Home > Bestanden > sqlservr.exe Windowsproces - wat is het?

Hoe verwijder je een sqlservr fout

Het echte sqlservr.exe bestand is een software component van Microsoft SQL Server door .

SQLServr is een afkorting voor SQL Server Database Engine

Sqlservr.exe is een uitvoerbaar bestand (een programma) voor Windows. De bestandsextensie .exe is de afkorting voor het Engelse 'executable'. Voer uitvoerbare bestanden alleen uit van uitgevers die u vertrouwt, omdat uitvoerbare bestanden mogelijk de instellingen van uw computer aanpassen of schaden aan uw computer kunnen toebrengen. Op het gratis bestandsinformatieforum kun je uitzoeken of sqlservr.exe een virus, Trojaans paard, spyware, adware is dat je kunt verwijderen of een bestand dat behoort tot een Windowssysteem of een toepassing die u kunt vertrouwen.

Hints om sqlservr.exe gerelateerde fouten op te lossen

  1. Gebruik het gratis Restoro om de oorzaak van het probleem te vinden. Het is meestal erg nuttig.
  2. Update SQL Server Windows NT. Je kunt de updates die je nodig hebt vinden op de website van de uitgever van de software. (zie de volgende paragraaf).
  3. Vind de juiste informatie over wat sqlservr.exe voor jou kan doen in de volgende paragrafen.

Sqlservr.exe bestandsinfo

Het proces SQL Server Windows NT (versie - 64 Bit) of Microsoft SQL Server Desktop Engine (UPSWSDBSERVER) of MSSQL$SONY_MEDIAMGR of Microsoft SQL Server Desktop Engine of SQL Server (MSSQLSERVER) of MSSQL$MICROSOFTBCM of MSSQL$PTPROFESSIONALDB hoort bij de software Microsoft SQL Server (versie 2005 Express Edition, 2008 Database Engine, 2005, 2000, 2005 Tools Express, 2016 LocalDB) of Microsoft SQL Server Desktop Engine of SQL Server (versie 2008 R2 Database Engine, 2012 Database Engine Services, 2014 Database Engine Services, 2017 Database Engine Services) of Microsoft SQL Server Native Client of Microsoft SQL Server VSS Writer of SQL Server (SQLEXPRESS) of UPS WorldShip of MSSQL$MICROSOFTSMLBIZ van Microsoft (www.microsoft.com)..

Omschrijving: Op moderne PC's is dit proces de SQL Server-achtergrond, die gebruikt wordt voor SQL-database toepassingen. Op oudere machines zijn het vaker eerdere versies van Microsoft SQL-software, zoals Microsoft SQL Express of Microsoft Personal SQL. Dit proces is vereist als u werkt met toepassingen die afhankelijk zijn van de SQL-dienst (waarvan er veel bestaan). Als u zeker weet dat u het niet nodig heeft, kan het worden uitgeschakeld in de Services-configuratie applet in het Control Panel.

Gedetailleerde Analyse: Windows heeft sqlservr.exe niet nodig. Bestand sqlservr.exe bevindt zich in een submap van "C:\Program Files". Bekende bestandsformaten op Windows 10/11/7 zijn 13,179,660 bytes (66% van alle voorkomende bestanden), 7,520,337 bytes en nog 25 varianten. https://www.bestanden.nl/proces/sqlservr.exe.html 
De naam van de service is "MSSQLSERVER".
Programma is niet zichtbaar. Bestand sqlservr.exe is geen Windows systeembestand. Het bestand is digitaal gesigneerd. Sqlservr.exe kan toezicht houden op toepassingen en verbind met Internet. Daarom is de technische veiligheidsbeoordeling 35% gevaarlijk.

