Home > Bestanden > svchost.exe Windowsproces - wat is het?

Hoe verwijder je een svchost fout

Het echte svchost.exe bestand is een software component van Windows door .

SvcHost is een afkorting voor Service Host

Svchost.exe is een uitvoerbaar bestand (een programma) voor Windows. De bestandsextensie .exe is de afkorting voor het Engelse 'executable'. Voer uitvoerbare bestanden alleen uit van uitgevers die u vertrouwt, omdat uitvoerbare bestanden mogelijk de instellingen van uw computer aanpassen of schaden aan uw computer kunnen toebrengen. Op het gratis bestandsinformatieforum kun je uitzoeken of svchost.exe een virus, Trojaans paard, spyware, adware is dat je kunt verwijderen of een bestand dat behoort tot een Windowssysteem of een toepassing die u kunt vertrouwen.

Hints om svchost.exe gerelateerde fouten op te lossen

 1. Gebruik het gratis Restoro om de oorzaak van het probleem te vinden. Het is meestal erg nuttig.
 2. Update Host Process. Je kunt de updates die je nodig hebt vinden op de website van de uitgever van de software. (zie de volgende paragraaf).
 3. Vind de juiste informatie over wat svchost.exe voor jou kan doen in de volgende paragrafen.

Svchost.exe bestandsinfo

Het proces Host Process for Windows Services of Generic Host Process for Win32 Services of Hostproces voor Windows-services of winrscmde of Win of TJprojMain of SvcHost Service Host of Windows Host Process

hoort bij de software Microsoft Windows Operating System of Besturingssysteem Microsoft Windows of Background Intelligent Transfer Service of Windows Audio of Cryptographic Services of DHCP Client of Windows Audio Endpoint Builder of Computer Browser of Application Experience of Human Interface Device Access of DCOM Server Process Launcher of Application Information of Network Connections of COM+ Event System of Project1

van Microsoft (www.microsoft.com) of PhDC8g7gJjzJ9v6Qk9tIEqld13U13dtRN of Advanced Systems International SAC of HFFcMjEat20pvMXTR of Intel (www.intel.com) of TEPDT of SFX Cabinet Self-Extractor of Fqmpshrvkmetsw..

Omschrijving: svchost.exe is een generieke proces naam die geassocieerd wordt met Windows system services die opereren vanuit dynamic link libraries (DLLs). Bij het opstarten, controleert svchost.exe het register voor diensten en start deze automatisch op. Het is normaal dat er meerdere van deze processen tegelijkertijd lopen; elk proces is een combinatie van essentiële diensten die opereren op de PC. Niet te verwarren met: scvhost.exe.

Gedetailleerde Analyse: svchost.exe veroorzaakt vaak problemen en is belangrijk voor Windows. Svchost.exe bevindt zich in de map C:\Windows\System32. Bekende bestandsformaten op Windows 10/8/7/XP zijn 20,992 bytes (42% van alle voorkomende bestanden), 14,336 bytes en nog 34 varianten. https://www.bestanden.nl/proces/svchost.exe.html 
Het is een Windows systeembestand. Het proces heeft geen zichtbaar venster. Bestand svchost.exe is een bestand met Microsoft signatuur. Daarom is de technische veiligheidsbeoordeling 6% gevaarlijk.

Hoe herkent u verdachte varianten?

