Home > Bestanden > csrss.exe Windowsproces - wat is het?

Hoe verwijder je een csrss fout

Het echte csrss.exe bestand is een software component van Microsoft Windows door .

CSRSs is een afkorting voor Client Server Runtime Subsystem

Csrss.exe is een uitvoerbaar bestand (een programma) voor Windows. De bestandsextensie .exe is de afkorting voor het Engelse 'executable'. Voer uitvoerbare bestanden alleen uit van uitgevers die u vertrouwt, omdat uitvoerbare bestanden mogelijk de instellingen van uw computer aanpassen of schaden aan uw computer kunnen toebrengen. Op het gratis bestandsinformatieforum kun je uitzoeken of csrss.exe een virus, Trojaans paard, spyware, adware is dat je kunt verwijderen of een bestand dat behoort tot een Windowssysteem of een toepassing die u kunt vertrouwen.

Hints om csrss.exe gerelateerde fouten op te lossen

 1. Gebruik het gratis Restoro om de oorzaak van het probleem te vinden. Het is meestal erg nuttig.
 2. Update Client Server Runtime Process. Je kunt de updates die je nodig hebt vinden op de website van de uitgever van de software. (zie de volgende paragraaf).
 3. Vind de juiste informatie over wat csrss.exe voor jou kan doen in de volgende paragrafen.

Csrss.exe bestandsinfo

Het proces Client Server Runtime Process of Runtimeproces voor client-server of Microsoft Malware Protection Command Line Utility of MyB Microsoft of hla of sgahffjfghj.exe of AndromacheHurwitz Caribbean DebussyJerusalemMoroccan of Verbal

hoort bij de software Microsoft Windows Operating System of Besturingssysteem Microsoft Windows of ServerApp of hla of Osiris HermesCopperfieldSperry Cerberus Ericsson WeeksBurtonPaulo of Verbal of Project1 of Virage

van Microsoft (www.microsoft.com) of Microsoft Corporation. All rights reserved of KowalewskiAgamemnonStSt. Sprague Arden KyotoPackard Actaeon of SFX Cabinet Self-Extractor of Game-Bandit of AnitaKrishna AlastairRobertaWakefield Blatz Anglo Dalton SantiagoGates of GiveOut of It..

Omschrijving: De Client Server Runtime Subsystem implementeert de gebruiker modus van 32-bits versies van Windows 2000, XP, 2003, Vista en Server 2008. In de moderne versies van Windows zijn de meest essentiële functies verplaatst naar de kernel modus, maar Csrss.exe is nog steeds een essentieel proces, verantwoordelijk voor de communicatie tussen applicaties en de kernel, en het beheer van discussielijnen.

Gedetailleerde Analyse: csrss.exe veroorzaakt vaak problemen en is belangrijk voor Windows. Csrss.exe bevindt zich in de map C:\Windows\System32. Bekende bestandsformaten op Windows 10/8/7/XP zijn 6,144 bytes (95% van alle voorkomende bestanden), 7,680 bytes en nog 6 varianten. https://www.bestanden.nl/proces/csrss.exe.html 
Bestand csrss.exe is een Windows kernsysteembestand. Het is een betrouwbaar Microsoftbestand. De toepassing is niet zichtbaar. Daarom is de technische veiligheidsbeoordeling 3% gevaarlijk.

Hoe herkent u verdachte varianten?

