Home > Bestanden > launcher.exe Windowsproces - wat is het?

Hoe verwijder je een launcher fout

Launcher.exe is een uitvoerbaar bestand (een programma) voor Windows. De bestandsextensie .exe is de afkorting voor het Engelse 'executable'. Voer uitvoerbare bestanden alleen uit van uitgevers die u vertrouwt, omdat uitvoerbare bestanden mogelijk de instellingen van uw computer aanpassen of schaden aan uw computer kunnen toebrengen. Op het gratis bestandsinformatieforum kun je uitzoeken of launcher.exe een virus, Trojaans paard, spyware, adware is dat je kunt verwijderen of een bestand dat behoort tot een Windowssysteem of een toepassing die u kunt vertrouwen.

Hints om launcher.exe gerelateerde fouten op te lossen

  1. Gebruik het gratis PC Mechanic om de oorzaak van het probleem te vinden. Het is meestal erg nuttig.
  2. Update Uniblue Launcher. Je kunt de updates die je nodig hebt vinden op de website van de uitgever van de software. (zie de volgende paragraaf).
  3. Vind de juiste informatie over wat launcher.exe voor jou kan doen in de volgende paragrafen.

Launcher.exe bestandsinfo

Het proces Uniblue Launcher of VistaLauncher of Acer Assist Launcher of Blizzard Launcher of PS QL Launcher of J2SE Runtime Environment (versie 5.0 Update 5, 5.0 Update 6) of OEAPI Launcher of SDMSSplash

hoort bij de software soft thinks Launcher of Uniblue SpeedUpMyPC (versie 2009) of Dell DataSafe Local Backup of Uniblue RegistryBooster (versie 2010) of J2SE Runtime Environment (versie 5.0 Update 3, 5.0 Update 6) of Acer Assist of Protector Suite QL of Webshots Desktop of SDMSSplash of ASUS Launcher of World of Warcraft of livePCsupport of FEAR Extraction Point of Gateway Recovery Center Installer of Blizzard Launcher

van soft thinks (www.softthinks.com) of Uniblue Systems (www.uniblue.com) of UPEK (www.authentec.com) of Blizzard Entertainment (blizzard.com) of Sun Microsystems (www.sun.com) of Acer (www.acer.com) of Microsoft (www.microsoft.com) of CNET Networks (www.cnet.com) of Comodo Security Solutions (www.comodo.com) of HP_SDMS of Nektra S.A (www.nektra.com) of TimeGate Studios..

Omschrijving: Windows heeft launcher.exe niet nodig. Bestand launcher.exe bevindt zich in een submap van C:\Windows (mainly C:\Program Files\Webshots\). Bekende bestandsformaten op Windows 10/8/7/XP zijn 44,168 bytes (40% van alle voorkomende bestanden), 44,128 bytes en nog 4 varianten. https://www.bestanden.nl/proces/launcher.exe.html 
Programma heeft een zichtbaar venster. De toepassing start als Windows opstart (Zie registratiesleutel: MACHINE\RunOnce, Run, MACHINE\Run, User Shell Folders, MACHINE\User Shell Folders, RunOnce). Het is geen Windows systeembestand. Het bestand is een bestand met Verisign signatuur. Bestand launcher.exe is digitaal gesigneerd. launcher.exe lijkt een gecomprimeerd bestand te zijn. Daarom is de technische veiligheidsbeoordeling 3% gevaarlijk.