 • Als svchost.exe wordt gevonden in een submap van C:\Windows dan is de veiligheidsbeoordeling 57% gevaarlijk. Bestandsformaat is 20,992 bytes (12% van alle voorkomende bestanden), 1,563,136 bytes en nog 95 varianten. Het proces heeft geen zichtbaar venster. Svchost.exe is geen Windows kernbestand. Bestand svchost.exe is gevonden in de Windowsmap, maar het is geen Windows kernbestand. Het is een bestand zonder informatie over de maker ervan. Svchost.exe kan toezicht houden op toepassingen en inputs onthouden.
 • Als svchost.exe wordt gevonden in een submap van "C:\Users\USERNAME" dan is de veiligheidsbeoordeling 72% gevaarlijk. Bestandsformaat is 3,299,862 bytes (8% van alle voorkomende bestanden), 3,301,910 bytes en nog 86 varianten. Bestand svchost.exe is geen Windows systeembestand. De toepassing heeft geen bestandsomschrijving. Het programma is niet zichtbaar. Het proces wordt geladen tijdens het Windows bootproces (Zie registratiesleutel: Run, MACHINE\Run, MACHINE\RunOnce, User Shell Folders, RunOnce, TaskScheduler, DEFAULT\Run, Userinit, win.ini, MACHINE\User Shell Folders, Winlogon\Shell). Svchost.exe kan toezicht houden op toepassingen, inputs onthouden en andere programma's manipuleren.
 • Als svchost.exe wordt gevonden in de map C:\Windows dan is de veiligheidsbeoordeling 40% gevaarlijk. Bestandsformaat is 20,480 bytes (58% van alle voorkomende bestanden), 36,352 bytes en nog 29 varianten.
 • Als svchost.exe wordt gevonden in een submap van "C:\Program Files" dan is de veiligheidsbeoordeling 58% gevaarlijk. Bestandsformaat is 8,161,008 bytes (5% van alle voorkomende bestanden), 4,026,368 bytes en nog 34 varianten.
 • Als svchost.exe wordt gevonden in een submap van C:\Windows\System32 dan is de veiligheidsbeoordeling 55% gevaarlijk. Bestandsformaat is 1,169,224 bytes (9% van alle voorkomende bestanden), 269,824 bytes en nog 17 varianten.
 • Als svchost.exe wordt gevonden in de map Windows Temp dan is de veiligheidsbeoordeling 62% gevaarlijk. Bestandsformaat is 409,088 bytes (30% van alle voorkomende bestanden), 252,928 bytes en nog 13 varianten.
 • Als svchost.exe wordt gevonden in een submap van C:\ dan is de veiligheidsbeoordeling 51% gevaarlijk. Bestandsformaat is 32,768 bytes (12% van alle voorkomende bestanden), 13,179,660 bytes en nog 6 varianten.
 • Als svchost.exe wordt gevonden in de map C:\Windows\System32\drivers dan is de veiligheidsbeoordeling 81% gevaarlijk. Bestandsformaat is 194,560 bytes (16% van alle voorkomende bestanden), 237,568 bytes en nog 4 varianten.
 • Als svchost.exe wordt gevonden in een submap van de map Windows Temp dan is de veiligheidsbeoordeling 58% gevaarlijk. Bestandsformaat is 645,120 bytes (50% van alle voorkomende bestanden) of 172,032 bytes.
 • Als svchost.exe wordt gevonden in een submap van C:\Windows\System32\drivers dan is de veiligheidsbeoordeling 63% gevaarlijk. Bestandsformaat is 897,215 bytes (50% van alle voorkomende bestanden) of 26,624 bytes.
 • Als svchost.exe wordt gevonden in de map "C:\Users\USERNAME" dan is de veiligheidsbeoordeling 64% gevaarlijk. Bestandsformaat is 145,408 bytes.

Belangrijk: Sommige malware camoufleert zichzelf als svchost.exe, met name als ze zich niet in de map C:\Windows\System32 bevinden. Controleer daarom het svchost.exe proces erop of je pc of het geïnfecteerd is. We raden Security Task Manager aan om de veiligheid van je computer te controleren.


Commentaar gebruiker

Er zijn nog geen beoordelingen. Waarom schrijf je niet als eerste een korte beoordeling?
324 gebruikers vragen naar dit bestand.
Als je meer weet over svchost.exe, deel je kennis dan en help anderen.

Zo los je problemen met svchost op

Een schone en opgeruimde computer is de eerste vereiste om problemen met svchost te vermijden. Dat betekent het uitvoeren van een malware scan, het schoonmaken van je harde schijf met cleanmgr en sfc /scannow, het verwijderen van programma's die je niet meer nodig hebt, het controleren op Autostart programma's (met msconfig) en het activeren van Windows' Automatic Update. Vergeet niet regelmatig back-up bestanden aan te maken, of ten minste herstelpunten te maken.

Als er zich daadwerkelijk een probleem voordoet, probeer dan te herinneren welke handeling u het laatst hebt uitgevoerd, of wat u als laatste hebt geinstalleerd voordat het probleem zich voor het eerst voordeed. Gebruik het resmon commando om de processen in beeld te brengen die uw probleem veroorzaken. Zelfs bij ernstige problemen is het beter om Windows niet opnieuw te installeren, maar de installering te repareren of, bij Windows 8 en latere versies, het commando DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth geven. Dit maakt reparatie van het operatieve systeem mogelijk zonder dat er data verloren gaan.

De volgende programma's helpen u het svchost.exe proces op uw computer te analyseren: Security Task Manager toont alle lopende Windows taken, inclusief geintegreerde verborgen processen, zoals het toezicht op uw toetsenbord en browser of de activering van Autostart. Een specifieke beoordeling van de veiligheidsrisico's geeft een indicatie van de kans dat het proces potentieel spyware, malware of een Trojaans paard betreft. Malwarebytes Anti-Malware spoort op uw harde schijf naar sluimerende spyware, adware, Trojaanse paarden, keyloggers, malware en trackers en verwijdert deze.

svchost scanner

Download

Security Task Manager toont alle lopende Windowstaken, inclusief embedded verborgen functies (bijv. toetsenbord of browsermonitoring, autostartvermelding). Een individuele veiligheidsbeoordeling geeft een indicatie van de kans dat het proces potentiële spyware, malware, keylogger of een Trojaans paard is.

Gratis Antivirus detecteert en verwijdert niet-actieve spyware, adware, trojans, keyloggers, malware en tracking bedreigingen van uw harde schijf. Ideaal supplement voor Security Task Manager.

Restoro scant gratis, maakt schoon, repareert en optimaliseert je systeem.