Home > Bestanden > svchost.exe Windowsproces - wat is het?

Hoe verwijder je een svchost fout

Het echte svchost.exe bestand is een software component van Windows door Microsoft.

SvcHost is een afkorting voor Service Host

Svchost.exe is een uitvoerbaar bestand (een programma) voor Windows. De bestandsextensie .exe is de afkorting voor het Engelse 'executable'. Voer uitvoerbare bestanden alleen uit van uitgevers die u vertrouwt, omdat uitvoerbare bestanden mogelijk de instellingen van uw computer aanpassen of schaden aan uw computer kunnen toebrengen. Op het gratis bestandsinformatieforum kun je uitzoeken of svchost.exe een virus, Trojaans paard, spyware, adware is dat je kunt verwijderen of een bestand dat behoort tot een Windowssysteem of een toepassing die u kunt vertrouwen.

Hints om svchost.exe gerelateerde fouten op te lossen

 1. Gebruik het gratis PC Mechanic om de oorzaak van het probleem te vinden. Het is meestal erg nuttig.
 2. Update Generic Host Process. Je kunt de updates die je nodig hebt vinden op de website van de uitgever van de software. (zie de volgende paragraaf).
 3. Vind de juiste informatie over wat svchost.exe voor jou kan doen in de volgende paragrafen.

Svchost.exe bestandsinfo

Het proces Generic Host Process for Win32 Services of Host Process for Windows Services of Hostproces voor Windows-services of winrscmde of Win of Windows Host Process of CCProxy Microsoft MFC Application of TJprojMain

hoort bij de software Microsoft Windows Operating System of Besturingssysteem Microsoft Windows of Win of Project1 of CCProxy Application of Microsoft Software Shadow Copy Provider of Generic Host Process for Win32 Services of Windows Driver Foundation - User-mode Driver Framework

van Microsoft (www.microsoft.com) of All of Home of TODO: lQøST of VolkS of MS User of http://www.softella.com of mIRC Co. (www.mirc.com)..

Omschrijving: svchost.exe is een generieke proces naam die geassocieerd wordt met Windows system services die opereren vanuit dynamic link libraries (DLLs). Bij het opstarten, controleert svchost.exe het register voor diensten en start deze automatisch op. Het is normaal dat er meerdere van deze processen tegelijkertijd lopen; elk proces is een combinatie van essentiële diensten die opereren op de PC. Niet te verwarren met: scvhost.exe.

Gedetailleerde Analyse: svchost.exe veroorzaakt vaak problemen en is belangrijk voor Windows. Svchost.exe bevindt zich in de map C:\Windows\System32. Bekende bestandsformaten op Windows 10/8/7/XP zijn 14,336 bytes (59% van alle voorkomende bestanden), 20,992 bytes en nog 34 varianten. https://www.bestanden.nl/proces/svchost.exe.html 
Het is een Windows systeembestand. Het proces heeft geen zichtbaar venster. Bestand svchost.exe is een bestand met Microsoft signatuur. Daarom is de technische veiligheidsbeoordeling 8% gevaarlijk.

Hoe herkent u verdachte varianten?