 • Als csrss.exe wordt gevonden in een submap van "C:\Users\USERNAME" dan is de veiligheidsbeoordeling 72% gevaarlijk. Bestandsformaat is 92,161 bytes (3% van alle voorkomende bestanden), 180,736 bytes en nog 53 varianten. Bestand csrss.exe is geen Windows systeembestand. Er is geen omschrijving van het programma. Programma heeft geen zichtbaar venster. Het programma wordt geladen tijdens het Windows bootproces (Zie registratiesleutel: Run, win.ini, MACHINE\Run, Userinit, Winlogon\Shell, TaskScheduler). Csrss.exe kan toezicht houden op toepassingen.
 • Als csrss.exe wordt gevonden in een submap van C:\Windows dan is de veiligheidsbeoordeling 64% gevaarlijk. Bestandsformaat is 3,079,680 bytes (10% van alle voorkomende bestanden), 3,115,520 bytes en nog 23 varianten. Bestand csrss.exe is geen Windows kernbestand. Het proces heeft geen bestandsomschrijving. De toepassing is niet zichtbaar. Csrss.exe kan toezicht houden op toepassingen en andere programma's manipuleren.
 • Als csrss.exe wordt gevonden in een submap van "C:\Program Files" dan is de veiligheidsbeoordeling 64% gevaarlijk. Bestandsformaat is 13,179,660 bytes (11% van alle voorkomende bestanden), 16,384 bytes en nog 15 varianten.
 • Als csrss.exe wordt gevonden in de map Windows Temp dan is de veiligheidsbeoordeling 73% gevaarlijk. Bestandsformaat is 187,904 bytes (13% van alle voorkomende bestanden), 175,104 bytes en nog 11 varianten.
 • Als csrss.exe wordt gevonden in de map C:\Windows dan is de veiligheidsbeoordeling 71% gevaarlijk. Bestandsformaat is 1,559,319 bytes (27% van alle voorkomende bestanden), 432,640 bytes en nog 7 varianten.
 • Als csrss.exe wordt gevonden in een submap van de map Windows Temp dan is de veiligheidsbeoordeling 80% gevaarlijk. Bestandsformaat is 13,179,660 bytes.
 • Als csrss.exe wordt gevonden in een submap van C:\Windows\System32 dan is de veiligheidsbeoordeling 82% gevaarlijk. Bestandsformaat is 122,880 bytes (75% van alle voorkomende bestanden) of 353,280 bytes.
 • Als csrss.exe wordt gevonden in een submap van C:\ dan is de veiligheidsbeoordeling 48% gevaarlijk. Bestandsformaat is 1 bytes (50% van alle voorkomende bestanden) of 184,320 bytes.
 • Als csrss.exe wordt gevonden in een submap van "C:\Program Files\Common Files" dan is de veiligheidsbeoordeling 36% gevaarlijk. Bestandsformaat is 320,265 bytes.
 • Als csrss.exe wordt gevonden in de map C:\Windows\System32\drivers dan is de veiligheidsbeoordeling 62% gevaarlijk. Bestandsformaat is 152,125 bytes.

Belangrijk: Sommige malware camoufleert zichzelf als csrss.exe, met name als ze zich niet in de map C:\Windows\System32 bevinden. Controleer daarom het csrss.exe proces erop of je pc of het geïnfecteerd is. We raden Security Task Manager aan om de veiligheid van je computer te controleren.


Commentaar gebruiker

Er zijn nog geen beoordelingen. Waarom schrijf je niet als eerste een korte beoordeling?
200 gebruikers vragen naar dit bestand.
Als je meer weet over csrss.exe, deel je kennis dan en help anderen.

Zo los je problemen met csrss op

Een schone en opgeruimde computer is de eerste vereiste om problemen met csrss te vermijden. Dat betekent het uitvoeren van een malware scan, het schoonmaken van je harde schijf met cleanmgr en sfc /scannow, het verwijderen van programma's die je niet meer nodig hebt, het controleren op Autostart programma's (met msconfig) en het activeren van Windows' Automatic Update. Vergeet niet regelmatig back-up bestanden aan te maken, of ten minste herstelpunten te maken.

Als er zich daadwerkelijk een probleem voordoet, probeer dan te herinneren welke handeling u het laatst hebt uitgevoerd, of wat u als laatste hebt geinstalleerd voordat het probleem zich voor het eerst voordeed. Gebruik het resmon commando om de processen in beeld te brengen die uw probleem veroorzaken. Zelfs bij ernstige problemen is het beter om Windows niet opnieuw te installeren, maar de installering te repareren of, bij Windows 8 en latere versies, het commando DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth geven. Dit maakt reparatie van het operatieve systeem mogelijk zonder dat er data verloren gaan.

De volgende programma's helpen u het csrss.exe proces op uw computer te analyseren: Security Task Manager toont alle lopende Windows taken, inclusief geintegreerde verborgen processen, zoals het toezicht op uw toetsenbord en browser of de activering van Autostart. Een specifieke beoordeling van de veiligheidsrisico's geeft een indicatie van de kans dat het proces potentieel spyware, malware of een Trojaans paard betreft. Malwarebytes Anti-Malware spoort op uw harde schijf naar sluimerende spyware, adware, Trojaanse paarden, keyloggers, malware en trackers en verwijdert deze.

csrss scanner

Download

Security Task Manager toont alle lopende Windowstaken, inclusief embedded verborgen functies (bijv. toetsenbord of browsermonitoring, autostartvermelding). Een individuele veiligheidsbeoordeling geeft een indicatie van de kans dat het proces potentiële spyware, malware, keylogger of een Trojaans paard is.

Gratis Antivirus detecteert en verwijdert niet-actieve spyware, adware, trojans, keyloggers, malware en tracking bedreigingen van uw harde schijf. Ideaal supplement voor Security Task Manager.

Restoro scant gratis, maakt schoon, repareert en optimaliseert je systeem.