Home > Bestanden > explorer.exe Windowsproces - wat is het?

Hoe verwijder je een explorer fout

Explorer.exe is een uitvoerbaar bestand (een programma) voor Windows. De bestandsextensie .exe is de afkorting voor het Engelse 'executable'. Voer uitvoerbare bestanden alleen uit van uitgevers die u vertrouwt, omdat uitvoerbare bestanden mogelijk de instellingen van uw computer aanpassen of schaden aan uw computer kunnen toebrengen. Op het gratis bestandsinformatieforum kun je uitzoeken of explorer.exe een virus, Trojaans paard, spyware, adware is dat je kunt verwijderen of een bestand dat behoort tot een Windowssysteem of een toepassing die u kunt vertrouwen.

Hints om explorer.exe gerelateerde fouten op te lossen

 1. Gebruik het gratis PC Mechanic om de oorzaak van het probleem te vinden. Het is meestal erg nuttig.
 2. Update Windows Explorer. Je kunt de updates die je nodig hebt vinden op de website van de uitgever van de software. (zie de volgende paragraaf).
 3. Vind de juiste informatie over wat explorer.exe voor jou kan doen in de volgende paragrafen.

Explorer.exe bestandsinfo

Het proces Windows Explorer of Windows Verkenner of Win of TJprojMain of ams60_launch of AutoPlay Application of Utforskaren of mute

hoort bij de software Microsoft Windows Operating System of Besturingssysteem Microsoft Windows of Win of Windows Updater of Projekt_Neu of Project1 of Microsoft Windows®-besturingssysteem of mute

van Microsoft (www.microsoft.com) of PRIVAT of air of aaaa of JADSHGAGAG of P4zx of GIF Image of GI8YjLk..

Omschrijving: explorer.exe is het belangrijkste Windows Explorer proces; je zou eigenlijk kunnen zeggen dat dit proces Windows "is", omdat het verantwoordelijk is voor de meeste dingen die je ziet en voor interactie met het besturingssysteem. Het beheert de grafische gebruikersinterface, actieve taken, zorgt ervoor dat u programma's kan opstarten en implementeert de Windows-interface van het bestandensysteem. Windows zal automatisch proberen opnieuw op te starten indien dit proces crasht of wordt stopgezet.

Gedetailleerde Analyse: explorer.exe veroorzaakt vaak problemen en is belangrijk voor Windows. Explorer.exe bevindt zich in de map C:\Windows. Bekende bestandsformaten op Windows 10/8/7/XP zijn 1,033,728 bytes (29% van alle voorkomende bestanden), 1,033,216 bytes en nog 153 varianten. https://www.bestanden.nl/proces/explorer.exe.html 
Explorer.exe is een Windows kernsysteembestand. De toepassing heeft een zichtbaar venster. Het bestand is een betrouwbaar Microsoftbestand. Explorer.exe kan inputs onthouden. Daarom is de technische veiligheidsbeoordeling 1% gevaarlijk.

Hoe herkent u verdachte varianten?

