Home > Bestanden > PresentationFontCache.exe Windowsproces - wat is het?

Hoe verwijder je een PresentationFontCache fout

Het echte PresentationFontCache.exe bestand is een software component van Microsoft .NET Framework door .

PresentationFontCache is een afkorting voor Windows Presentation Foundation Font Cache Service

PresentationFontCache.exe is een uitvoerbaar bestand (een programma) voor Windows. De bestandsextensie .exe is de afkorting voor het Engelse 'executable'. Voer uitvoerbare bestanden alleen uit van uitgevers die u vertrouwt, omdat uitvoerbare bestanden mogelijk de instellingen van uw computer aanpassen of schaden aan uw computer kunnen toebrengen. Op het gratis bestandsinformatieforum kun je uitzoeken of PresentationFontCache.exe een virus, Trojaans paard, spyware, adware is dat je kunt verwijderen of een bestand dat behoort tot een Windowssysteem of een toepassing die u kunt vertrouwen.

Hints om PresentationFontCache.exe gerelateerde fouten op te lossen

  1. Gebruik het gratis Restoro om de oorzaak van het probleem te vinden. Het is meestal erg nuttig.
  2. Update PresentationFontCache.exe. Je kunt de updates die je nodig hebt vinden op de website van de uitgever van de software. (zie de volgende paragraaf).
  3. Vind de juiste informatie over wat PresentationFontCache.exe voor jou kan doen in de volgende paragrafen.

PresentationFontCache.exe bestandsinfo

Het proces PresentationFontCache.exe hoort bij de software Microsoft .NET Framework of Windows Presentation Foundation Font Cache van Microsoft (www.microsoft.com)..

Omschrijving: PresentationFontCache.exe veroorzaakt vaak problemen en is belangrijk voor Windows. PresentationFontCache.exe bevindt zich in een submap van C:\Windows. Bekende bestandsformaten op Windows 10/11/7 zijn 42,856 bytes (36% van alle voorkomende bestanden), 46,104 bytes en nog 8 varianten. https://www.bestanden.nl/proces/presentationfontcache.exe.html 
De naam van de service is "FontCache3.0.0.0".
Programma is niet zichtbaar. Het is digitaal gesigneerd. Het is een betrouwbaar Microsoftbestand. Daarom is de technische veiligheidsbeoordeling 10% gevaarlijk.

Belangrijk: Sommige malware camoufleert zichzelf als PresentationFontCache.exe. Controleer daarom het PresentationFontCache.exe proces erop of je pc of het geïnfecteerd is. We raden Security Task Manager aan om de veiligheid van je computer te controleren.


Commentaar gebruiker

Door de virusscanner ESET NOD32 ANTIVIRUS 32 ben ik er achter gekomen dat er een programma PresentationFontCache.exe op mijn pc aanwezig is. Eerst was het programma aanwezig ineens was het verdwenen rara hoe kan dat? Is er een ander programma dat dit uitpakt en virtueel laat draaien? Als het programma zich zo gedraagt dan heb ik er we vraagtekens bij.
OnzichtbaarEnGeheim
Samenvatting: Gemiddelde gebruikers beoordeling van PresentationFontCache.exe: gebaseerd op 1 stem met 1 review.
52 gebruikers vragen naar dit bestand. Eén gebruiker heeft het als gevaarlijk beoordeeld.
Als je meer weet over PresentationFontCache.exe, deel je kennis dan en help anderen.

Zo los je problemen met PresentationFontCache op

Een schone en opgeruimde computer is de eerste vereiste om problemen met PresentationFontCache te vermijden. Dat betekent het uitvoeren van een malware scan, het schoonmaken van je harde schijf met cleanmgr en sfc /scannow, het verwijderen van programma's die je niet meer nodig hebt, het controleren op Autostart programma's (met msconfig) en het activeren van Windows' Automatic Update. Vergeet niet regelmatig back-up bestanden aan te maken, of ten minste herstelpunten te maken.

Als er zich daadwerkelijk een probleem voordoet, probeer dan te herinneren welke handeling u het laatst hebt uitgevoerd, of wat u als laatste hebt geinstalleerd voordat het probleem zich voor het eerst voordeed. Gebruik het resmon commando om de processen in beeld te brengen die uw probleem veroorzaken. Zelfs bij ernstige problemen is het beter om Windows niet opnieuw te installeren, maar de installering te repareren of, bij Windows 8 en latere versies, het commando DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth geven. Dit maakt reparatie van het operatieve systeem mogelijk zonder dat er data verloren gaan.

De volgende programma's helpen u het PresentationFontCache.exe proces op uw computer te analyseren: Security Task Manager toont alle lopende Windows taken, inclusief geintegreerde verborgen processen, zoals het toezicht op uw toetsenbord en browser of de activering van Autostart. Een specifieke beoordeling van de veiligheidsrisico's geeft een indicatie van de kans dat het proces potentieel spyware, malware of een Trojaans paard betreft. Malwarebytes Anti-Malware spoort op uw harde schijf naar sluimerende spyware, adware, Trojaanse paarden, keyloggers, malware en trackers en verwijdert deze.

PresentationFontCache scanner

Download

Security Task Manager toont alle lopende Windowstaken, inclusief embedded verborgen functies (bijv. toetsenbord of browsermonitoring, autostartvermelding). Een individuele veiligheidsbeoordeling geeft een indicatie van de kans dat het proces potentiële spyware, malware, keylogger of een Trojaans paard is.

Gratis Antivirus detecteert en verwijdert niet-actieve spyware, adware, trojans, keyloggers, malware en tracking bedreigingen van uw harde schijf. Ideaal supplement voor Security Task Manager.

Restoro scant gratis, maakt schoon, repareert en optimaliseert je systeem.