Home > Bestanden > launcher.exe Windowsproces - wat is het?

Hoe verwijder je een launcher fout

Launcher.exe is een uitvoerbaar bestand (een programma) voor Windows. De bestandsextensie .exe is de afkorting voor het Engelse 'executable'. Voer uitvoerbare bestanden alleen uit van uitgevers die u vertrouwt, omdat uitvoerbare bestanden mogelijk de instellingen van uw computer aanpassen of schaden aan uw computer kunnen toebrengen. Op het gratis bestandsinformatieforum kun je uitzoeken of launcher.exe een virus, Trojaans paard, spyware, adware is dat je kunt verwijderen of een bestand dat behoort tot een Windowssysteem of een toepassing die u kunt vertrouwen.

Hints om launcher.exe gerelateerde fouten op te lossen

  1. Gebruik het gratis Restoro om de oorzaak van het probleem te vinden. Het is meestal erg nuttig.
  2. Update Opera Internet Browser. Je kunt de updates die je nodig hebt vinden op de website van de uitgever van de software. (zie de volgende paragraaf).
  3. Vind de juiste informatie over wat launcher.exe voor jou kan doen in de volgende paragrafen.

Launcher.exe bestandsinfo

Het proces Opera Internet Browser of Opera GX Internet Browser of VistaLauncher of Uniblue Launcher of Gaijin Smart Launcher of War Thunder Launcher of PUBG Launcher of J2SE Runtime Environment (versie 5.0 Update 6)

hoort bij de software Opera Stable of Opera GX Stable of soft thinks Launcher of Dell DataSafe Local Backup of Uniblue SpeedUpMyPC of Opera web browser of Uniblue RegistryBooster of livePCsupport of War Thunder Launcher of Webshots Desktop of War Thunder of Protector Suite QL

van (www.opera.com) of soft thinks (www.softthinks.com) of Uniblue Systems (www.uniblue.com) of Gaijin Entertainment of PUBG of Gaijin of UPEK (www.authentec.com) of LogicNow of Comodo Security Solutions (www.comodo.com)..

Omschrijving: Windows heeft launcher.exe niet nodig. Launcher.exe bevindt zich in een submap van "C:\Users\USERNAME". Bekende bestandsformaten op Windows 10/11/7 zijn 1,517,592 bytes (7% van alle voorkomende bestanden), 1,538,584 bytes en nog 58 varianten. https://www.bestanden.nl/proces/launcher.exe.html 
Het proces heeft een zichtbaar venster. Het is geen Windows systeemcomponent. Het bestand is digitaal gesigneerd. Launcher.exe kan toezicht houden op toepassingen. Daarom is de technische veiligheidsbeoordeling 52% gevaarlijk.

  • Als launcher.exe wordt gevonden in een submap van "C:\Program Files" dan is de veiligheidsbeoordeling 27% gevaarlijk. Bestandsformaat is 1,465,432 bytes (5% van alle voorkomende bestanden), 165,184 bytes en nog 55 varianten. De toepassing heeft een zichtbaar venster. Launcher.exe is geen Windows kernbestand. Het bestand heeft een digitale signatuur. Launcher.exe kan toezicht houden op toepassingen en inputs onthouden.
  • Als launcher.exe wordt gevonden in een submap van C:\Windows dan is de veiligheidsbeoordeling 10% gevaarlijk. Bestandsformaat is 44,128 bytes (46% van alle voorkomende bestanden), 44,168 bytes, 44,136 bytes, 40,072 bytes of 291,909 bytes. Het proces heeft een zichtbaar venster. Het proces wordt geladen tijdens het Windows bootproces (Zie registratiesleutel: TaskScheduler, MACHINE\RunOnce, Run, MACHINE\Run, MACHINE\User Shell Folders, User Shell Folders). Bestand launcher.exe is geen Windows kernbestand. Launcher.exe is een bestand met Verisign signatuur. Het bestand is gecertificeerd door een betrouwbaar bedrijf.
  • Als launcher.exe wordt gevonden in een submap van C:\ dan is de veiligheidsbeoordeling 19% gevaarlijk. Bestandsformaat is 10,583,000 bytes (50% van alle voorkomende bestanden) of 6,056,496 bytes.
  • Als launcher.exe wordt gevonden in een submap van de map "Mijn Bestanden" dan is de veiligheidsbeoordeling 84% gevaarlijk. Bestandsformaat is 4,347,993 bytes (50% van alle voorkomende bestanden) of 13,179,660 bytes.

Belangrijk: Sommige malware camoufleert zichzelf als launcher.exe, met name als ze zich in de map c:\windows or c:\windows\system32 bevinden. Controleer daarom het launcher.exe proces erop of je pc of het geïnfecteerd is. We raden Security Task Manager aan om de veiligheid van je computer te controleren.


Commentaar gebruiker

Er zijn nog geen beoordelingen. Waarom schrijf je niet als eerste een korte beoordeling?
44 gebruikers vragen naar dit bestand.
Als je meer weet over launcher.exe, deel je kennis dan en help anderen.

Zo los je problemen met launcher op

Een schone en opgeruimde computer is de eerste vereiste om problemen met launcher te vermijden. Dat betekent het uitvoeren van een malware scan, het schoonmaken van je harde schijf met cleanmgr en sfc /scannow, het verwijderen van programma's die je niet meer nodig hebt, het controleren op Autostart programma's (met msconfig) en het activeren van Windows' Automatic Update. Vergeet niet regelmatig back-up bestanden aan te maken, of ten minste herstelpunten te maken.

Als er zich daadwerkelijk een probleem voordoet, probeer dan te herinneren welke handeling u het laatst hebt uitgevoerd, of wat u als laatste hebt geinstalleerd voordat het probleem zich voor het eerst voordeed. Gebruik het resmon commando om de processen in beeld te brengen die uw probleem veroorzaken. Zelfs bij ernstige problemen is het beter om Windows niet opnieuw te installeren, maar de installering te repareren of, bij Windows 8 en latere versies, het commando DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth geven. Dit maakt reparatie van het operatieve systeem mogelijk zonder dat er data verloren gaan.

De volgende programma's helpen u het launcher.exe proces op uw computer te analyseren: Security Task Manager toont alle lopende Windows taken, inclusief geintegreerde verborgen processen, zoals het toezicht op uw toetsenbord en browser of de activering van Autostart. Een specifieke beoordeling van de veiligheidsrisico's geeft een indicatie van de kans dat het proces potentieel spyware, malware of een Trojaans paard betreft. Malwarebytes Anti-Malware spoort op uw harde schijf naar sluimerende spyware, adware, Trojaanse paarden, keyloggers, malware en trackers en verwijdert deze.

launcher scanner

Download

Security Task Manager toont alle lopende Windowstaken, inclusief embedded verborgen functies (bijv. toetsenbord of browsermonitoring, autostartvermelding). Een individuele veiligheidsbeoordeling geeft een indicatie van de kans dat het proces potentiële spyware, malware, keylogger of een Trojaans paard is.

Gratis Antivirus detecteert en verwijdert niet-actieve spyware, adware, trojans, keyloggers, malware en tracking bedreigingen van uw harde schijf. Ideaal supplement voor Security Task Manager.

Restoro scant gratis, maakt schoon, repareert en optimaliseert je systeem.