Home > Bestanden > winlogon.exe Windowsproces - wat is het?

Hoe verwijder je een winlogon fout

Winlogon.exe is een uitvoerbaar bestand (een programma) voor Windows. De bestandsextensie .exe is de afkorting voor het Engelse 'executable'. Voer uitvoerbare bestanden alleen uit van uitgevers die u vertrouwt, omdat uitvoerbare bestanden mogelijk de instellingen van uw computer aanpassen of schaden aan uw computer kunnen toebrengen. Op het gratis bestandsinformatieforum kun je uitzoeken of winlogon.exe een virus, Trojaans paard, spyware, adware is dat je kunt verwijderen of een bestand dat behoort tot een Windowssysteem of een toepassing die u kunt vertrouwen.

Hints om winlogon.exe gerelateerde fouten op te lossen

 1. Gebruik het gratis PC Mechanic om de oorzaak van het probleem te vinden. Het is meestal erg nuttig.
 2. Update Windows NT Logon Application. Je kunt de updates die je nodig hebt vinden op de website van de uitgever van de software. (refereer aan volgende paragraaf).
 3. Vind de juiste informatie over wat winlogon.exe voor jou kan doen in de volgende paragrafen.

Winlogon.exe bestandsinfo

Het proces Windows NT Logon Application of Windows Logon Application of Toepassing Windows NT-aanmelding of Toepassing Windows-aanmelden of Windows NT-Anmeldung of Windows NT bejelentkeztetõ alkalmazás of Aplicación de inicio de sesión de Windows NT of Applicazione Accesso a Windows NT

hoort bij de software Microsoft Windows Operating System of Besturingssysteem Microsoft Windows of Betriebssystem Microsoft Windows of Project2 of Sistema operativo Microsoft Windows of scvhost of Project1 of server

van Microsoft (www.microsoft.com) of ADMINPC of Gareth Software of NVIDIA (www.nvidia.com) (versie 42722636448, 53732746459) of s21y7P99e82G78Z79UEfn of jdvsO of tFgRejndtHfZE of JUOh..

Omschrijving: winlogon.exe is een proces dat de Windows login manager functie implementeert en dat gebruikersaan- en afmeldingen in Windows hanteert. Dit proces ziet u in actie telkens als uw besturingssysteem om uw gebruikersnaam en wachtwoord vraagt. Het is ook verantwoordelijk voor het laden van gebruikersprofielen na het inloggen, het ondersteunen van automatische login (indien van toepassing) en het toezicht op het toetsenbord en de muis om te beslissen wanneer beroep te doen op de screensaver.

Gedetailleerde Analyse: winlogon.exe veroorzaakt vaak problemen en is belangrijk voor Windows. Winlogon.exe bevindt zich in de map C:\Windows\System32. Bekende bestandsformaten op Windows 8/7/XP zijn 502,272 bytes (50% van alle voorkomende bestanden), 507,904 bytes en nog 52 varianten. http://www.bestanden.nl/proces/winlogon.exe.html 
Het proces is niet zichtbaar. Het bestand is een bestand met Microsoft signatuur. Winlogon.exe kan onthoud inputs, toepassingen monitoren en andere programma's manipuleren. Daarom is de technische veiligheidsbeoordeling 15% gevaarlijk.

Hoe herkent u verdachte varianten?