 • Als svchost.exe wordt gevonden in een submap van C:\Windows dan is de veiligheidsbeoordeling 65% gevaarlijk. Bestandsformaat is 20,992 bytes (15% van alle voorkomende bestanden), 1,563,136 bytes en nog 129 varianten. Het proces heeft geen zichtbaar venster. Svchost.exe is geen Windows kernbestand. Bestand svchost.exe is gevonden in de Windowsmap, maar het is geen Windows kernbestand. Het is een bestand zonder informatie over de maker ervan. Svchost.exe kan toezicht houden op toepassingen, inputs onthouden en verbind met Internet.
 • Als svchost.exe wordt gevonden in de map C:\Windows dan is de veiligheidsbeoordeling 53% gevaarlijk. Bestandsformaat is 20,480 bytes (34% van alle voorkomende bestanden), 36,352 bytes en nog 70 varianten. Svchost.exe is geen Windows systeemcomponent. Het proces heeft geen zichtbaar venster. Bestand svchost.exe is een onbekend bestand in de Windowsmap. Svchost.exe kan toezicht houden op toepassingen en inputs onthouden.
 • Als svchost.exe wordt gevonden in de map C:\Windows\System32\drivers dan is de veiligheidsbeoordeling 89% gevaarlijk. Bestandsformaat is 30,720 bytes (11% van alle voorkomende bestanden), 49,152 bytes en nog 46 varianten.
 • Als svchost.exe wordt gevonden in een submap van "C:\Users\USERNAME" dan is de veiligheidsbeoordeling 65% gevaarlijk. Bestandsformaat is 409,088 bytes (3% van alle voorkomende bestanden), 106,496 bytes en nog 109 varianten.
 • Als svchost.exe wordt gevonden in een submap van "C:\Program Files" dan is de veiligheidsbeoordeling 58% gevaarlijk. Bestandsformaat is 493,568 bytes (13% van alle voorkomende bestanden), 493,056 bytes en nog 67 varianten.
 • Als svchost.exe wordt gevonden in een submap van C:\Windows\System32 dan is de veiligheidsbeoordeling 71% gevaarlijk. Bestandsformaat is 525,312 bytes (14% van alle voorkomende bestanden), 86,016 bytes en nog 45 varianten.
 • Als svchost.exe wordt gevonden in een submap van C:\ dan is de veiligheidsbeoordeling 63% gevaarlijk. Bestandsformaat is 239,104 bytes (13% van alle voorkomende bestanden), 198,144 bytes en nog 21 varianten.
 • Als svchost.exe wordt gevonden in de map Windows Temp dan is de veiligheidsbeoordeling 63% gevaarlijk. Bestandsformaat is 409,088 bytes (29% van alle voorkomende bestanden), 32,072 bytes en nog 15 varianten.
 • Als svchost.exe wordt gevonden in een submap van "C:\Program Files\Common Files" dan is de veiligheidsbeoordeling 64% gevaarlijk. Bestandsformaat is 164,864 bytes (23% van alle voorkomende bestanden), 163,328 bytes en nog 8 varianten.
 • Als svchost.exe wordt gevonden in een submap van C:\Windows\System32\drivers dan is de veiligheidsbeoordeling 64% gevaarlijk. Bestandsformaat is 167,936 bytes (33% van alle voorkomende bestanden), 794,624 bytes, 897,215 bytes, 266,089 bytes of 26,624 bytes.
 • Als svchost.exe wordt gevonden in de map "C:\Program Files\Common Files" dan is de veiligheidsbeoordeling 78% gevaarlijk. Bestandsformaat is 196,886 bytes (25% van alle voorkomende bestanden), 196,608 bytes, 17,920 bytes of 192,512 bytes.
 • Als svchost.exe wordt gevonden in de map "C:\Program Files" dan is de veiligheidsbeoordeling 56% gevaarlijk. Bestandsformaat is 28,672 bytes (33% van alle voorkomende bestanden), 37,376 bytes of 25,600 bytes.
 • Als svchost.exe wordt gevonden in de map "C:\Users\USERNAME" dan is de veiligheidsbeoordeling 64% gevaarlijk. Bestandsformaat is 145,408 bytes.
 • Als svchost.exe wordt gevonden in een submap van de map "Mijn Bestanden" dan is de veiligheidsbeoordeling 56% gevaarlijk. Bestandsformaat is 7,168 bytes.
 • Als svchost.exe wordt gevonden in een submap van de map Windows Temp dan is de veiligheidsbeoordeling 64% gevaarlijk. Bestandsformaat is 645,120 bytes.

Belangrijk: Sommige malware camoufleert zichzelf als svchost.exe, met name als ze zich niet in de map C:\Windows\System32 bevinden. Controleer daarom het svchost.exe proces erop of je pc of het geïnfecteerd is. We raden Security Task Manager aan om de veiligheid van je computer te controleren.


Commentaar gebruiker

Er zijn nog geen beoordelingen. Waarom schrijf je niet als eerste een korte beoordeling?
324 gebruikers vragen naar dit bestand.
Als je meer weet over svchost.exe, deel je kennis dan en help anderen.

Zo los je problemen met svchost op

Een schone en opgeruimde computer is de eerste vereiste om problemen met svchost te vermijden. Dat betekent het uitvoeren van een malware scan, het schoonmaken van je harde schijf met cleanmgr en sfc /scannow, het verwijderen van programma's die je niet meer nodig hebt, het controleren op Autostart programma's (met msconfig) en het activeren van Windows' Automatic Update. Vergeet niet regelmatig back-up bestanden aan te maken, of ten minste herstelpunten te maken.

Als er zich daadwerkelijk een probleem voordoet, probeer dan te herinneren welke handeling u het laatst hebt uitgevoerd, of wat u als laatste hebt geinstalleerd voordat het probleem zich voor het eerst voordeed. Gebruik het resmon commando om de processen in beeld te brengen die uw probleem veroorzaken. Zelfs bij ernstige problemen is het beter om Windows niet opnieuw te installeren, maar de installering te repareren of, bij Windows 8 en latere versies, het commando DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth geven. Dit maakt reparatie van het operatieve systeem mogelijk zonder dat er data verloren gaan.

De volgende programma's helpen u het svchost.exe proces op uw computer te analyseren: Security Task Manager toont alle lopende Windows taken, inclusief geintegreerde verborgen processen, zoals het toezicht op uw toetsenbord en browser of de activering van Autostart. Een specifieke beoordeling van de veiligheidsrisico's geeft een indicatie van de kans dat het proces potentieel spyware, malware of een Trojaans paard betreft. Malwarebytes Anti-Malware spoort op uw harde schijf naar sluimerende spyware, adware, Trojaanse paarden, keyloggers, malware en trackers en verwijdert deze.

svchost scanner

Download

Security Task Manager toont alle lopende Windowstaken, inclusief embedded verborgen functies (bijv. toetsenbord of browsermonitoring, autostartvermelding). Een individuele veiligheidsbeoordeling geeft een indicatie van de kans dat het proces potentiële spyware, malware, keylogger of een Trojaans paard is.

Gratis Antivirus detecteert en verwijdert niet-actieve spyware, adware, trojans, keyloggers, malware en tracking bedreigingen van uw harde schijf. Ideaal supplement voor Security Task Manager.

SpeedUpMyPC scant gratis, maakt schoon, repareert en optimaliseert je systeem.