Home > Bestanden > services.exe Windowsproces - wat is het?

Hoe verwijder je een services fout

Services.exe is een uitvoerbaar bestand (een programma) voor Windows. De bestandsextensie .exe is de afkorting voor het Engelse 'executable'. Voer uitvoerbare bestanden alleen uit van uitgevers die u vertrouwt, omdat uitvoerbare bestanden mogelijk de instellingen van uw computer aanpassen of schaden aan uw computer kunnen toebrengen. Op het gratis bestandsinformatieforum kun je uitzoeken of services.exe een virus, Trojaans paard, spyware, adware is dat je kunt verwijderen of een bestand dat behoort tot een Windowssysteem of een toepassing die u kunt vertrouwen.

Hints om services.exe gerelateerde fouten op te lossen

 1. Gebruik het gratis PC Mechanic om de oorzaak van het probleem te vinden. Het is meestal erg nuttig.
 2. Update Services and Controller app. Je kunt de updates die je nodig hebt vinden op de website van de uitgever van de software. (zie de volgende paragraaf).
 3. Vind de juiste informatie over wat services.exe voor jou kan doen in de volgende paragrafen.

Services.exe bestandsinfo

Het proces Services and Controller app of sss of Services en controllertoepassingen of Windows Services Control of ceNKlBD^BVTtgwwVbvm3JhhGQoy1RASR[:GmKqTkS2XU aWCp58WRkE4EXas8LUhz0@S5@B_ afx;TNo B@XH F`k bRyWFn8p6 of Adobe Acrobat (versie 9.0 Shell) of Keyboard Driver of Anwendung für Dienste und Controller

hoort bij de software Microsoft Windows Operating System of deb of Besturingssysteem Microsoft Windows of Windows Services Control of Keyboard Driver of Système d’exploitation Microsoft Windows of Project1 of Loader

van Microsoft (www.microsoft.com) of FileZilla Project (filezilla-project.org) of Adobe System of lin of of sun of Fearghus & Mitchell Co of ATI Technologies (www.ati.com)..

Omschrijving: Services.exe is een essentieel onderdeel van het besturingssysteem voor Windows-versies 2000 en recentere versies, dat verantwoordelijk is voor het starten en stoppen van systeemdiensten. Het start tevens diensten op die zijn aangegeven als automatisch starten tijdens een boot-up en eindigt diensten wanneer het systeem wordt uitgeschakeld. De normale locatie van dit onderdeel de "Windows\System32" folder. Indien het in andere locaties voorkomt kan het malware zijn. Tevens niet te verwarren met "service.exe" die vaak malware is.

Gedetailleerde Analyse: services.exe veroorzaakt vaak problemen en is belangrijk voor Windows. Services.exe bevindt zich in de map C:\Windows\System32. Bekende bestandsformaten op Windows 10/8/7/XP zijn 110,592 bytes (35% van alle voorkomende bestanden), 108,032 bytes en nog 17 varianten. https://www.bestanden.nl/proces/services.exe.html 
Het programma heeft geen zichtbaar venster. Het bestand is een betrouwbaar Microsoftbestand. Daarom is de technische veiligheidsbeoordeling 8% gevaarlijk.

Hoe herkent u verdachte varianten?

