Home > Bestanden > MsMpEng.exe Windowsproces - wat is het?

Hoe verwijder je een MsMpEng fout

Het echte MsMpEng.exe bestand is een software component van Windows Defender door .

MsMPEng is een afkorting voor Microsoft Malware Protection Engine

MsMpEng.exe is een uitvoerbaar bestand (een programma) voor Windows. De bestandsextensie .exe is de afkorting voor het Engelse 'executable'. Voer uitvoerbare bestanden alleen uit van uitgevers die u vertrouwt, omdat uitvoerbare bestanden mogelijk de instellingen van uw computer aanpassen of schaden aan uw computer kunnen toebrengen. Op het gratis bestandsinformatieforum kun je uitzoeken of MsMpEng.exe een virus, Trojaans paard, spyware, adware is dat je kunt verwijderen of een bestand dat behoort tot een Windowssysteem of een toepassing die u kunt vertrouwen.

Hints om MsMpEng.exe gerelateerde fouten op te lossen

  1. Gebruik het gratis Restoro om de oorzaak van het probleem te vinden. Het is meestal erg nuttig.
  2. Update Antimalware Service Executable. Je kunt de updates die je nodig hebt vinden op de website van de uitgever van de software. (zie de volgende paragraaf).
  3. Vind de juiste informatie over wat MsMpEng.exe voor jou kan doen in de volgende paragrafen.

MsMpEng.exe bestandsinfo

Het proces Antimalware Service Executable of Service Executable of AntiMalware Service Executable of Microsoft Antimalware hoort bij de software Microsoft Malware Protection of Microsoft Windows Operating System of Microsoft Security Essentials of Windows Defender of Microsoft Antimalware Service of Microsoft Antimalware of Microsoft Antimalware Package of Deployd van Microsoft (www.microsoft.com) of Deployd..

Omschrijving: MsMpEng.exe is het kernproces van Windows Defender, het antispyware gereedschap van Microsoft. Het scant gedownloade bestanden op spyware en als er verdachte elementen worden gevonden, kan het deze in quarantaine plaatsen of verwijderen. Het probeert ook actief infecties met spyware te voorkomen door het systeem te doorzoeken naar bekende wormen en trojans. Door dit proces te beëindigen wordt de beveiliging van het systeem aangetast. Als er een ander antispyware product wordt gebruikt, deactiveer dan Windows Defender.

Gedetailleerde Analyse: Windows heeft MsMpEng.exe niet nodig. MsMpEng.exe bevindt zich in een submap van "C:\Program Files". Bekende bestandsformaten op Windows 10/8/7/XP zijn 11,736 bytes (11% van alle voorkomende bestanden), 23,808 bytes en nog 55 varianten. https://www.bestanden.nl/proces/msmpeng.exe.html 
De naam van de service is "WinDefend".
Het proces heeft geen zichtbaar venster. MsMpEng.exe is digitaal gesigneerd. Het is geen Windows systeembestand. Het proces kan gedeïnstalleerd worden in het Configuratiescherm. Daarom is de technische veiligheidsbeoordeling 21% gevaarlijk.

Belangrijk: Sommige malware camoufleert zichzelf als MsMpEng.exe, met name als ze zich in de map c:\windows or c:\windows\system32 bevinden. Controleer daarom het MsMpEng.exe proces erop of je pc of het geïnfecteerd is. We raden Security Task Manager aan om de veiligheid van je computer te controleren.


Commentaar gebruiker

het is onderdeel van defender (nadere informatie)
depcdokter
Samenvatting: Gemiddelde gebruikers beoordeling van MsMpEng.exe: gebaseerd op 1 stem met 1 review. 58 gebruikers vragen naar dit bestand. Eén gebruiker heeft het als niet gevaarlijk beoordeeld.
Als je meer weet over MsMpEng.exe, deel je kennis dan en help anderen.

Zo los je problemen met MsMpEng op

Een schone en opgeruimde computer is de eerste vereiste om problemen met MsMpEng te vermijden. Dat betekent het uitvoeren van een malware scan, het schoonmaken van je harde schijf met cleanmgr en sfc /scannow, het verwijderen van programma's die je niet meer nodig hebt, het controleren op Autostart programma's (met msconfig) en het activeren van Windows' Automatic Update. Vergeet niet regelmatig back-up bestanden aan te maken, of ten minste herstelpunten te maken.

Als er zich daadwerkelijk een probleem voordoet, probeer dan te herinneren welke handeling u het laatst hebt uitgevoerd, of wat u als laatste hebt geinstalleerd voordat het probleem zich voor het eerst voordeed. Gebruik het resmon commando om de processen in beeld te brengen die uw probleem veroorzaken. Zelfs bij ernstige problemen is het beter om Windows niet opnieuw te installeren, maar de installering te repareren of, bij Windows 8 en latere versies, het commando DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth geven. Dit maakt reparatie van het operatieve systeem mogelijk zonder dat er data verloren gaan.

De volgende programma's helpen u het MsMpEng.exe proces op uw computer te analyseren: Security Task Manager toont alle lopende Windows taken, inclusief geintegreerde verborgen processen, zoals het toezicht op uw toetsenbord en browser of de activering van Autostart. Een specifieke beoordeling van de veiligheidsrisico's geeft een indicatie van de kans dat het proces potentieel spyware, malware of een Trojaans paard betreft. Malwarebytes Anti-Malware spoort op uw harde schijf naar sluimerende spyware, adware, Trojaanse paarden, keyloggers, malware en trackers en verwijdert deze.

MsMpEng scanner

Download

Security Task Manager toont alle lopende Windowstaken, inclusief embedded verborgen functies (bijv. toetsenbord of browsermonitoring, autostartvermelding). Een individuele veiligheidsbeoordeling geeft een indicatie van de kans dat het proces potentiële spyware, malware, keylogger of een Trojaans paard is.

Gratis Antivirus detecteert en verwijdert niet-actieve spyware, adware, trojans, keyloggers, malware en tracking bedreigingen van uw harde schijf. Ideaal supplement voor Security Task Manager.

Restoro scant gratis, maakt schoon, repareert en optimaliseert je systeem.