 • Als winlogon.exe wordt gevonden in de map C:\Windows dan is de veiligheidsbeoordeling 76% gevaarlijk. Bestandsformaat is 159,744 bytes (25% van alle voorkomende bestanden), 111,616 bytes en nog 37 varianten. Het bestand is geen Windows kernbestand. Er is geen omschrijving van het programma. Bestand winlogon.exe is gevonden in de Windowsmap, maar het is geen Windows kernbestand. Het proces is niet zichtbaar. Programma wordt geladen tijdens het Windows bootproces (Zie registratiesleutel: MACHINE\Run, Run, Winlogon\Shell, win.ini, DEFAULT\Run, Userinit, MACHINE\User Shell Folders). Winlogon.exe kan onthoud inputs, verbind met Internet en toepassingen monitoren.
 • Als winlogon.exe wordt gevonden in een submap van "C:\Documents and Settings" dan is de veiligheidsbeoordeling 67% gevaarlijk. Bestandsformaat is 53,248 bytes (12% van alle voorkomende bestanden), 155,476 bytes en nog 35 varianten. Winlogon.exe is geen Windows systeembestand. Het proces heeft geen bestandsomschrijving. Het proces is niet zichtbaar. Programma wordt geladen tijdens het Windows bootproces (Zie registratiesleutel: MACHINE\Run, Run, Winlogon\Shell, win.ini, DEFAULT\Run, Userinit, MACHINE\User Shell Folders). Winlogon.exe kan toepassingen monitoren en andere programma's manipuleren.
 • Als winlogon.exe wordt gevonden in een submap van C:\Windows\System32 dan is de veiligheidsbeoordeling 56% gevaarlijk. Bestandsformaat is 13,312 bytes (26% van alle voorkomende bestanden), 624,752 bytes en nog 13 varianten.
 • Als winlogon.exe wordt gevonden in een submap van "C:\Program Files" dan is de veiligheidsbeoordeling 54% gevaarlijk. Bestandsformaat is 57,344 bytes (20% van alle voorkomende bestanden), 53,248 bytes en nog 9 varianten.
 • Als winlogon.exe wordt gevonden in een submap van C:\Windows dan is de veiligheidsbeoordeling 57% gevaarlijk. Bestandsformaat is 766,772 bytes (11% van alle voorkomende bestanden), 38,400 bytes en nog 7 varianten.
 • Als winlogon.exe wordt gevonden in een submap van C:\ dan is de veiligheidsbeoordeling 64% gevaarlijk. Bestandsformaat is 24,635 bytes (33% van alle voorkomende bestanden), 98,369 bytes, 51,712 bytes, 925,872 bytes of 61,440 bytes.
 • Als winlogon.exe wordt gevonden in de map "C:\Program Files" dan is de veiligheidsbeoordeling 74% gevaarlijk. Bestandsformaat is 112,099 bytes (20% van alle voorkomende bestanden), 112,097 bytes, 17,920 bytes, 274,432 bytes of 104,502 bytes.
 • Als winlogon.exe wordt gevonden in de map C:\Windows\System32\drivers dan is de veiligheidsbeoordeling 85% gevaarlijk. Bestandsformaat is 41,984 bytes (50% van alle voorkomende bestanden) of 974,848 bytes.
 • Als winlogon.exe wordt gevonden in C:\ dan is de veiligheidsbeoordeling 46% gevaarlijk. Bestandsformaat is 94,208 bytes.

Belangrijk: Sommige malware camoufleert zichzelf als winlogon.exe, met name als ze zich niet in de map C:\Windows\System32 bevinden. Controleer daarom het winlogon.exe proces op je pc of het geïnfecteerd is. We raden Security Task Manager aan om de veiligheid van je computer te controleren.


Commentaar gebruiker

Er zijn nog geen beoordelingen. Waarom schrijf je niet als eerste een korte beoordeling?
210 gebruikers vragen naar dit bestand. Eén gebruiker heeft het als niet gevaarlijk beoordeeld.
Als je meer weet over winlogon.exe, deel je kennis dan en help anderen.

winlogon scanner

Download

Security Task Manager toont alle lopende Windowstaken, inclusief embedded verborgen functies (bijv. toetsenbord of browsermonitoring, autostartvermelding). Een unieke veiligheidsrisicobeoordeling geeft een indicatie van de kans dat het proces potentiële spyware, malware, keylogger of een Trojaans paard is.

Gratis Antivirus detecteert en verwijderd niet-actieve spyware, adware, trojans, keyloggers, malware en tracking bedreigingen van uw harde schijf. Ideaal supplement voor Security Task Manager.

SpeedUpMyPC scant gratis, maakt schoon, repareert en optimaliseert je systeem.