 • Als services.exe wordt gevonden in de map C:\Windows dan is de veiligheidsbeoordeling 87% gevaarlijk. Bestandsformaat is 350,764 bytes (13% van alle voorkomende bestanden), 57,345 bytes en nog 63 varianten. Het is geen Windows kernbestand. Het bestand is een onbekend bestand in de Windowsmap. Het proces heeft geen zichtbaar venster. Er is geen omschrijving van het programma. Het programma wordt geladen tijdens het Windows bootproces (Zie registratiesleutel: MACHINE\Run, Run, DEFAULT\Run, win.ini, Winlogon\Shell, Userinit, exefile, MACHINE\RunServices, MACHINE\User Shell Folders). Services.exe kan toezicht houden op toepassingen, inputs onthouden, andere programma's manipuleren en zichzelf verbergen.
 • Als services.exe wordt gevonden in een submap van C:\Windows dan is de veiligheidsbeoordeling 78% gevaarlijk. Bestandsformaat is 147,456 bytes (17% van alle voorkomende bestanden), 131,072 bytes en nog 39 varianten. Bestand services.exe is geen Windows systeembestand. Het programma is niet zichtbaar. Het proces heeft geen bestandsomschrijving. Het bestand is gevonden in de Windowsmap, maar het is geen Windows kernbestand. Services.exe kan toezicht houden op toepassingen, andere programma's manipuleren en zichzelf verbergen.
 • Als services.exe wordt gevonden in de map C:\Windows\System32\drivers dan is de veiligheidsbeoordeling 81% gevaarlijk. Bestandsformaat is 546,816 bytes (31% van alle voorkomende bestanden), 19,456 bytes en nog 20 varianten.
 • Als services.exe wordt gevonden in een submap van "C:\Users\USERNAME" dan is de veiligheidsbeoordeling 60% gevaarlijk. Bestandsformaat is 22,532 bytes (7% van alle voorkomende bestanden), 199,680 bytes en nog 22 varianten.
 • Als services.exe wordt gevonden in een submap van "C:\Program Files" dan is de veiligheidsbeoordeling 60% gevaarlijk. Bestandsformaat is 716,800 bytes (15% van alle voorkomende bestanden), 56,832 bytes en nog 9 varianten.
 • Als services.exe wordt gevonden in een submap van C:\Windows\System32 dan is de veiligheidsbeoordeling 65% gevaarlijk. Bestandsformaat is 32,768 bytes (30% van alle voorkomende bestanden), 135,168 bytes en nog 4 varianten.
 • Als services.exe wordt gevonden in een submap van C:\Windows\System32\drivers dan is de veiligheidsbeoordeling 72% gevaarlijk. Bestandsformaat is 53,760 bytes (60% van alle voorkomende bestanden), 20,992 bytes of 237,568 bytes.
 • Als services.exe wordt gevonden in een submap van C:\ dan is de veiligheidsbeoordeling 56% gevaarlijk. Bestandsformaat is 272,384 bytes (50% van alle voorkomende bestanden) of 60,416 bytes.
 • Als services.exe wordt gevonden in de map "C:\Program Files" dan is de veiligheidsbeoordeling 91% gevaarlijk. Bestandsformaat is 112,099 bytes.
 • Als services.exe wordt gevonden in de map Windows Temp dan is de veiligheidsbeoordeling 56% gevaarlijk. Bestandsformaat is 27,652 bytes.
 • Als services.exe wordt gevonden in een submap van de map "Mijn Bestanden" dan is de veiligheidsbeoordeling 74% gevaarlijk. Bestandsformaat is 64,156 bytes.

Belangrijk: Sommige malware camoufleert zichzelf als services.exe, met name als ze zich niet in de map C:\Windows\System32 bevinden. Controleer daarom het services.exe proces erop of je pc of het geïnfecteerd is. We raden Security Task Manager aan om de veiligheid van je computer te controleren.


Commentaar gebruiker

Er zijn nog geen beoordelingen. Waarom schrijf je niet als eerste een korte beoordeling?
124 gebruikers vragen naar dit bestand.
Als je meer weet over services.exe, deel je kennis dan en help anderen.

Zo los je problemen met services op

Een schone en opgeruimde computer is de eerste vereiste om problemen met services te vermijden. Dat betekent het uitvoeren van een malware scan, het schoonmaken van je harde schijf met cleanmgr en sfc /scannow, het verwijderen van programma's die je niet meer nodig hebt, het controleren op Autostart programma's (met msconfig) en het activeren van Windows' Automatic Update. Vergeet niet regelmatig back-up bestanden aan te maken, of ten minste herstelpunten te maken.

Als er zich daadwerkelijk een probleem voordoet, probeer dan te herinneren welke handeling u het laatst hebt uitgevoerd, of wat u als laatste hebt geinstalleerd voordat het probleem zich voor het eerst voordeed. Gebruik het resmon commando om de processen in beeld te brengen die uw probleem veroorzaken. Zelfs bij ernstige problemen is het beter om Windows niet opnieuw te installeren, maar de installering te repareren of, bij Windows 8 en latere versies, het commando DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth geven. Dit maakt reparatie van het operatieve systeem mogelijk zonder dat er data verloren gaan.

De volgende programma's helpen u het services.exe proces op uw computer te analyseren: Security Task Manager toont alle lopende Windows taken, inclusief geintegreerde verborgen processen, zoals het toezicht op uw toetsenbord en browser of de activering van Autostart. Een specifieke beoordeling van de veiligheidsrisico's geeft een indicatie van de kans dat het proces potentieel spyware, malware of een Trojaans paard betreft. Malwarebytes Anti-Malware spoort op uw harde schijf naar sluimerende spyware, adware, Trojaanse paarden, keyloggers, malware en trackers en verwijdert deze.

services scanner

Download

Security Task Manager toont alle lopende Windowstaken, inclusief embedded verborgen functies (bijv. toetsenbord of browsermonitoring, autostartvermelding). Een individuele veiligheidsbeoordeling geeft een indicatie van de kans dat het proces potentiële spyware, malware, keylogger of een Trojaans paard is.

Gratis Antivirus detecteert en verwijdert niet-actieve spyware, adware, trojans, keyloggers, malware en tracking bedreigingen van uw harde schijf. Ideaal supplement voor Security Task Manager.

SpeedUpMyPC scant gratis, maakt schoon, repareert en optimaliseert je systeem.