Home > Bestanden > firefox.exe Windowsproces - wat is het?

Hoe verwijder je een firefox fout

Firefox.exe is een uitvoerbaar bestand (een programma) voor Windows. De bestandsextensie .exe is de afkorting voor het Engelse 'executable'. Voer uitvoerbare bestanden alleen uit van uitgevers die u vertrouwt, omdat uitvoerbare bestanden mogelijk de instellingen van uw computer aanpassen of schaden aan uw computer kunnen toebrengen. Op het gratis bestandsinformatieforum kun je uitzoeken of firefox.exe een virus, Trojaans paard, spyware, adware is dat je kunt verwijderen of een bestand dat behoort tot een Windowssysteem of een toepassing die u kunt vertrouwen.

Hints om firefox.exe gerelateerde fouten op te lossen

  1. Gebruik het gratis PC Mechanic om de oorzaak van het probleem te vinden. Het is meestal erg nuttig.
  2. Update Tor Browser. Je kunt de updates die je nodig hebt vinden op de website van de uitgever van de software. (zie de volgende paragraaf).
  3. Vind de juiste informatie over wat firefox.exe voor jou kan doen in de volgende paragrafen.

Firefox.exe bestandsinfo

Het proces Tor Browser of Aurora of Waterfox of Nightly of Minefield of Internet Explorer

hoort bij de software Mozilla Firefox of Adobe SVG Viewer of FoxyTunes for Firefox of Adobe Flash Player Plugin of Adobe Flash Player (versie 10 ActiveX, 10 Plugin) of Adobe Flash Player ActiveX of Tor Browser of Mozilla

van Mozilla (www.mozilla.org) of Microsoft (www.microsoft.com)..

Omschrijving: Dit proces is de populaire Firefox-browser van Mozilla, in gebruik door een groeiend aantal computergebruikers. Het proces zal aanwezig zijn wanneer de browser in gebruik is. Dit is slechts een toepassing, geen service, zodat deze kan worden beëindigd indien gewenst; weet echter dat dit alle vensters van Firefox zal sluiten (iets om in gedachten te houden als slechts 1 venster reageert.)

Gedetailleerde Analyse: Windows heeft firefox.exe niet nodig. Bestand firefox.exe bevindt zich in een submap van "C:\Program Files" (usually C:\Program Files\Mozilla Firefox\). Bekende bestandsformaten op Windows 10/8/7/XP zijn 307,704 bytes (11% van alle voorkomende bestanden), 307,712 bytes en nog 50 varianten. https://www.bestanden.nl/proces/firefox.exe.html 
Bestand firefox.exe is geen Windows systeemcomponent. Het bestand heeft een digitale signatuur. Programma luistert naar of zendt data over open poorten naar LAN of Internet. Firefox.exe kan toezicht houden op toepassingen en inputs onthouden. Daarom is de technische veiligheidsbeoordeling 20% gevaarlijk.

  • Als firefox.exe wordt gevonden in een submap van "C:\Users\USERNAME" dan is de veiligheidsbeoordeling 23% gevaarlijk. Bestandsformaat is 338,432 bytes (25% van alle voorkomende bestanden), 303,616 bytes en nog 5 varianten. Het programma heeft een zichtbaar venster. Het is geen Windows systeemcomponent.
  • Als firefox.exe wordt gevonden in een submap van C:\ dan is de veiligheidsbeoordeling 32% gevaarlijk. Bestandsformaat is 307,712 bytes (14% van alle voorkomende bestanden), 7,660,656 bytes en nog 5 varianten. Programma gebruikt poorten om te verbinden met LAN of Internet. Firefox.exe is geen Windows kernbestand. Het bestand heeft een digitale signatuur. Firefox.exe kan inputs onthouden en toezicht houden op toepassingen.
  • Als firefox.exe wordt gevonden in een submap van "C:\Program Files\Common Files" dan is de veiligheidsbeoordeling 54% gevaarlijk. Bestandsformaat is 307,712 bytes.
  • Als firefox.exe wordt gevonden in de map "Mijn Bestanden" dan is de veiligheidsbeoordeling 54% gevaarlijk. Bestandsformaat is 912,344 bytes.

Belangrijk: Sommige malware camoufleert zichzelf als firefox.exe, met name als ze zich in de map c:\windows or c:\windows\system32 bevinden. Controleer daarom het firefox.exe proces erop of je pc of het geïnfecteerd is. We raden Security Task Manager aan om de veiligheid van je computer te controleren.


Commentaar gebruiker

Er zijn nog geen beoordelingen. Waarom schrijf je niet als eerste een korte beoordeling?
85 gebruikers vragen naar dit bestand.
Als je meer weet over firefox.exe, deel je kennis dan en help anderen.

Zo los je problemen met firefox op

Een schone en opgeruimde computer is de eerste vereiste om problemen met firefox te vermijden. Dat betekent het uitvoeren van een malware scan, het schoonmaken van je harde schijf met cleanmgr en sfc /scannow, het verwijderen van programma's die je niet meer nodig hebt, het controleren op Autostart programma's (met msconfig) en het activeren van Windows' Automatic Update. Vergeet niet regelmatig back-up bestanden aan te maken, of ten minste herstelpunten te maken.

Als er zich daadwerkelijk een probleem voordoet, probeer dan te herinneren welke handeling u het laatst hebt uitgevoerd, of wat u als laatste hebt geinstalleerd voordat het probleem zich voor het eerst voordeed. Gebruik het resmon commando om de processen in beeld te brengen die uw probleem veroorzaken. Zelfs bij ernstige problemen is het beter om Windows niet opnieuw te installeren, maar de installering te repareren of, bij Windows 8 en latere versies, het commando DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth geven. Dit maakt reparatie van het operatieve systeem mogelijk zonder dat er data verloren gaan.

De volgende programma's helpen u het firefox.exe proces op uw computer te analyseren: Security Task Manager toont alle lopende Windows taken, inclusief geintegreerde verborgen processen, zoals het toezicht op uw toetsenbord en browser of de activering van Autostart. Een specifieke beoordeling van de veiligheidsrisico's geeft een indicatie van de kans dat het proces potentieel spyware, malware of een Trojaans paard betreft. Malwarebytes Anti-Malware spoort op uw harde schijf naar sluimerende spyware, adware, Trojaanse paarden, keyloggers, malware en trackers en verwijdert deze.

firefox scanner

Download

Security Task Manager toont alle lopende Windowstaken, inclusief embedded verborgen functies (bijv. toetsenbord of browsermonitoring, autostartvermelding). Een individuele veiligheidsbeoordeling geeft een indicatie van de kans dat het proces potentiële spyware, malware, keylogger of een Trojaans paard is.

Gratis Antivirus detecteert en verwijdert niet-actieve spyware, adware, trojans, keyloggers, malware en tracking bedreigingen van uw harde schijf. Ideaal supplement voor Security Task Manager.

SpeedUpMyPC scant gratis, maakt schoon, repareert en optimaliseert je systeem.