Home > Bestanden > dllhost.exe Windowsproces - wat is het?

Hoe verwijder je een dllhost fout

Het echte dllhost.exe bestand is een software component van Microsoft Windows Operating System door .

DLLHost is een afkorting voor COM DLL Hosting Surrogate

Dllhost.exe is een uitvoerbaar bestand (een programma) voor Windows. De bestandsextensie .exe is de afkorting voor het Engelse 'executable'. Voer uitvoerbare bestanden alleen uit van uitgevers die u vertrouwt, omdat uitvoerbare bestanden mogelijk de instellingen van uw computer aanpassen of schaden aan uw computer kunnen toebrengen. Op het gratis bestandsinformatieforum kun je uitzoeken of dllhost.exe een virus, Trojaans paard, spyware, adware is dat je kunt verwijderen of een bestand dat behoort tot een Windowssysteem of een toepassing die u kunt vertrouwen.

Hints om dllhost.exe gerelateerde fouten op te lossen

  1. Gebruik het gratis Restoro om de oorzaak van het probleem te vinden. Het is meestal erg nuttig.
  2. Update COM Surrogate. Je kunt de updates die je nodig hebt vinden op de website van de uitgever van de software. (zie de volgende paragraaf).
  3. Vind de juiste informatie over wat dllhost.exe voor jou kan doen in de volgende paragrafen.

Dllhost.exe bestandsinfo

Het proces COM Surrogate of BaiduYunGuanjia of C?m Surr?gate of DTTM.exe of Intel® Security Assist of Microsoft Fax Cover Page Editor of Windows Security of Ming hoort bij de software Microsoft Windows Operating System of Intel® Security Assist of cito of BaiduYunGuanjia Application van Microsoft (www.microsoft.com) of apatia chi of Intel (www.intel.com) of Microsoft Windows Operating System (windows.microsoft.com)..

Omschrijving: Dllhost.exe is een proces ter ondersteuning van het Microsoft Distributed Component Object Model (DCOM), onderdeel van de architectuur van het systeem van de moderne versies van Windows en andere Microsoft-producten, en ook een aantal programma's gemaakt door andere bedrijven. Onder normale omstandigheden wordt dit proces opgestart wanneer dat nodig is voor het beheer van dynamic link library (DLL) software-componenten, en vervolgens beëindigt het zichzelf. Het wordt beschouwd als een kern-besturingssysteem onderdeel.

Gedetailleerde Analyse: dllhost.exe veroorzaakt vaak problemen en is belangrijk voor Windows. Dllhost.exe bevindt zich in de map C:\Windows\System32. Bekende bestandsformaten op Windows 10/11/7 zijn 7,168 bytes (47% van alle voorkomende bestanden), 17,760 bytes en nog 19 varianten. https://www.bestanden.nl/proces/dllhost.exe.html 
Het is een Windows systeemcomponent. Dllhost.exe is een bestand met Microsoft signatuur. Het programma heeft geen zichtbaar venster. Daarom is de technische veiligheidsbeoordeling 2% gevaarlijk.

Hoe herkent u verdachte varianten?