  • Als sqlservr.exe wordt gevonden in een submap van C:\Windows dan is de veiligheidsbeoordeling 68% gevaarlijk. Bestandsformaat is 15,360 bytes (66% van alle voorkomende bestanden) of 13,179,660 bytes. Het is geen Windows kernbestand. De toepassing is niet zichtbaar. Het is gevonden in de Windowsmap, maar het is geen Windows kernbestand. Bestand sqlservr.exe is een bestand zonder informatie over de maker ervan. De toepassing wordt geladen tijdens het Windows bootproces (Zie registratiesleutel: win.ini). Sqlservr.exe kan toezicht houden op toepassingen en verbind met Internet.
  • Als sqlservr.exe wordt gevonden in een submap van de map "Mijn Bestanden" dan is de veiligheidsbeoordeling 44% gevaarlijk. Bestandsformaat is 372,416 bytes. Het programma luistert naar of zendt data over open poorten naar LAN of Internet. Sqlservr.exe is geen Windows kernbestand. Bestand sqlservr.exe is digitaal gesigneerd. De toepassing is niet zichtbaar. Sqlservr.exe kan toezicht houden op toepassingen.

Belangrijk: Sommige malware camoufleert zichzelf als sqlservr.exe, met name als ze zich in de map c:\windows or c:\windows\system32 bevinden. Controleer daarom het sqlservr.exe proces erop of je pc of het geïnfecteerd is. We raden Security Task Manager aan om de veiligheid van je computer te controleren.


Commentaar gebruiker

Er zijn nog geen beoordelingen. Waarom schrijf je niet als eerste een korte beoordeling?
91 gebruikers vragen naar dit bestand.
Als je meer weet over sqlservr.exe, deel je kennis dan en help anderen.

Zo los je problemen met sqlservr op

Een schone en opgeruimde computer is de eerste vereiste om problemen met sqlservr te vermijden. Dat betekent het uitvoeren van een malware scan, het schoonmaken van je harde schijf met cleanmgr en sfc /scannow, het verwijderen van programma's die je niet meer nodig hebt, het controleren op Autostart programma's (met msconfig) en het activeren van Windows' Automatic Update. Vergeet niet regelmatig back-up bestanden aan te maken, of ten minste herstelpunten te maken.

Als er zich daadwerkelijk een probleem voordoet, probeer dan te herinneren welke handeling u het laatst hebt uitgevoerd, of wat u als laatste hebt geinstalleerd voordat het probleem zich voor het eerst voordeed. Gebruik het resmon commando om de processen in beeld te brengen die uw probleem veroorzaken. Zelfs bij ernstige problemen is het beter om Windows niet opnieuw te installeren, maar de installering te repareren of, bij Windows 8 en latere versies, het commando DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth geven. Dit maakt reparatie van het operatieve systeem mogelijk zonder dat er data verloren gaan.

De volgende programma's helpen u het sqlservr.exe proces op uw computer te analyseren: Security Task Manager toont alle lopende Windows taken, inclusief geintegreerde verborgen processen, zoals het toezicht op uw toetsenbord en browser of de activering van Autostart. Een specifieke beoordeling van de veiligheidsrisico's geeft een indicatie van de kans dat het proces potentieel spyware, malware of een Trojaans paard betreft. Malwarebytes Anti-Malware spoort op uw harde schijf naar sluimerende spyware, adware, Trojaanse paarden, keyloggers, malware en trackers en verwijdert deze.

sqlservr scanner

Download

Security Task Manager toont alle lopende Windowstaken, inclusief embedded verborgen functies (bijv. toetsenbord of browsermonitoring, autostartvermelding). Een individuele veiligheidsbeoordeling geeft een indicatie van de kans dat het proces potentiële spyware, malware, keylogger of een Trojaans paard is.

Gratis Antivirus detecteert en verwijdert niet-actieve spyware, adware, trojans, keyloggers, malware en tracking bedreigingen van uw harde schijf. Ideaal supplement voor Security Task Manager.

Restoro scant gratis, maakt schoon, repareert en optimaliseert je systeem.