  • Als launcher.exe wordt gevonden in een submap van "C:\Program Files" dan is de veiligheidsbeoordeling 16% gevaarlijk. Bestandsformaat is 1,261,568 bytes (6% van alle voorkomende bestanden), 165,184 bytes en nog 35 varianten. Programma heeft een zichtbaar venster. Het is geen Windows systeemcomponent. Het proces wordt geladen tijdens het Windows bootproces (Zie registratiesleutel: MACHINE\RunOnce, Run, MACHINE\Run, User Shell Folders, MACHINE\User Shell Folders, RunOnce). Het bestand heeft een digitale signatuur. Launcher.exe kan inputs onthouden en toezicht houden op toepassingen.
  • Als launcher.exe wordt gevonden in een submap van C:\ dan is de veiligheidsbeoordeling 45% gevaarlijk. Bestandsformaat is 2,421,392 bytes (50% van alle voorkomende bestanden) of 10,583,000 bytes. Programma heeft geen zichtbaar venster. Het is digitaal gesigneerd. Launcher.exe is geen Windows systeemcomponent. Launcher.exe kan inputs onthouden en toezicht houden op toepassingen.
  • Als launcher.exe wordt gevonden in een submap van "C:\Program Files\Common Files" dan is de veiligheidsbeoordeling 47% gevaarlijk. Bestandsformaat is 86,016 bytes.
  • Als launcher.exe wordt gevonden in een submap van "C:\Users\USERNAME" dan is de veiligheidsbeoordeling 16% gevaarlijk. Bestandsformaat is 403,720 bytes.

Belangrijk: Sommige malware camoufleert zichzelf als launcher.exe, met name als ze zich in de map c:\windows or c:\windows\system32 bevinden. Controleer daarom het launcher.exe proces erop of je pc of het geïnfecteerd is. We raden Security Task Manager aan om de veiligheid van je computer te controleren.


Commentaar gebruiker

Er zijn nog geen beoordelingen. Waarom schrijf je niet als eerste een korte beoordeling?
44 gebruikers vragen naar dit bestand.
Als je meer weet over launcher.exe, deel je kennis dan en help anderen.

Zo los je problemen met launcher op

Een schone en opgeruimde computer is de eerste vereiste om problemen met launcher te vermijden. Dat betekent het uitvoeren van een malware scan, het schoonmaken van je harde schijf met cleanmgr en sfc /scannow, het verwijderen van programma's die je niet meer nodig hebt, het controleren op Autostart programma's (met msconfig) en het activeren van Windows' Automatic Update. Vergeet niet regelmatig back-up bestanden aan te maken, of ten minste herstelpunten te maken.

Als er zich daadwerkelijk een probleem voordoet, probeer dan te herinneren welke handeling u het laatst hebt uitgevoerd, of wat u als laatste hebt geinstalleerd voordat het probleem zich voor het eerst voordeed. Gebruik het resmon commando om de processen in beeld te brengen die uw probleem veroorzaken. Zelfs bij ernstige problemen is het beter om Windows niet opnieuw te installeren, maar de installering te repareren of, bij Windows 8 en latere versies, het commando DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth geven. Dit maakt reparatie van het operatieve systeem mogelijk zonder dat er data verloren gaan.

De volgende programma's helpen u het launcher.exe proces op uw computer te analyseren: Security Task Manager toont alle lopende Windows taken, inclusief geintegreerde verborgen processen, zoals het toezicht op uw toetsenbord en browser of de activering van Autostart. Een specifieke beoordeling van de veiligheidsrisico's geeft een indicatie van de kans dat het proces potentieel spyware, malware of een Trojaans paard betreft. Malwarebytes Anti-Malware spoort op uw harde schijf naar sluimerende spyware, adware, Trojaanse paarden, keyloggers, malware en trackers en verwijdert deze.

launcher scanner

Download

Security Task Manager toont alle lopende Windowstaken, inclusief embedded verborgen functies (bijv. toetsenbord of browsermonitoring, autostartvermelding). Een individuele veiligheidsbeoordeling geeft een indicatie van de kans dat het proces potentiële spyware, malware, keylogger of een Trojaans paard is.

Gratis Antivirus detecteert en verwijdert niet-actieve spyware, adware, trojans, keyloggers, malware en tracking bedreigingen van uw harde schijf. Ideaal supplement voor Security Task Manager.

SpeedUpMyPC scant gratis, maakt schoon, repareert en optimaliseert je systeem.