Home > Bestanden > iexplore.exe Windowsproces - wat is het?

Hoe verwijder je een iexplore fout

Iexplore.exe is een uitvoerbaar bestand (een programma) voor Windows. De bestandsextensie .exe is de afkorting voor het Engelse 'executable'. Voer uitvoerbare bestanden alleen uit van uitgevers die u vertrouwt, omdat uitvoerbare bestanden mogelijk de instellingen van uw computer aanpassen of schaden aan uw computer kunnen toebrengen. Op het gratis bestandsinformatieforum kun je uitzoeken of iexplore.exe een virus, Trojaans paard, spyware, adware is dat je kunt verwijderen of een bestand dat behoort tot een Windowssysteem of een toepassing die u kunt vertrouwen.

Hints om iexplore.exe gerelateerde fouten op te lossen

  1. Gebruik het gratis PC Mechanic om de oorzaak van het probleem te vinden. Het is meestal erg nuttig.
  2. Update Internet Explorer. Je kunt de updates die je nodig hebt vinden op de website van de uitgever van de software. (zie de volgende paragraaf).
  3. Vind de juiste informatie over wat iexplore.exe voor jou kan doen in de volgende paragrafen.

Iexplore.exe bestandsinfo

Het proces Internet Explorer of NirCmd of Windows Explorer of Stub of Updater of ultimo

hoort bij de software Windows Internet Explorer (versie 9, 8, 7) of Microsoft Windows Operating System of Internet Explorer (versie 11, 11 Release Preview) of Microsoft Windows of Adobe Flash Player ActiveX of Adobe Flash Player (versie 10 ActiveX, 11 ActiveX) of Super DVD Creator (versie 9.8 Full, 9.8 Trial, 9.8 Trial Version) of WinX HD Video Converter Deluxe

van Microsoft (www.microsoft.com) of OTAN of NirSoft (www.nirsoft.net) of WinUpdate..

Omschrijving: Dit is de Micosoft Internet Explorer web browser, die aanwezig is telkens u gebruik maakt van deze browser. Nuttig om weten is dat dit proces soms kan worden weergegeven in de takenlijst, zelfs als u alle browservensters gesloten heeft. Het blijft namelijk lopen op de achtergrond om sneller te kunnen reageren op toekomstige browser aanvragen.

Gedetailleerde Analyse: iexplore.exe veroorzaakt vaak problemen en is belangrijk voor Windows. Bestand iexplore.exe bevindt zich in een submap van "C:\Program Files" of soms in een submap van de map "Mijn Bestanden" (generally C:\Program Files\Internet Explorer\). Bekende bestandsformaten op Windows 10/8/7/XP zijn 638,816 bytes (30% van alle voorkomende bestanden), 625,664 bytes en nog 132 varianten. https://www.bestanden.nl/proces/iexplore.exe.html 
Het bestand is een Windows systeemcomponent. Het is een bestand met Microsoft signatuur. Het is gecertificeerd door een betrouwbaar bedrijf. Programma gebruikt poorten om te verbinden met LAN of Internet. Daarom is de technische veiligheidsbeoordeling 5% gevaarlijk.

Hoe herkent u verdachte varianten?

