeemcomponent. Het is een bestand met Microsoft signatuur. Programma start als Windows opstart (Zie registratiesleutel: MACHINE\Run, User Shell Folders, Run). Bestand igfxtray.exe is digitaal gesigneerd. Daarom is de technische veiligheidsbeoordeling 5% gevaarlijk.

  • Als igfxtray.exe wordt gevonden in de map Windows Temp dan is de veiligheidsbeoordeling 36% gevaarlijk. Bestandsformaat is 757,760 bytes. Het programma heeft een zichtbaar venster. Er is geen informatie over de maker van dit bestand. Het programma start als Windows opstart (Zie registratiesleutel: MACHINE\Run, User Shell Folders, Run). Bestand igfxtray.exe is geen Windows systeemcomponent. igfxtray.exe lijkt een gecomprimeerd bestand te zijn.
  • Als igfxtray.exe wordt gevonden in een submap van "C:\Program Files" dan is de veiligheidsbeoordeling 46% gevaarlijk. Bestandsformaat is 383 bytes. Programma heeft een zichtbaar venster. Er is geen bestandsinformatie. De toepassing start bij het opstarten van Windows (Zie registratiesleutel: MACHINE\Run, User Shell Folders, Run). Het is geen Windows kernbestand. igfxtray.exe lijkt een gecomprimeerd bestand te zijn.
  • Als igfxtray.exe wordt gevonden in een submap van "C:\Users\USERNAME" dan is de veiligheidsbeoordeling 76% gevaarlijk. Bestandsformaat is 165,376 bytes.

Belangrijk: Sommige malware camoufleert zichzelf als igfxtray.exe. Controleer daarom het igfxtray.exe proces erop of je pc of het geïnfecteerd is. We raden Security Task Manager aan om de veiligheid van je computer te controleren.


Commentaar gebruiker

Er zijn nog geen beoordelingen. Waarom schrijf je niet als eerste een korte beoordeling?
89 gebruikers vragen naar dit bestand.
Als je meer weet over igfxtray.exe, deel je kennis dan en help anderen.

Zo los je problemen met igfxtray op

Een schone en opgeruimde computer is de eerste vereiste om problemen met igfxtray te vermijden. Dat betekent het uitvoeren van een malware scan, het schoonmaken van je harde schijf met cleanmgr en sfc /scannow, het verwijderen van programma's die je niet meer nodig hebt, het controleren op Autostart programma's (met msconfig) en het activeren van Windows' Automatic Update. Vergeet niet regelmatig back-up bestanden aan te maken, of ten minste herstelpunten te maken.

Als er zich daadwerkelijk een probleem voordoet, probeer dan te herinneren welke handeling u het laatst hebt uitgevoerd, of wat u als laatste hebt geinstalleerd voordat het probleem zich voor het eerst voordeed. Gebruik het resmon commando om de processen in beeld te brengen die uw probleem veroorzaken. Zelfs bij ernstige problemen is het beter om Windows niet opnieuw te installeren, maar de installering te repareren of, bij Windows 8 en latere versies, het commando DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth geven. Dit maakt reparatie van het operatieve systeem mogelijk zonder dat er data verloren gaan.

De volgende programma's helpen u het igfxtray.exe proces op uw computer te analyseren: Security Task Manager toont alle lopende Windows taken, inclusief geintegreerde verborgen processen, zoals het toezicht op uw toetsenbord en browser of de activering van Autostart. Een specifieke beoordeling van de veiligheidsrisico's geeft een indicatie van de kans dat het proces potentieel spyware, malware of een Trojaans paard betreft. Malwarebytes Anti-Malware spoort op uw harde schijf naar sluimerende spyware, adware, Trojaanse paarden, keyloggers, malware en trackers en verwijdert deze.

igfxtray scanner

Download

Security Task Manager toont alle lopende Windowstaken, inclusief embedded verborgen functies (bijv. toetsenbord of browsermonitoring, autostartvermelding). Een individuele veiligheidsbeoordeling geeft een indicatie van de kans dat het proces potentiële spyware, malware, keylogger of een Trojaans paard is.

Gratis Antivirus detecteert en verwijdert niet-actieve spyware, adware, trojans, keyloggers, malware en tracking bedreigingen van uw harde schijf. Ideaal supplement voor Security Task Manager.

Restoro scant gratis, maakt schoon, repareert en optimaliseert je systeem.