 • Als explorer.exe wordt gevonden in de map C:\Windows\System32 dan is de veiligheidsbeoordeling 73% gevaarlijk. Bestandsformaat is 168,100 bytes (17% van alle voorkomende bestanden), 36,864 bytes en nog 39 varianten. Het bestand is geen Windows kernbestand. Het bestand is gevonden in de Windowsmap, maar het is geen Windows kernbestand. Het programma heeft geen zichtbaar venster. Er is geen bestandsinformatie. De toepassing start als Windows opstart (Zie registratiesleutel: MACHINE\Run, Run, MACHINE\RunOnce, MACHINE\RunServices, User Shell Folders, Winlogon\Shell, batfile, comfile, cmdfile, DEFAULT\Run, MACHINE\User Shell Folders). Explorer.exe kan toezicht houden op toepassingen, inputs onthouden en zichzelf verbergen.
 • Als explorer.exe wordt gevonden in een submap van C:\Windows dan is de veiligheidsbeoordeling 60% gevaarlijk. Bestandsformaat is 2,973,184 bytes (7% van alle voorkomende bestanden), 64,000 bytes en nog 29 varianten. Het is geen Windows systeemcomponent. Programma is niet zichtbaar. Er is geen omschrijving van het programma. Het is een onbekend bestand in de Windowsmap. Het programma wordt geladen tijdens het Windows bootproces (Zie registratiesleutel: MACHINE\Run, Run, MACHINE\RunOnce, MACHINE\RunServices, User Shell Folders, Winlogon\Shell, batfile, comfile, cmdfile, DEFAULT\Run, MACHINE\User Shell Folders). Explorer.exe kan inputs onthouden en toezicht houden op toepassingen.
 • Als explorer.exe wordt gevonden in een submap van C:\Windows\System32 dan is de veiligheidsbeoordeling 67% gevaarlijk. Bestandsformaat is 1,478,612 bytes (65% van alle voorkomende bestanden), 1,440,354 bytes en nog 8 varianten.
 • Als explorer.exe wordt gevonden in een submap van "C:\Users\USERNAME" dan is de veiligheidsbeoordeling 56% gevaarlijk. Bestandsformaat is 99,840 bytes (4% van alle voorkomende bestanden), 219,136 bytes en nog 23 varianten.
 • Als explorer.exe wordt gevonden in een submap van "C:\Program Files" dan is de veiligheidsbeoordeling 65% gevaarlijk. Bestandsformaat is 212,101 bytes (20% van alle voorkomende bestanden), 24,064 bytes en nog 6 varianten.
 • Als explorer.exe wordt gevonden in de map Windows Temp dan is de veiligheidsbeoordeling 48% gevaarlijk. Bestandsformaat is 79,872 bytes (33% van alle voorkomende bestanden), 151,040 bytes of 159,744 bytes.
 • Als explorer.exe wordt gevonden in een submap van "C:\Program Files\Common Files" dan is de veiligheidsbeoordeling 84% gevaarlijk. Bestandsformaat is 88,064 bytes (50% van alle voorkomende bestanden) of 682,480 bytes.
 • Als explorer.exe wordt gevonden in C:\ dan is de veiligheidsbeoordeling 65% gevaarlijk. Bestandsformaat is 19,794 bytes (50% van alle voorkomende bestanden) of 392,704 bytes.
 • Als explorer.exe wordt gevonden in een submap van C:\ dan is de veiligheidsbeoordeling 82% gevaarlijk. Bestandsformaat is 180,284 bytes.

Belangrijk: Sommige malware camoufleert zichzelf als explorer.exe, met name als ze zich niet in de map C:\Windows bevinden. Controleer daarom het explorer.exe proces erop of je pc of het geïnfecteerd is. We raden Security Task Manager aan om de veiligheid van je computer te controleren.


Commentaar gebruiker

Er zijn nog geen beoordelingen. Waarom schrijf je niet als eerste een korte beoordeling?
215 gebruikers vragen naar dit bestand.
Als je meer weet over explorer.exe, deel je kennis dan en help anderen.

Zo los je problemen met explorer op

Een schone en opgeruimde computer is de eerste vereiste om problemen met explorer te vermijden. Dat betekent het uitvoeren van een malware scan, het schoonmaken van je harde schijf met cleanmgr en sfc /scannow, het verwijderen van programma's die je niet meer nodig hebt, het controleren op Autostart programma's (met msconfig) en het activeren van Windows' Automatic Update. Vergeet niet regelmatig back-up bestanden aan te maken, of ten minste herstelpunten te maken.

Als er zich daadwerkelijk een probleem voordoet, probeer dan te herinneren welke handeling u het laatst hebt uitgevoerd, of wat u als laatste hebt geinstalleerd voordat het probleem zich voor het eerst voordeed. Gebruik het resmon commando om de processen in beeld te brengen die uw probleem veroorzaken. Zelfs bij ernstige problemen is het beter om Windows niet opnieuw te installeren, maar de installering te repareren of, bij Windows 8 en latere versies, het commando DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth geven. Dit maakt reparatie van het operatieve systeem mogelijk zonder dat er data verloren gaan.

De volgende programma's helpen u het explorer.exe proces op uw computer te analyseren: Security Task Manager toont alle lopende Windows taken, inclusief geintegreerde verborgen processen, zoals het toezicht op uw toetsenbord en browser of de activering van Autostart. Een specifieke beoordeling van de veiligheidsrisico's geeft een indicatie van de kans dat het proces potentieel spyware, malware of een Trojaans paard betreft. Malwarebytes Anti-Malware spoort op uw harde schijf naar sluimerende spyware, adware, Trojaanse paarden, keyloggers, malware en trackers en verwijdert deze.

explorer scanner

Download

Security Task Manager toont alle lopende Windowstaken, inclusief embedded verborgen functies (bijv. toetsenbord of browsermonitoring, autostartvermelding). Een individuele veiligheidsbeoordeling geeft een indicatie van de kans dat het proces potentiële spyware, malware, keylogger of een Trojaans paard is.

Gratis Antivirus detecteert en verwijdert niet-actieve spyware, adware, trojans, keyloggers, malware en tracking bedreigingen van uw harde schijf. Ideaal supplement voor Security Task Manager.

SpeedUpMyPC scant gratis, maakt schoon, repareert en optimaliseert je systeem.