Home > Bestanden > AvastUI.exe Windowsproces - wat is het?

Hoe verwijder je een AvastUI fout

Het echte AvastUI.exe bestand is een software component van Avast Free Antivirus door .

AvastUI is een afkorting voor Avast Antivirus User Interface

AvastUI.exe is een uitvoerbaar bestand (een programma) voor Windows. De bestandsextensie .exe is de afkorting voor het Engelse 'executable'. Voer uitvoerbare bestanden alleen uit van uitgevers die u vertrouwt, omdat uitvoerbare bestanden mogelijk de instellingen van uw computer aanpassen of schaden aan uw computer kunnen toebrengen. Op het gratis bestandsinformatieforum kun je uitzoeken of AvastUI.exe een virus, Trojaans paard, spyware, adware is dat je kunt verwijderen of een bestand dat behoort tot een Windowssysteem of een toepassing die u kunt vertrouwen.

Hints om AvastUI.exe gerelateerde fouten op te lossen

  1. Gebruik het gratis Restoro om de oorzaak van het probleem te vinden. Het is meestal erg nuttig.
  2. Update Avast Antivirus. Je kunt de updates die je nodig hebt vinden op de website van de uitgever van de software. (zie de volgende paragraaf).
  3. Vind de juiste informatie over wat AvastUI.exe voor jou kan doen in de volgende paragrafen.

AvastUI.exe bestandsinfo

Het proces Avast Antivirus hoort bij de software Avast Free Antivirus of Avast Internet Security of Avast Antivirus of Avast Pro Antivirus of Avast Premier of Avast! Antivirus of AVAST Software s.r.o of AVAST Software a.s van AVAST Software (www.avast.com) of Avast Software s.r.o of ALWIL Software (www.avast.com)..

Omschrijving: Windows heeft AvastUI.exe niet nodig. AvastUI.exe bevindt zich in een submap van "C:\Program Files". Bekende bestandsformaten op Windows 10/8/7/XP zijn 5,227,112 bytes (8% van alle voorkomende bestanden), 4,085,896 bytes en nog 78 varianten. https://www.bestanden.nl/proces/avastui.exe.html 
Bestand AvastUI.exe is geen Windows systeembestand. Bestand AvastUI.exe is gecertificeerd door een betrouwbaar bedrijf. Het proces heeft geen zichtbaar venster. Het proces start bij het opstarten van Windows (Zie registratiesleutel: MACHINE\Run). Het kan het gedrag van andere programma's veranderen of andere programma's manipuleren. AvastUI.exe kan toezicht houden op toepassingen en inputs onthouden. Daarom is de technische veiligheidsbeoordeling 43% gevaarlijk.

Als AvastUI.exe wordt gevonden in een submap van C:\ dan is de veiligheidsbeoordeling 56% gevaarlijk. Bestandsformaat is 4,767,304 bytes (50% van alle voorkomende bestanden) of 4,858,968 bytes. Het kan het gedrag van andere programma's veranderen of andere programma's manipuleren. Programma heeft geen zichtbaar venster. AvastUI.exe is een bestand met Verisign signatuur. Het bestand heeft een digitale signatuur. Het proces start bij het opstarten van Windows (Zie registratiesleutel: MACHINE\Run). AvastUI.exe is geen Windows systeemcomponent. AvastUI.exe kan inputs onthouden en toezicht houden op toepassingen.
In het geval dat u problemen ondervindt met het gebruik van AvastUI.exe, kunt u in het ondersteuning gedeelte van de website van Avast zoeken naar een oplossing, of het programma verwijderen (Start > Configuratiescherm > Programma's wijzigen of verwijderen > avast! Antivirus of avast! Free Antivirus).

Belangrijk: Sommige malware camoufleert zichzelf als AvastUI.exe, met name als ze zich in de map c:\windows or c:\windows\system32 bevinden. Controleer daarom het AvastUI.exe proces erop of je pc of het geïnfecteerd is. We raden Security Task Manager aan om de veiligheid van je computer te controleren.


Commentaar gebruiker

Er zijn nog geen beoordelingen. Waarom schrijf je niet als eerste een korte beoordeling?
Als je meer weet over AvastUI.exe, deel je kennis dan en help anderen.

Zo los je problemen met AvastUI op

Een schone en opgeruimde computer is de eerste vereiste om problemen met AvastUI te vermijden. Dat betekent het uitvoeren van een malware scan, het schoonmaken van je harde schijf met cleanmgr en sfc /scannow, het verwijderen van programma's die je niet meer nodig hebt, het controleren op Autostart programma's (met msconfig) en het activeren van Windows' Automatic Update. Vergeet niet regelmatig back-up bestanden aan te maken, of ten minste herstelpunten te maken.

Als er zich daadwerkelijk een probleem voordoet, probeer dan te herinneren welke handeling u het laatst hebt uitgevoerd, of wat u als laatste hebt geinstalleerd voordat het probleem zich voor het eerst voordeed. Gebruik het resmon commando om de processen in beeld te brengen die uw probleem veroorzaken. Zelfs bij ernstige problemen is het beter om Windows niet opnieuw te installeren, maar de installering te repareren of, bij Windows 8 en latere versies, het commando DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth geven. Dit maakt reparatie van het operatieve systeem mogelijk zonder dat er data verloren gaan.

De volgende programma's helpen u het AvastUI.exe proces op uw computer te analyseren: Security Task Manager toont alle lopende Windows taken, inclusief geintegreerde verborgen processen, zoals het toezicht op uw toetsenbord en browser of de activering van Autostart. Een specifieke beoordeling van de veiligheidsrisico's geeft een indicatie van de kans dat het proces potentieel spyware, malware of een Trojaans paard betreft. Malwarebytes Anti-Malware spoort op uw harde schijf naar sluimerende spyware, adware, Trojaanse paarden, keyloggers, malware en trackers en verwijdert deze.

AvastUI scanner

Download

Security Task Manager toont alle lopende Windowstaken, inclusief embedded verborgen functies (bijv. toetsenbord of browsermonitoring, autostartvermelding). Een individuele veiligheidsbeoordeling geeft een indicatie van de kans dat het proces potentiële spyware, malware, keylogger of een Trojaans paard is.

Gratis Antivirus detecteert en verwijdert niet-actieve spyware, adware, trojans, keyloggers, malware en tracking bedreigingen van uw harde schijf. Ideaal supplement voor Security Task Manager.

Restoro scant gratis, maakt schoon, repareert en optimaliseert je systeem.