Home > Bestanden > mDNSResponder.exe Windowsproces - wat is het?

Hoe verwijder je een mDNSResponder fout

Het echte mDNSResponder.exe bestand is een software component van Bonjour door Apple.

MDNSResponder is een afkorting voor Bonjour Multicast Domain Name System Responder

MDNSResponder.exe is een uitvoerbaar bestand (een programma) voor Windows. De bestandsextensie .exe is de afkorting voor het Engelse 'executable'. Voer uitvoerbare bestanden alleen uit van uitgevers die u vertrouwt, omdat uitvoerbare bestanden mogelijk de instellingen van uw computer aanpassen of schaden aan uw computer kunnen toebrengen. Op het gratis bestandsinformatieforum kun je uitzoeken of mDNSResponder.exe een virus, Trojaans paard, spyware, adware is dat je kunt verwijderen of een bestand dat behoort tot een Windowssysteem of een toepassing die u kunt vertrouwen.

Hints om mDNSResponder.exe gerelateerde fouten op te lossen

  1. Gebruik het gratis PC Mechanic om de oorzaak van het probleem te vinden. Het is meestal erg nuttig.
  2. Update Bonjour Service. Je kunt de updates die je nodig hebt vinden op de website van de uitgever van de software. (zie de volgende paragraaf).
  3. Vind de juiste informatie over wat mDNSResponder.exe voor jou kan doen in de volgende paragrafen.

MDNSResponder.exe bestandsinfo

Het proces Bonjour Service of RIM MDNS Service of Bonjour of Dante Discovery Service of RIM MDNS

hoort bij de software Bonjour of Adobe Version Cue (versie CS3 Client) of Bonjour Core for Windows of ##Id_String1.6844F930_1628_4223_B5CC_5BB94B879762 of Adobe Asset Services (versie CS3) of Gizmo Project of BlackBerry Link of TiVo Desktop

van Apple (www.apple.com) of Apple Computer (www.apple.com) of Audinate Pty...

Omschrijving: Dit proces is een component van Apple's Bonjour voor Windows-product, een Windows-poort van het Bonjour product, dat is ingebouwd in het Mac OS X-besturingssysteem. Het is automatisch ingesteld als service bij het installeren van bepaalde software producten (zoals iTunes of Adobe Creative Suite CS3), waar het wordt gebruikt om deze programma's toe te laten bepaalde middelen op te sporen, zoals computers en printers op het lokale netwerk.

Gedetailleerde Analyse: Windows heeft mDNSResponder.exe niet nodig. MDNSResponder.exe bevindt zich in een submap van "C:\Program Files". Bekende bestandsformaten op Windows 10/8/7/XP zijn 229,376 bytes (44% van alle voorkomende bestanden), 238,888 bytes en nog 21 varianten. https://www.bestanden.nl/proces/mdnsresponder.exe.html 
Programma is niet zichtbaar. MDNSResponder.exe is geen Windows kernbestand. Het proces kan verwijderd worden door middel van het configuratiescherm. Add\Remove programs applet. Het proces luistert naar of zendt data over open poorten naar LAN of Internet. Het bestand is gecertificeerd door een betrouwbaar bedrijf. Het is een bestand met Verisign signatuur. Daarom is de technische veiligheidsbeoordeling 32% gevaarlijk.

  • Als mDNSResponder.exe wordt gevonden in een submap van "C:\Program Files\Common Files" dan is de veiligheidsbeoordeling 35% gevaarlijk. Bestandsformaat is 389,632 bytes. Je kunt dit programma in het configuratiescherm deïnstalleren. Programma is niet zichtbaar. MDNSResponder.exe is geen Windows kernbestand.
  • Als mDNSResponder.exe wordt gevonden in een submap van "C:\Users\USERNAME" dan is de veiligheidsbeoordeling 8% gevaarlijk. Bestandsformaat is 390,504 bytes. De toepassing kan verwijderd worden door middel van het configuratiescherm. Add\Remove programs applet. De toepassing is niet zichtbaar. Bestand mDNSResponder.exe is een bestand met Verisign signatuur. Het is digitaal gesigneerd. MDNSResponder.exe is geen Windows systeembestand.

Belangrijk: Sommige malware camoufleert zichzelf als mDNSResponder.exe, met name als ze zich in de map c:\windows or c:\windows\system32 bevinden. Controleer daarom het mDNSResponder.exe proces erop of je pc of het geïnfecteerd is. We raden Security Task Manager aan om de veiligheid van je computer te controleren.


Commentaar gebruiker

Er zijn nog geen beoordelingen. Waarom schrijf je niet als eerste een korte beoordeling?
280 gebruikers vragen naar dit bestand.
Als je meer weet over mDNSResponder.exe, deel je kennis dan en help anderen.

Zo los je problemen met mDNSResponder op

Een schone en opgeruimde computer is de eerste vereiste om problemen met mDNSResponder te vermijden. Dat betekent het uitvoeren van een malware scan, het schoonmaken van je harde schijf met cleanmgr en sfc /scannow, het verwijderen van programma's die je niet meer nodig hebt, het controleren op Autostart programma's (met msconfig) en het activeren van Windows' Automatic Update. Vergeet niet regelmatig back-up bestanden aan te maken, of ten minste herstelpunten te maken.

Als er zich daadwerkelijk een probleem voordoet, probeer dan te herinneren welke handeling u het laatst hebt uitgevoerd, of wat u als laatste hebt geinstalleerd voordat het probleem zich voor het eerst voordeed. Gebruik het resmon commando om de processen in beeld te brengen die uw probleem veroorzaken. Zelfs bij ernstige problemen is het beter om Windows niet opnieuw te installeren, maar de installering te repareren of, bij Windows 8 en latere versies, het commando DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth geven. Dit maakt reparatie van het operatieve systeem mogelijk zonder dat er data verloren gaan.

De volgende programma's helpen u het mDNSResponder.exe proces op uw computer te analyseren: Security Task Manager toont alle lopende Windows taken, inclusief geintegreerde verborgen processen, zoals het toezicht op uw toetsenbord en browser of de activering van Autostart. Een specifieke beoordeling van de veiligheidsrisico's geeft een indicatie van de kans dat het proces potentieel spyware, malware of een Trojaans paard betreft. Malwarebytes Anti-Malware spoort op uw harde schijf naar sluimerende spyware, adware, Trojaanse paarden, keyloggers, malware en trackers en verwijdert deze.

mDNSResponder scanner

Download

Security Task Manager toont alle lopende Windowstaken, inclusief embedded verborgen functies (bijv. toetsenbord of browsermonitoring, autostartvermelding). Een individuele veiligheidsbeoordeling geeft een indicatie van de kans dat het proces potentiële spyware, malware, keylogger of een Trojaans paard is.

Gratis Antivirus detecteert en verwijdert niet-actieve spyware, adware, trojans, keyloggers, malware en tracking bedreigingen van uw harde schijf. Ideaal supplement voor Security Task Manager.

SpeedUpMyPC scant gratis, maakt schoon, repareert en optimaliseert je systeem.