Home > Bestanden > WmiPrvSE.exe Windowsproces - wat is het?

Hoe verwijder je een WmiPrvSE fout

Het echte WmiPrvSE.exe bestand is een software component van Microsoft Windows Management Instrumentation door .

WMIPrvSe is een afkorting voor Windows Management Instrumentation Provider Host Service

WmiPrvSE.exe is een uitvoerbaar bestand (een programma) voor Windows. De bestandsextensie .exe is de afkorting voor het Engelse 'executable'. Voer uitvoerbare bestanden alleen uit van uitgevers die u vertrouwt, omdat uitvoerbare bestanden mogelijk de instellingen van uw computer aanpassen of schaden aan uw computer kunnen toebrengen. Op het gratis bestandsinformatieforum kun je uitzoeken of WmiPrvSE.exe een virus, Trojaans paard, spyware, adware is dat je kunt verwijderen of een bestand dat behoort tot een Windowssysteem of een toepassing die u kunt vertrouwen.

Hints om WmiPrvSE.exe gerelateerde fouten op te lossen

  1. Gebruik het gratis Restoro om de oorzaak van het probleem te vinden. Het is meestal erg nuttig.
  2. Update WMI Provider Host. Je kunt de updates die je nodig hebt vinden op de website van de uitgever van de software. (zie de volgende paragraaf).
  3. Vind de juiste informatie over wat WmiPrvSE.exe voor jou kan doen in de volgende paragrafen.

WmiPrvSE.exe bestandsinfo

Het proces WMI Provider Host of WMI of Windows Media Service hoort bij de software Microsoft Windows Operating System van Microsoft (www.microsoft.com)..

Omschrijving: De Windows Management Instrumentation Provider Service is een host proces voor Windows WMI diensten. WMI biedt informatie over het beheer en de controle in een enterprise omgeving. Het geeft systeembeheerders de mogelijkheid zoekopdrachten in te voeren en informatie weer te geven in het bureaublad, toepassingen en binnen netwerk componenten. Deze dienst wordt automatisch gestart indien nodig en zou niet moeten beëindigd worden.

Gedetailleerde Analyse: WmiPrvSE.exe veroorzaakt vaak problemen en is belangrijk voor Windows. WmiPrvSE.exe bevindt zich in een submap van C:\Windows\System32. Bekende bestandsformaten op Windows 10/8/7/XP zijn 257,536 bytes (30% van alle voorkomende bestanden), 227,840 bytes en nog 28 varianten. https://www.bestanden.nl/proces/wmiprvse.exe.html 
Het is een Windows kernsysteembestand. Het proces is niet zichtbaar. Het bestand is een betrouwbaar Microsoftbestand. Daarom is de technische veiligheidsbeoordeling 5% gevaarlijk.

Hoe herkent u verdachte varianten?

  • Als WmiPrvSE.exe wordt gevonden in een submap van C:\Windows dan is de veiligheidsbeoordeling 11% gevaarlijk. Bestandsformaat is 257,536 bytes (33% van alle voorkomende bestanden), 421,376 bytes en nog 13 varianten. Het programma is niet zichtbaar. Bestand WmiPrvSE.exe is een bestand met Microsoft signatuur.
  • Als WmiPrvSE.exe wordt gevonden in een submap van "C:\Users\USERNAME" dan is de veiligheidsbeoordeling 64% gevaarlijk. Bestandsformaat is 580,608 bytes. Programma heeft geen zichtbaar venster. Het programma wordt geladen tijdens het Windows bootproces (Zie registratiesleutel: Run). Het bestand is geen Windows systeemcomponent. WmiPrvSE.exe kan toezicht houden op toepassingen.

Belangrijk: Sommige malware camoufleert zichzelf als WmiPrvSE.exe, met name als ze zich in de map c:\windows or c:\windows\system32 bevinden. Controleer daarom het WmiPrvSE.exe proces erop of je pc of het geïnfecteerd is. We raden Security Task Manager aan om de veiligheid van je computer te controleren.


Commentaar gebruiker

Er zijn nog geen beoordelingen. Waarom schrijf je niet als eerste een korte beoordeling?
206 gebruikers vragen naar dit bestand.
Als je meer weet over WmiPrvSE.exe, deel je kennis dan en help anderen.

Zo los je problemen met WmiPrvSE op

Een schone en opgeruimde computer is de eerste vereiste om problemen met WmiPrvSE te vermijden. Dat betekent het uitvoeren van een malware scan, het schoonmaken van je harde schijf met cleanmgr en sfc /scannow, het verwijderen van programma's die je niet meer nodig hebt, het controleren op Autostart programma's (met msconfig) en het activeren van Windows' Automatic Update. Vergeet niet regelmatig back-up bestanden aan te maken, of ten minste herstelpunten te maken.

Als er zich daadwerkelijk een probleem voordoet, probeer dan te herinneren welke handeling u het laatst hebt uitgevoerd, of wat u als laatste hebt geinstalleerd voordat het probleem zich voor het eerst voordeed. Gebruik het resmon commando om de processen in beeld te brengen die uw probleem veroorzaken. Zelfs bij ernstige problemen is het beter om Windows niet opnieuw te installeren, maar de installering te repareren of, bij Windows 8 en latere versies, het commando DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth geven. Dit maakt reparatie van het operatieve systeem mogelijk zonder dat er data verloren gaan.

De volgende programma's helpen u het WmiPrvSE.exe proces op uw computer te analyseren: Security Task Manager toont alle lopende Windows taken, inclusief geintegreerde verborgen processen, zoals het toezicht op uw toetsenbord en browser of de activering van Autostart. Een specifieke beoordeling van de veiligheidsrisico's geeft een indicatie van de kans dat het proces potentieel spyware, malware of een Trojaans paard betreft. Malwarebytes Anti-Malware spoort op uw harde schijf naar sluimerende spyware, adware, Trojaanse paarden, keyloggers, malware en trackers en verwijdert deze.

WmiPrvSE scanner

Download

Security Task Manager toont alle lopende Windowstaken, inclusief embedded verborgen functies (bijv. toetsenbord of browsermonitoring, autostartvermelding). Een individuele veiligheidsbeoordeling geeft een indicatie van de kans dat het proces potentiële spyware, malware, keylogger of een Trojaans paard is.

Gratis Antivirus detecteert en verwijdert niet-actieve spyware, adware, trojans, keyloggers, malware en tracking bedreigingen van uw harde schijf. Ideaal supplement voor Security Task Manager.

Restoro scant gratis, maakt schoon, repareert en optimaliseert je systeem.