Home > Bestanden > csrss.exe Windowsproces - wat is het?

Hoe verwijder je een csrss fout

Csrss.exe is een uitvoerbaar bestand (een programma) voor Windows. De bestandsextensie .exe is de afkorting voor het Engelse 'executable'. Voer uitvoerbare bestanden alleen uit van uitgevers die u vertrouwt, omdat uitvoerbare bestanden mogelijk de instellingen van uw computer aanpassen of schaden aan uw computer kunnen toebrengen. Op het gratis bestandsinformatieforum kun je uitzoeken of csrss.exe een virus, Trojaans paard, spyware, adware is dat je kunt verwijderen of een bestand dat behoort tot een Windowssysteem of een toepassing die u kunt vertrouwen.

Hints om csrss.exe gerelateerde fouten op te lossen

 1. Gebruik het gratis PC Mechanic om de oorzaak van het probleem te vinden. Het is meestal erg nuttig.
 2. Update Client Server Runtime Process. Je kunt de updates die je nodig hebt vinden op de website van de uitgever van de software. (zie de volgende paragraaf).
 3. Vind de juiste informatie over wat csrss.exe voor jou kan doen in de volgende paragrafen.

Csrss.exe bestandsinfo

Het proces Client Server Runtime Process of Runtimeproces voor client-server of SFX Cabinet Self-Extractor of setup of Csrss Helper File of Stub sin nod of Game-Bandit CSS (versie 1.5) of microsoft

hoort bij de software Microsoft Windows Operating System of update of Besturingssysteem Microsoft Windows of SFX Cabinet Self-Extractor of Project1 of ServerApp of Csrss Helper File of Project2

van Microsoft (www.microsoft.com) of SFX Cabinet Self-Extractor of mod of Game-Bandit of KowalewskiAgamemnonStSt. Sprague Arden KyotoPackard Actaeon of It of UpdateFull of TODO: lQøST..

Omschrijving: De Client Server Runtime Subsystem implementeert de gebruiker modus van 32-bits versies van Windows 2000, XP, 2003, Vista en Server 2008. In de moderne versies van Windows zijn de meest essentiële functies verplaatst naar de kernel modus, maar Csrss.exe is nog steeds een essentieel proces, verantwoordelijk voor de communicatie tussen applicaties en de kernel, en het beheer van discussielijnen.

Gedetailleerde Analyse: csrss.exe veroorzaakt vaak problemen en is belangrijk voor Windows. Csrss.exe bevindt zich in de map C:\Windows\System32. Bekende bestandsformaten op Windows 10/8/7/XP zijn 6,144 bytes (93% van alle voorkomende bestanden), 7,680 bytes en nog 4 varianten. https://www.bestanden.nl/proces/csrss.exe.html 
Bestand csrss.exe is een Windows kernsysteembestand. Het is een betrouwbaar Microsoftbestand. De toepassing is niet zichtbaar. Daarom is de technische veiligheidsbeoordeling 4% gevaarlijk.

Hoe herkent u verdachte varianten?

