Home > Bestanden > rundll32.exe Windowsproces - wat is het?

Hoe verwijder je een rundll32 fout

Rundll32.exe is een uitvoerbaar bestand (een programma) voor Windows. De bestandsextensie .exe is de afkorting voor het Engelse 'executable'. Voer uitvoerbare bestanden alleen uit van uitgevers die u vertrouwt, omdat uitvoerbare bestanden mogelijk de instellingen van uw computer aanpassen of schaden aan uw computer kunnen toebrengen. Op het gratis bestandsinformatieforum kun je uitzoeken of rundll32.exe een virus, Trojaans paard, spyware, adware is dat je kunt verwijderen of een bestand dat behoort tot een Windowssysteem of een toepassing die u kunt vertrouwen.

Hints om rundll32.exe gerelateerde fouten op te lossen

  1. Gebruik het gratis PC Mechanic om de oorzaak van het probleem te vinden. Het is meestal erg nuttig.
  2. Update Run a DLL as an App. Je kunt de updates die je nodig hebt vinden op de website van de uitgever van de software. (zie de volgende paragraaf).
  3. Vind de juiste informatie over wat rundll32.exe voor jou kan doen in de volgende paragrafen.

Rundll32.exe bestandsinfo

Het proces Run a DLL as an App of Windows host process (Rundll32) of Een DLL-bestand als toepassing starten of Windows-hostproces (Rundll32) of Eine DLL-Datei als Anwendung ausführen of Exécuter une DLL en tant qu'application of Ejecutar un archivo DLL como una aplicación of Uob

hoort bij de software Microsoft Windows Operating System of Besturingssysteem Microsoft Windows of Betriebssystem Microsoft Windows of Sistema operativo Microsoft Windows of Système d'exploitation Microsoft Windows of Lsz of Sistema operacional Microsoft Windows of ecuma gourdirions

van Microsoft (www.microsoft.com) of Ocf of judokas négligent of Simple Productions of NEXT-Soft of Microsoft Windows Operating System (windows.microsoft.com) of DODQKDZQR..

Omschrijving: rundll32.exe is een van de "workhorse" bestuursysteem programma's in Windows. Zoals de naam suggereert, is het verantwoordelijk voor het inroepen van dynamic link libraries (DLL's) en voor het opslaan in het geheugen om in andere programma's te gebruiken. Deze versie is verantwoordelijk voor 32-bit code en is nodig omdat DLL's niet rechtstreeks als programma's kunnen worden uitgevoerd.

Gedetailleerde Analyse: rundll32.exe veroorzaakt vaak problemen en is belangrijk voor Windows. Rundll32.exe bevindt zich in de map C:\Windows\System32. Bekende bestandsformaten op Windows 10/8/7/XP zijn 33,280 bytes (76% van alle voorkomende bestanden), 44,544 bytes en nog 26 varianten. https://www.bestanden.nl/proces/rundll32.exe.html 
Het bestand is een bestand met Microsoft signatuur. Daarom is de technische veiligheidsbeoordeling 9% gevaarlijk.

Hoe herkent u verdachte varianten?

  • Als rundll32.exe wordt gevonden in een submap van C:\Windows dan is de veiligheidsbeoordeling 10% gevaarlijk. Bestandsformaat is 44,544 bytes (85% van alle voorkomende bestanden), 51,200 bytes en nog 7 varianten. Het proces is niet zichtbaar. Het bestand is een betrouwbaar Microsoftbestand.
  • Als rundll32.exe wordt gevonden in een submap van "C:\Users\USERNAME" dan is de veiligheidsbeoordeling 58% gevaarlijk. Bestandsformaat is 397,312 bytes (15% van alle voorkomende bestanden), 24,576 bytes en nog 8 varianten. Het is geen Windows systeemcomponent. De toepassing is niet zichtbaar. Het proces start bij het opstarten van Windows (Zie registratiesleutel: MACHINE\Run, Run, DEFAULT\Runonce, User Shell Folders, MACHINE\RunOnce, DEFAULT\Run, Winlogon\Shell, MACHINE\RunServices). De toepassing heeft geen bestandsomschrijving. Rundll32.exe kan inputs onthouden, toezicht houden op toepassingen en andere programma's manipuleren.
  • Als rundll32.exe wordt gevonden in een submap van "C:\Program Files" dan is de veiligheidsbeoordeling 37% gevaarlijk. Bestandsformaat is 33,280 bytes (40% van alle voorkomende bestanden), 208,896 bytes, 7,680 bytes of 359,936 bytes.
  • Als rundll32.exe wordt gevonden in de map C:\Windows dan is de veiligheidsbeoordeling 72% gevaarlijk. Bestandsformaat is 44,695 bytes (40% van alle voorkomende bestanden), 45,208 bytes, 58,880 bytes of 61,440 bytes.
  • Als rundll32.exe wordt gevonden in een submap van C:\ dan is de veiligheidsbeoordeling 73% gevaarlijk. Bestandsformaat is 61,440 bytes.
  • Als rundll32.exe wordt gevonden in een submap van de map Windows Temp dan is de veiligheidsbeoordeling 56% gevaarlijk. Bestandsformaat is 310,359 bytes.
  • Als rundll32.exe wordt gevonden in een submap van de map "Mijn Bestanden" dan is de veiligheidsbeoordeling 56% gevaarlijk. Bestandsformaat is 7,168 bytes.

