Home > Bestanden > coIEPlg.dll Windowsproces - wat is het?

Hoe verwijder je een coIEPlg fout

CoIEPlg.dll is een browser extensie voor Internet Explorer. Deze invoegtoepassing (add-on) maakt verschillende toegevoegde functies voor Internet Explorer mogelijk. U kunt ze uitschakelen door het Extras menu (toetscombinatie Alt + X) onder Manage Add-ons. De volgende paragraaf biedt meer informatie over coIEPlugIn.

Hints om coIEPlg.dll gerelateerde fouten op te lossen

  1. Gebruik het gratis Restoro om de oorzaak van het probleem te vinden. Het is meestal erg nuttig.
  2. Update coIEPlugIn. Je kunt de updates die je nodig hebt vinden op de website van de uitgever van de software. (zie de volgende paragraaf).
  3. Vind de juiste informatie over wat coIEPlg.dll voor jou kan doen in de volgende paragrafen.

CoIEPlg.dll bestandsinfo

Het proces coIEPlugIn hoort bij de software Norton Internet Security of Norton Identity Safe of Norton Security Suite of Norton Password Manager of Norton Confidential of Norton Security with Backup of Norton Safe Web Lite of Norton 360 Premier Edition of Norton Confidential Core of Norton 360 van (www.symantec.com) of NortonLifeLock..

Omschrijving: Windows heeft coIEPlg.dll niet nodig. CoIEPlg.dll bevindt zich in een submap van "C:\Program Files". Bekende bestandsformaten op Windows 10/11/7 zijn 655,200 bytes (9% van alle voorkomende bestanden), 509,776 bytes en nog 61 varianten. https://www.bestanden.nl/proces/coieplg.dll.html 
Dit .dll bestand is een Browser Helper Object (BHO) dat automatisch wordt uitgevoerd wanneer je je Internet browser start. BHOs worden niet gestopt door persoonlijke firewalls, omdat ze door de firewall worden geïdentificeerd als je eigen browser. BHOs worden vaak gebruikt door adware en spyware. De individuele ID van deze BHO is F0DA78E9-6B60-42fb-BC26-EF2CFB8C8FF3 of 602ADB0E-4AFF-4217-8AA1-95DAC4DFA408 of B8E07826-0971-4f16-B133-047B88034E89 of AB4C7833-A6EC-433f-B9FE-6B14B1A2F836. Het bestand is geen Windows kernbestand. Het proces heeft geen zichtbaar venster. Het bestand heeft een digitale signatuur. Het kan Internetbrowser monitoren. Het is een bestand met Verisign signatuur. CoIEPlg.dll kan toezicht houden op toepassingen. Daarom is de technische veiligheidsbeoordeling 28% gevaarlijk.

Als coIEPlg.dll wordt gevonden in een submap van "C:\Program Files\Common Files" dan is de veiligheidsbeoordeling 27% gevaarlijk. Bestandsformaat is 357,744 bytes (55% van alle voorkomende bestanden), 316,784 bytes of 349,552 bytes. Het programma is niet zichtbaar. Het kan Internetbrowser monitoren. Het is een bestand met Verisign signatuur. Bestand coIEPlg.dll is geen Windows systeembestand. CoIEPlg.dll is digitaal gesigneerd.
Het is mogelijk het betreffende programma te verwijderen (Start > Configuratiescherm > Programma's wijzigen of verwijderen > Norton Confidential Core of Norton Confidential).

Belangrijk: Sommige malware camoufleert zichzelf als coIEPlg.dll, met name als ze zich in de map c:\windows or c:\windows\system32 bevinden. Controleer daarom het coIEPlg.dll proces erop of je pc of het geïnfecteerd is. Als coIEPlugIn de zoekmachine van uw browser en startpagina heeft gewijzigd, kunt u de standaard-instellingen van uw browser als volgt herstellen:

Herinitialiseer browser-instellingen voor Internet-Explorer ▾
  1. In Internet Explorer, druk de toetscombinatie Alt + X om het Tools menu te openen.
  2. Klik op Internet options.
  3. Klik op de Advanced tabtoets.
  4. Klik op de Reset... knop.
  5. Activeer de Delete personal settings instelling.
Dit zorgt voor een herinitialisatie van uw Internet Explorer naar de standaard-instellingen. Uw browser zal starten met de bekende startpagina en zoekmachine—zonder popups, ads, cookies, maar zal ook alle invoegtoepassingen van de browser wissen [1]. Maak het opruimen van uw browser en computer eenvoudiger en veiliger met Security Task Manager.


Commentaar gebruiker

Er zijn nog geen beoordelingen. Waarom schrijf je niet als eerste een korte beoordeling?
50 gebruikers vragen naar dit bestand.
Als je meer weet over coIEPlg.dll, deel je kennis dan en help anderen.

Zo los je problemen met coIEPlg op

Voor een verdergaande analyse bleken ook de volgende programma's nuttig te zijn: Security Task Manager onderzoekt het lopende coIEPlg proces op uw computer en maakt dit proces aanschouwelijk. Malwarebytes, de bekende anti-malware tool deelt mee of de coIEPlg.dll op uw computer irritante advertenties weergeeft, die zorgen voor vertraagde processen. Een dergelijk ongewenst adware programma wordt door bepaalde antivirus software niet beschouwd als virus en wordt daarom niet aangemerkt voor de schoonmaak.

Een schone en opgeruimde computer is de eerste vereiste voor het vermijden van problemen met uw PC. Dat betekent een scan uitvoeren voor malware, de harde schijf schoonmaken met cleanmgr en sfc /scannow, programma's verwijderen die u niet meer nodig hebt. Verder het controleren op Autostart programma's (met msconfig) en het activeren van Windows' Automatic Update. Vergeet niet regelmatig backups aan te maken of ten minste herstelpunten te creeren.

Als er zich daadwerkelijk een probleem voordoet, probeer dan te herinneren welke handeling u het laatst hebt uitgevoerd, of wat u het laatst hebt geinstalleerd voordat het probleem zich voor het eerst voordeed. Gebruik het resmon commando om de processen in beeld te brengen die dit probleem veroorzaken. Zelfs bij ernstige problemen is het beter om Windows niet opnieuw te installeren, maar de installering te repareren of, voor Windows 8 en latere versies, het commando DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth te geven. Dit maakt reparatie van het operatieve systeem mogelijk zonder dat er data verloren gaan.

coIEPlg scanner

Download

Security Task Manager toont alle lopende Windowstaken, inclusief embedded verborgen functies (bijv. toetsenbord of browsermonitoring, autostartvermelding). Een individuele veiligheidsbeoordeling geeft een indicatie van de kans dat het proces potentiële spyware, malware, keylogger of een Trojaans paard is.

Gratis Antivirus detecteert en verwijdert niet-actieve spyware, adware, trojans, keyloggers, malware en tracking bedreigingen van uw harde schijf. Ideaal supplement voor Security Task Manager.

Restoro scant gratis, maakt schoon, repareert en optimaliseert je systeem.