  • Als iexplore.exe wordt gevonden in een submap van C:\Windows dan is de veiligheidsbeoordeling 22% gevaarlijk. Bestandsformaat is 634,648 bytes (40% van alle voorkomende bestanden), 93,184 bytes, 212,065 bytes of 1,825,280 bytes. Bestand iexplore.exe is geen Windows kernbestand. Het programma gebruikt poorten om te verbinden met LAN of Internet. Het is een bestand met Microsoft signatuur. Iexplore.exe kan inputs onthouden, toezicht houden op toepassingen en andere programma's manipuleren.
  • Als iexplore.exe wordt gevonden in een submap van "C:\Users\USERNAME" dan is de veiligheidsbeoordeling 40% gevaarlijk. Bestandsformaat is 445,440 bytes (20% van alle voorkomende bestanden), 622,080 bytes, 424,448 bytes, 638,816 bytes of 1,536 bytes. Bestand iexplore.exe is geen Windows kernbestand. Het proces heeft geen zichtbaar venster. Er is geen omschrijving van het programma. Het proces luistert naar of zendt data over open poorten naar LAN of Internet.
  • Als iexplore.exe wordt gevonden in een submap van C:\ dan is de veiligheidsbeoordeling 52% gevaarlijk. Bestandsformaat is 31,232 bytes (66% van alle voorkomende bestanden) of 638,816 bytes.
  • Als iexplore.exe wordt gevonden in de map C:\Windows\System32 dan is de veiligheidsbeoordeling 72% gevaarlijk. Bestandsformaat is 43,520 bytes (66% van alle voorkomende bestanden) of 84,992 bytes.
  • Als iexplore.exe wordt gevonden in een submap van C:\Windows\System32 dan is de veiligheidsbeoordeling 87% gevaarlijk. Bestandsformaat is 708,608 bytes (50% van alle voorkomende bestanden) of 2,162,688 bytes.
  • Als iexplore.exe wordt gevonden in de map C:\Windows dan is de veiligheidsbeoordeling 90% gevaarlijk. Bestandsformaat is 939,008 bytes.

Belangrijk: Sommige malware camoufleert zichzelf als iexplore.exe, met name als ze zich in de map c:\windows or c:\windows\system32 bevinden. Controleer daarom het iexplore.exe proces erop of je pc of het geïnfecteerd is. We raden Security Task Manager aan om de veiligheid van je computer te controleren.


Commentaar gebruiker

Er zijn nog geen beoordelingen. Waarom schrijf je niet als eerste een korte beoordeling?
109 gebruikers vragen naar dit bestand.
Als je meer weet over iexplore.exe, deel je kennis dan en help anderen.

Zo los je problemen met iexplore op

Een schone en opgeruimde computer is de eerste vereiste om problemen met iexplore te vermijden. Dat betekent het uitvoeren van een malware scan, het schoonmaken van je harde schijf met cleanmgr en sfc /scannow, het verwijderen van programma's die je niet meer nodig hebt, het controleren op Autostart programma's (met msconfig) en het activeren van Windows' Automatic Update. Vergeet niet regelmatig back-up bestanden aan te maken, of ten minste herstelpunten te maken.

Als er zich daadwerkelijk een probleem voordoet, probeer dan te herinneren welke handeling u het laatst hebt uitgevoerd, of wat u als laatste hebt geinstalleerd voordat het probleem zich voor het eerst voordeed. Gebruik het resmon commando om de processen in beeld te brengen die uw probleem veroorzaken. Zelfs bij ernstige problemen is het beter om Windows niet opnieuw te installeren, maar de installering te repareren of, bij Windows 8 en latere versies, het commando DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth geven. Dit maakt reparatie van het operatieve systeem mogelijk zonder dat er data verloren gaan.

De volgende programma's helpen u het iexplore.exe proces op uw computer te analyseren: Security Task Manager toont alle lopende Windows taken, inclusief geintegreerde verborgen processen, zoals het toezicht op uw toetsenbord en browser of de activering van Autostart. Een specifieke beoordeling van de veiligheidsrisico's geeft een indicatie van de kans dat het proces potentieel spyware, malware of een Trojaans paard betreft. Malwarebytes Anti-Malware spoort op uw harde schijf naar sluimerende spyware, adware, Trojaanse paarden, keyloggers, malware en trackers en verwijdert deze.

iexplore scanner

Download

Security Task Manager toont alle lopende Windowstaken, inclusief embedded verborgen functies (bijv. toetsenbord of browsermonitoring, autostartvermelding). Een individuele veiligheidsbeoordeling geeft een indicatie van de kans dat het proces potentiële spyware, malware, keylogger of een Trojaans paard is.

Gratis Antivirus detecteert en verwijdert niet-actieve spyware, adware, trojans, keyloggers, malware en tracking bedreigingen van uw harde schijf. Ideaal supplement voor Security Task Manager.

SpeedUpMyPC scant gratis, maakt schoon, repareert en optimaliseert je systeem.