Belangrijk: Sommige malware camoufleert zichzelf als rundll32.exe, met name als ze zich niet in de map C:\Windows\System32 bevinden. Controleer daarom het rundll32.exe proces erop of je pc of het geïnfecteerd is. We raden Security Task Manager aan om de veiligheid van je computer te controleren.


Commentaar gebruiker

komt steeds bij opstarten tevoorschijn. hoe kom ik hiervan af?
liesgreuter
Is dit ook de oorzaak dat mijn PC vaak op tilt slaat op de gekste ogenblikken slaat hij uit ongeacht welke site ik net bekijk of ook bij bewegende beelden kamerdebatten enz:
ajhhanzen
Ik krijg iedere keer een venstertje in beeld Rundll 32 werk niet meer hoe moet ik dat weer inschakelen
henk
er verschijnt steeds: rundll32 werkt niet meer wat moet ik doen
De Cock André
als je naar naar configuratie-- hardware en geluiden naar audio apparaten beheren gaat, wordt rundll32.exe ook gestart.
naampie
Samenvatting: Gemiddelde gebruikers beoordeling van rundll32.exe: gebaseerd op 2 stemmen met 5 reviews.
187 gebruikers vragen naar dit bestand. 3 gebruikers hebben het niet beoordeeld ("weet niet"). Eén gebruiker heeft het als niet gevaarlijk beoordeeld. Eén gebruiker heeft het als gevaarlijk beoordeeld.
Als je meer weet over rundll32.exe, deel je kennis dan en help anderen.

Zo los je problemen met rundll32 op

Een schone en opgeruimde computer is de eerste vereiste om problemen met rundll32 te vermijden. Dat betekent het uitvoeren van een malware scan, het schoonmaken van je harde schijf met cleanmgr en sfc /scannow, het verwijderen van programma's die je niet meer nodig hebt, het controleren op Autostart programma's (met msconfig) en het activeren van Windows' Automatic Update. Vergeet niet regelmatig back-up bestanden aan te maken, of ten minste herstelpunten te maken.

Als er zich daadwerkelijk een probleem voordoet, probeer dan te herinneren welke handeling u het laatst hebt uitgevoerd, of wat u als laatste hebt geinstalleerd voordat het probleem zich voor het eerst voordeed. Gebruik het resmon commando om de processen in beeld te brengen die uw probleem veroorzaken. Zelfs bij ernstige problemen is het beter om Windows niet opnieuw te installeren, maar de installering te repareren of, bij Windows 8 en latere versies, het commando DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth geven. Dit maakt reparatie van het operatieve systeem mogelijk zonder dat er data verloren gaan.

De volgende programma's helpen u het rundll32.exe proces op uw computer te analyseren: Security Task Manager toont alle lopende Windows taken, inclusief geintegreerde verborgen processen, zoals het toezicht op uw toetsenbord en browser of de activering van Autostart. Een specifieke beoordeling van de veiligheidsrisico's geeft een indicatie van de kans dat het proces potentieel spyware, malware of een Trojaans paard betreft. Malwarebytes Anti-Malware spoort op uw harde schijf naar sluimerende spyware, adware, Trojaanse paarden, keyloggers, malware en trackers en verwijdert deze.

rundll32 scanner

Download

Security Task Manager toont alle lopende Windowstaken, inclusief embedded verborgen functies (bijv. toetsenbord of browsermonitoring, autostartvermelding). Een individuele veiligheidsbeoordeling geeft een indicatie van de kans dat het proces potentiële spyware, malware, keylogger of een Trojaans paard is.

Gratis Antivirus detecteert en verwijdert niet-actieve spyware, adware, trojans, keyloggers, malware en tracking bedreigingen van uw harde schijf. Ideaal supplement voor Security Task Manager.

SpeedUpMyPC scant gratis, maakt schoon, repareert en optimaliseert je systeem.