 • Als csrss.exe wordt gevonden in een submap van C:\Windows dan is de veiligheidsbeoordeling 77% gevaarlijk. Bestandsformaat is 845,606 bytes (11% van alle voorkomende bestanden), 812,838 bytes en nog 49 varianten. Bestand csrss.exe is geen Windows systeembestand. Er is geen omschrijving van het programma. Het bestand is gevonden in de Windowsmap, maar het is geen Windows kernbestand. Het programma heeft geen zichtbaar venster. Het programma start als Windows opstart (Zie registratiesleutel: Winlogon\Shell, Run, win.ini, MACHINE\Run, Userinit, User Shell Folders, RunOnce). Het proces luistert naar of zendt data over open poorten naar LAN of Internet. Csrss.exe kan zichzelf verbergen, inputs onthouden en andere programma's manipuleren.
 • Als csrss.exe wordt gevonden in een submap van "C:\Users\USERNAME" dan is de veiligheidsbeoordeling 67% gevaarlijk. Bestandsformaat is 241,670 bytes (4% van alle voorkomende bestanden), 58,033 bytes en nog 52 varianten. Het is geen Windows systeembestand. Het proces heeft geen zichtbaar venster. Er is geen informatie over de maker van dit bestand. Het proces wordt geladen tijdens het Windows bootproces (Zie registratiesleutel: Winlogon\Shell, Run, win.ini, MACHINE\Run, Userinit, User Shell Folders, RunOnce). Csrss.exe kan toezicht houden op toepassingen en andere programma's manipuleren.
 • Als csrss.exe wordt gevonden in een submap van "C:\Program Files" dan is de veiligheidsbeoordeling 56% gevaarlijk. Bestandsformaat is 13,179,660 bytes (22% van alle voorkomende bestanden), 191,488 bytes en nog 21 varianten.
 • Als csrss.exe wordt gevonden in de map C:\Windows dan is de veiligheidsbeoordeling 88% gevaarlijk. Bestandsformaat is 147,968 bytes (16% van alle voorkomende bestanden), 163,840 bytes en nog 12 varianten.
 • Als csrss.exe wordt gevonden in de map Windows Temp dan is de veiligheidsbeoordeling 73% gevaarlijk. Bestandsformaat is 175,104 bytes (18% van alle voorkomende bestanden), 187,904 bytes en nog 11 varianten.
 • Als csrss.exe wordt gevonden in een submap van C:\Windows\System32 dan is de veiligheidsbeoordeling 75% gevaarlijk. Bestandsformaat is 122,880 bytes (33% van alle voorkomende bestanden), 353,280 bytes en nog 8 varianten.
 • Als csrss.exe wordt gevonden in de map C:\Windows\System32\drivers dan is de veiligheidsbeoordeling 69% gevaarlijk. Bestandsformaat is 32,256 bytes (25% van alle voorkomende bestanden), 542,720 bytes en nog 5 varianten.
 • Als csrss.exe wordt gevonden in een submap van C:\ dan is de veiligheidsbeoordeling 55% gevaarlijk. Bestandsformaat is 657,211 bytes (71% van alle voorkomende bestanden), 1 bytes of 184,320 bytes.
 • Als csrss.exe wordt gevonden in de map "C:\Users\USERNAME" dan is de veiligheidsbeoordeling 56% gevaarlijk. Bestandsformaat is 126,976 bytes (50% van alle voorkomende bestanden) of 122,880 bytes.
 • Als csrss.exe wordt gevonden in de map "C:\Program Files" dan is de veiligheidsbeoordeling 56% gevaarlijk. Bestandsformaat is 59,904 bytes.
 • Als csrss.exe wordt gevonden in C:\ dan is de veiligheidsbeoordeling 82% gevaarlijk. Bestandsformaat is 550,912 bytes.

Belangrijk: Sommige malware camoufleert zichzelf als csrss.exe, met name als ze zich niet in de map C:\Windows\System32 bevinden. Controleer daarom het csrss.exe proces erop of je pc of het geïnfecteerd is. We raden Security Task Manager aan om de veiligheid van je computer te controleren.


Commentaar gebruiker

Er zijn nog geen beoordelingen. Waarom schrijf je niet als eerste een korte beoordeling?
200 gebruikers vragen naar dit bestand.
Als je meer weet over csrss.exe, deel je kennis dan en help anderen.

Zo los je problemen met csrss op

Een schone en opgeruimde computer is de eerste vereiste om problemen met csrss te vermijden. Dat betekent het uitvoeren van een malware scan, het schoonmaken van je harde schijf met cleanmgr en sfc /scannow, het verwijderen van programma's die je niet meer nodig hebt, het controleren op Autostart programma's (met msconfig) en het activeren van Windows' Automatic Update. Vergeet niet regelmatig back-up bestanden aan te maken, of ten minste herstelpunten te maken.

Als er zich daadwerkelijk een probleem voordoet, probeer dan te herinneren welke handeling u het laatst hebt uitgevoerd, of wat u als laatste hebt geinstalleerd voordat het probleem zich voor het eerst voordeed. Gebruik het resmon commando om de processen in beeld te brengen die uw probleem veroorzaken. Zelfs bij ernstige problemen is het beter om Windows niet opnieuw te installeren, maar de installering te repareren of, bij Windows 8 en latere versies, het commando DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth geven. Dit maakt reparatie van het operatieve systeem mogelijk zonder dat er data verloren gaan.

De volgende programma's helpen u het csrss.exe proces op uw computer te analyseren: Security Task Manager toont alle lopende Windows taken, inclusief geintegreerde verborgen processen, zoals het toezicht op uw toetsenbord en browser of de activering van Autostart. Een specifieke beoordeling van de veiligheidsrisico's geeft een indicatie van de kans dat het proces potentieel spyware, malware of een Trojaans paard betreft. Malwarebytes Anti-Malware spoort op uw harde schijf naar sluimerende spyware, adware, Trojaanse paarden, keyloggers, malware en trackers en verwijdert deze.

csrss scanner

Download

Security Task Manager toont alle lopende Windowstaken, inclusief embedded verborgen functies (bijv. toetsenbord of browsermonitoring, autostartvermelding). Een individuele veiligheidsbeoordeling geeft een indicatie van de kans dat het proces potentiële spyware, malware, keylogger of een Trojaans paard is.

Gratis Antivirus detecteert en verwijdert niet-actieve spyware, adware, trojans, keyloggers, malware en tracking bedreigingen van uw harde schijf. Ideaal supplement voor Security Task Manager.

SpeedUpMyPC scant gratis, maakt schoon, repareert en optimaliseert je systeem.