Home > Bestanden > QTTask.exe Windowsproces - wat is het?

Hoe verwijder je een QTTask fout

Het echte QTTask.exe bestand is een software component van QuickTime door Apple.

QTTask is een afkorting voor QuickTime Task Launcher

QTTask.exe is een uitvoerbaar bestand (een programma) voor Windows. De bestandsextensie .exe is de afkorting voor het Engelse 'executable'. Voer uitvoerbare bestanden alleen uit van uitgevers die u vertrouwt, omdat uitvoerbare bestanden mogelijk de instellingen van uw computer aanpassen of schaden aan uw computer kunnen toebrengen. Op het gratis bestandsinformatieforum kun je uitzoeken of QTTask.exe een virus, Trojaans paard, spyware, adware is dat je kunt verwijderen of een bestand dat behoort tot een Windowssysteem of een toepassing die u kunt vertrouwen.

Hints om QTTask.exe gerelateerde fouten op te lossen

  1. Gebruik het gratis PC Mechanic om de oorzaak van het probleem te vinden. Het is meestal erg nuttig.
  2. Update QuickTime Task. Je kunt de updates die je nodig hebt vinden op de website van de uitgever van de software. (zie de volgende paragraaf).
  3. Vind de juiste informatie over wat QTTask.exe voor jou kan doen in de volgende paragrafen.

QTTask.exe bestandsinfo

Het proces QuickTime Task of Windows Explorer of QuickTime hoort bij de software QuickTime (versie 7) of QuickTime Task of Browser Toolbar of Whiz Kid US - Web World - The of IExplorer add-on of QuickTime Alternative of Microsoft Windows Operating System of Microcat For Holden van Apple (www.apple.com) of Apple Computer (www.apple.com) of Microsoft (www.microsoft.com)..

Omschrijving: Met dit pictogram kunt u QuickTime vanuit het systeemvak installeren, het is een handig onderdeel van QuickTime. Natuurlijk starten de meeste gebruikers QuickTime zowieso niet handmatig op, maar laten ze het programma automatisch opstarten wanneer een mediabestand wordt geopend. Dit pictogram is niet vereist voor het uitvoeren van QuickTime en wordt vaak uitgeschakeld door gebruikers om systeembronnen te sparen.

Gedetailleerde Analyse: Windows heeft QTTask.exe niet nodig. QTTask.exe bevindt zich in een submap van "C:\Program Files" - common is C:\Program Files\QuickTime\. Bekende bestandsformaten op Windows 10/8/7/XP zijn 421,888 bytes (25% van alle voorkomende bestanden), 413,696 bytes en nog 17 varianten. https://www.bestanden.nl/proces/qttask.exe.html 
Het proces heeft een zichtbaar venster. QTTask.exe is geen Windows systeembestand. Het programma wordt geladen tijdens het Windows bootproces (Zie registratiesleutel: MACHINE\Run, Run). Je kunt dit programma in het configuratiescherm deïnstalleren. QTTask.exe kan toezicht houden op toepassingen. Daarom is de technische veiligheidsbeoordeling 16% gevaarlijk.

  • Als QTTask.exe wordt gevonden in de map C:\Windows\System32 dan is de veiligheidsbeoordeling 74% gevaarlijk. Bestandsformaat is 28,672 bytes (83% van alle voorkomende bestanden), 98,304 bytes, 77,824 bytes of 792,064 bytes. QTTask.exe is geen Windows systeembestand. Er is geen omschrijving van het programma. Het bestand is gevonden in de Windowsmap, maar het is geen Windows kernbestand. Het proces heeft geen zichtbaar venster. Het programma wordt geladen tijdens het Windows bootproces (Zie registratiesleutel: MACHINE\Run, Run). QTTask.exe kan toezicht houden op toepassingen.
  • Als QTTask.exe wordt gevonden in een submap van C:\Windows dan is de veiligheidsbeoordeling 67% gevaarlijk. Bestandsformaat is 28,672 bytes (60% van alle voorkomende bestanden) of 98,304 bytes. Er is geen bestandsinformatie. Het bestand is gevonden in de Windowsmap, maar het is geen Windows kernbestand. Het programma is niet zichtbaar. De toepassing wordt geladen tijdens het Windows bootproces (Zie registratiesleutel: MACHINE\Run, Run). Bestand QTTask.exe is geen Windows systeembestand. QTTask.exe kan toezicht houden op toepassingen.

Belangrijk: Sommige malware camoufleert zichzelf als QTTask.exe, met name als ze zich in de map c:\windows or c:\windows\system32 bevinden. Controleer daarom het QTTask.exe proces erop of je pc of het geïnfecteerd is. We raden Security Task Manager aan om de veiligheid van je computer te controleren.


Commentaar gebruiker

Er zijn nog geen beoordelingen. Waarom schrijf je niet als eerste een korte beoordeling?
84 gebruikers vragen naar dit bestand.
Als je meer weet over QTTask.exe, deel je kennis dan en help anderen.

Zo los je problemen met QTTask op

Een schone en opgeruimde computer is de eerste vereiste om problemen met QTTask te vermijden. Dat betekent het uitvoeren van een malware scan, het schoonmaken van je harde schijf met cleanmgr en sfc /scannow, het verwijderen van programma's die je niet meer nodig hebt, het controleren op Autostart programma's (met msconfig) en het activeren van Windows' Automatic Update. Vergeet niet regelmatig back-up bestanden aan te maken, of ten minste herstelpunten te maken.

Als er zich daadwerkelijk een probleem voordoet, probeer dan te herinneren welke handeling u het laatst hebt uitgevoerd, of wat u als laatste hebt geinstalleerd voordat het probleem zich voor het eerst voordeed. Gebruik het resmon commando om de processen in beeld te brengen die uw probleem veroorzaken. Zelfs bij ernstige problemen is het beter om Windows niet opnieuw te installeren, maar de installering te repareren of, bij Windows 8 en latere versies, het commando DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth geven. Dit maakt reparatie van het operatieve systeem mogelijk zonder dat er data verloren gaan.

De volgende programma's helpen u het QTTask.exe proces op uw computer te analyseren: Security Task Manager toont alle lopende Windows taken, inclusief geintegreerde verborgen processen, zoals het toezicht op uw toetsenbord en browser of de activering van Autostart. Een specifieke beoordeling van de veiligheidsrisico's geeft een indicatie van de kans dat het proces potentieel spyware, malware of een Trojaans paard betreft. Malwarebytes Anti-Malware spoort op uw harde schijf naar sluimerende spyware, adware, Trojaanse paarden, keyloggers, malware en trackers en verwijdert deze.

QTTask scanner

Download

Security Task Manager toont alle lopende Windowstaken, inclusief embedded verborgen functies (bijv. toetsenbord of browsermonitoring, autostartvermelding). Een individuele veiligheidsbeoordeling geeft een indicatie van de kans dat het proces potentiële spyware, malware, keylogger of een Trojaans paard is.

Gratis Antivirus detecteert en verwijdert niet-actieve spyware, adware, trojans, keyloggers, malware en tracking bedreigingen van uw harde schijf. Ideaal supplement voor Security Task Manager.

SpeedUpMyPC scant gratis, maakt schoon, repareert en optimaliseert je systeem.