  • Als dllhost.exe wordt gevonden in een submap van C:\Windows dan is de veiligheidsbeoordeling 3% gevaarlijk. Bestandsformaat is 7,168 bytes (58% van alle voorkomende bestanden), 17,760 bytes en nog 8 varianten. Dllhost.exe is een Windows systeemcomponent. Bestand dllhost.exe is een bestand met Microsoft signatuur. Het programma heeft geen zichtbaar venster.
  • Als dllhost.exe wordt gevonden in een submap van "C:\Users\USERNAME" dan is de veiligheidsbeoordeling 80% gevaarlijk. Bestandsformaat is 3,884,544 bytes (28% van alle voorkomende bestanden), 731,648 bytes en nog 4 varianten. Het bestand is geen Windows kernbestand. Programma heeft geen zichtbaar venster. Het programma start als Windows opstart (Zie registratiesleutel: TaskScheduler, MACHINE\Run, Run). Er is geen omschrijving van het programma. Dllhost.exe kan toezicht houden op toepassingen, inputs onthouden en andere programma's manipuleren.
  • Als dllhost.exe wordt gevonden in de map Windows Temp dan is de veiligheidsbeoordeling 84% gevaarlijk. Bestandsformaat is 13,179,660 bytes.
  • Als dllhost.exe wordt gevonden in een submap van "C:\Program Files" dan is de veiligheidsbeoordeling 100% gevaarlijk. Bestandsformaat is 13,179,660 bytes.
  • Als dllhost.exe wordt gevonden in een submap van de map Windows Temp dan is de veiligheidsbeoordeling 56% gevaarlijk. Bestandsformaat is 2,049,024 bytes.
  • Als dllhost.exe wordt gevonden in een submap van C:\ dan is de veiligheidsbeoordeling 36% gevaarlijk. Bestandsformaat is 2,210,304 bytes.

Belangrijk: Sommige malware camoufleert zichzelf als dllhost.exe, met name als ze zich niet in de map C:\Windows\System32 bevinden. Controleer daarom het dllhost.exe proces erop of je pc of het geïnfecteerd is. We raden Security Task Manager aan om de veiligheid van je computer te controleren.


Commentaar gebruiker

is het probleem opgelost als ik dit bestand gewoon verwijder
yvo
Samenvatting: Gemiddelde gebruikers beoordeling van dllhost.exe: gebaseerd op 1 stem met 1 review.
73 gebruikers vragen naar dit bestand. Eén gebruiker heeft het neutraal beoordeeld.
Als je meer weet over dllhost.exe, deel je kennis dan en help anderen.

Zo los je problemen met dllhost op

Een schone en opgeruimde computer is de eerste vereiste om problemen met dllhost te vermijden. Dat betekent het uitvoeren van een malware scan, het schoonmaken van je harde schijf met cleanmgr en sfc /scannow, het verwijderen van programma's die je niet meer nodig hebt, het controleren op Autostart programma's (met msconfig) en het activeren van Windows' Automatic Update. Vergeet niet regelmatig back-up bestanden aan te maken, of ten minste herstelpunten te maken.

Als er zich daadwerkelijk een probleem voordoet, probeer dan te herinneren welke handeling u het laatst hebt uitgevoerd, of wat u als laatste hebt geinstalleerd voordat het probleem zich voor het eerst voordeed. Gebruik het resmon commando om de processen in beeld te brengen die uw probleem veroorzaken. Zelfs bij ernstige problemen is het beter om Windows niet opnieuw te installeren, maar de installering te repareren of, bij Windows 8 en latere versies, het commando DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth geven. Dit maakt reparatie van het operatieve systeem mogelijk zonder dat er data verloren gaan.

De volgende programma's helpen u het dllhost.exe proces op uw computer te analyseren: Security Task Manager toont alle lopende Windows taken, inclusief geintegreerde verborgen processen, zoals het toezicht op uw toetsenbord en browser of de activering van Autostart. Een specifieke beoordeling van de veiligheidsrisico's geeft een indicatie van de kans dat het proces potentieel spyware, malware of een Trojaans paard betreft. Malwarebytes Anti-Malware spoort op uw harde schijf naar sluimerende spyware, adware, Trojaanse paarden, keyloggers, malware en trackers en verwijdert deze.

dllhost scanner

Download

Security Task Manager toont alle lopende Windowstaken, inclusief embedded verborgen functies (bijv. toetsenbord of browsermonitoring, autostartvermelding). Een individuele veiligheidsbeoordeling geeft een indicatie van de kans dat het proces potentiële spyware, malware, keylogger of een Trojaans paard is.

Gratis Antivirus detecteert en verwijdert niet-actieve spyware, adware, trojans, keyloggers, malware en tracking bedreigingen van uw harde schijf. Ideaal supplement voor Security Task Manager.

Restoro scant gratis, maakt schoon, repareert en optimaliseert je systeem.