Home > Bestanden > Steam.exe Windowsproces - wat is het?

Hoe verwijder je een Steam fout

Steam.exe is een uitvoerbaar bestand (een programma) voor Windows. De bestandsextensie .exe is de afkorting voor het Engelse 'executable'. Voer uitvoerbare bestanden alleen uit van uitgevers die u vertrouwt, omdat uitvoerbare bestanden mogelijk de instellingen van uw computer aanpassen of schaden aan uw computer kunnen toebrengen. Op het gratis bestandsinformatieforum kun je uitzoeken of Steam.exe een virus, Trojaans paard, spyware, adware is dat je kunt verwijderen of een bestand dat behoort tot een Windowssysteem of een toepassing die u kunt vertrouwen.

Hints om Steam.exe gerelateerde fouten op te lossen

  1. Gebruik het gratis PC Mechanic om de oorzaak van het probleem te vinden. Het is meestal erg nuttig.
  2. Update Steam Client Bootstrapper. Je kunt de updates die je nodig hebt vinden op de website van de uitgever van de software. (zie de volgende paragraaf).
  3. Vind de juiste informatie over wat Steam.exe voor jou kan doen in de volgende paragrafen.

Steam.exe bestandsinfo

Het proces Steam Client Bootstrapper of Steam Client Bootstrapper (buildbot_winslave04_steam_steam_rel_client_win32@winslave04) of Steam 732897

hoort bij de software Steam Client Bootstrapper of Counter-Strike of Call of Duty: Modern Warfare (versie 2) of Terraria of Half-Life (versie 2, 2: Deathmatch) of The Elder Scrolls V: Skyrim of Orcs Must Die of Age of Empires® III: Complete Collection of Audiosurf of XCOM: Enemy Unknown of Audiosurf Demo of Kingdoms of Amalur: Reckoning of Citadels of Source SDK of Neverwinter of Empire: Total War of Counter-Strike: Global Offensive of Dead Space of Super Monday Night Combat of Grand Theft Auto: San Andreas of Sid Meier's Civilization V of Portal of Team Fortress (versie 2) of Sid Meier's Civilization V SDK of ORION: Prelude of Call of Duty: Black Ops II of Tomb Raider of Killing Floor

van Valve (www.valvesoftware.com)..

Omschrijving: steam.exe is onderdeel van alle Half-Life en CounterStrike versies, hoewel het er geen hulponderdeel van is. Het maakt het mogelijk de steam games te draaien op de host en het biedt een overzicht van beschikbare spellen in de bibliotheek. Daarnaast kan men multi-player browsen en kan de speler met een en dezelfde account op meerdere hosts spelen. Ook kunnen patches van Valve getest worden zonder dat het noodzakelijk is de software te updaten.

Gedetailleerde Analyse: Windows heeft Steam.exe niet nodig. Steam.exe bevindt zich in een submap van "C:\Program Files" (mostly C:\Program Files\Valve\Steam\). Bekende bestandsformaten op Windows 10/8/7/XP zijn 1,242,448 bytes (16% van alle voorkomende bestanden), 1,410,296 bytes en nog 42 varianten. https://www.bestanden.nl/proces/steam.exe.html 
Steam.exe is geen Windows kernbestand. Steam.exe is een bestand met Verisign signatuur. Bestand Steam.exe is gecertificeerd door een betrouwbaar bedrijf. Het proces wordt geladen tijdens het Windows bootproces (Zie registratiesleutel: Run, User Shell Folders, DEFAULT\Run). Het proces is niet zichtbaar. Steam.exe kan toezicht houden op toepassingen en inputs onthouden. Daarom is de technische veiligheidsbeoordeling 32% gevaarlijk.

  • Als Steam.exe wordt gevonden in een submap van C:\ dan is de veiligheidsbeoordeling 26% gevaarlijk. Bestandsformaat is 2,899,136 bytes (18% van alle voorkomende bestanden), 1,817,600 bytes en nog 8 varianten. Bestand Steam.exe is geen Windows systeemcomponent. Het bestand is een bestand met Verisign signatuur. Het bestand heeft een digitale signatuur. Het proces start als Windows opstart (Zie registratiesleutel: Run, User Shell Folders, DEFAULT\Run). Steam.exe kan toezicht houden op toepassingen en inputs onthouden.
  • Als Steam.exe wordt gevonden in een submap van "C:\Users\USERNAME" dan is de veiligheidsbeoordeling 43% gevaarlijk. Bestandsformaat is 1,074,111 bytes (50% van alle voorkomende bestanden) of 2,899,136 bytes. De toepassing is niet zichtbaar. Het bestand is geen Windows systeembestand. Steam.exe kan toezicht houden op toepassingen.

Belangrijk: Sommige malware camoufleert zichzelf als Steam.exe, met name als ze zich in de map c:\windows or c:\windows\system32 bevinden. Controleer daarom het Steam.exe proces erop of je pc of het geïnfecteerd is. We raden Security Task Manager aan om de veiligheid van je computer te controleren.


Commentaar gebruiker

Er zijn nog geen beoordelingen. Waarom schrijf je niet als eerste een korte beoordeling?
39 gebruikers vragen naar dit bestand.
Als je meer weet over Steam.exe, deel je kennis dan en help anderen.

Zo los je problemen met Steam op

Een schone en opgeruimde computer is de eerste vereiste om problemen met Steam te vermijden. Dat betekent het uitvoeren van een malware scan, het schoonmaken van je harde schijf met cleanmgr en sfc /scannow, het verwijderen van programma's die je niet meer nodig hebt, het controleren op Autostart programma's (met msconfig) en het activeren van Windows' Automatic Update. Vergeet niet regelmatig back-up bestanden aan te maken, of ten minste herstelpunten te maken.

Als er zich daadwerkelijk een probleem voordoet, probeer dan te herinneren welke handeling u het laatst hebt uitgevoerd, of wat u als laatste hebt geinstalleerd voordat het probleem zich voor het eerst voordeed. Gebruik het resmon commando om de processen in beeld te brengen die uw probleem veroorzaken. Zelfs bij ernstige problemen is het beter om Windows niet opnieuw te installeren, maar de installering te repareren of, bij Windows 8 en latere versies, het commando DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth geven. Dit maakt reparatie van het operatieve systeem mogelijk zonder dat er data verloren gaan.

De volgende programma's helpen u het Steam.exe proces op uw computer te analyseren: Security Task Manager toont alle lopende Windows taken, inclusief geintegreerde verborgen processen, zoals het toezicht op uw toetsenbord en browser of de activering van Autostart. Een specifieke beoordeling van de veiligheidsrisico's geeft een indicatie van de kans dat het proces potentieel spyware, malware of een Trojaans paard betreft. Malwarebytes Anti-Malware spoort op uw harde schijf naar sluimerende spyware, adware, Trojaanse paarden, keyloggers, malware en trackers en verwijdert deze.

Steam scanner

Download

Security Task Manager toont alle lopende Windowstaken, inclusief embedded verborgen functies (bijv. toetsenbord of browsermonitoring, autostartvermelding). Een individuele veiligheidsbeoordeling geeft een indicatie van de kans dat het proces potentiële spyware, malware, keylogger of een Trojaans paard is.

Gratis Antivirus detecteert en verwijdert niet-actieve spyware, adware, trojans, keyloggers, malware en tracking bedreigingen van uw harde schijf. Ideaal supplement voor Security Task Manager.

SpeedUpMyPC scant gratis, maakt schoon, repareert en optimaliseert je systeem.