Home > Bestanden > uTorrent.exe Windowsproces - wat is het?

Hoe verwijder je een uTorrent fout

Het echte uTorrent.exe bestand is een software component van µTorrent door .

uTorrent is een afkorting voor ��To*rrent Launcher

UTorrent.exe is een uitvoerbaar bestand (een programma) voor Windows. De bestandsextensie .exe is de afkorting voor het Engelse 'executable'. Voer uitvoerbare bestanden alleen uit van uitgevers die u vertrouwt, omdat uitvoerbare bestanden mogelijk de instellingen van uw computer aanpassen of schaden aan uw computer kunnen toebrengen. Op het gratis bestandsinformatieforum kun je uitzoeken of uTorrent.exe een virus, Trojaans paard, spyware, adware is dat je kunt verwijderen of een bestand dat behoort tot een Windowssysteem of een toepassing die u kunt vertrouwen.

Hints om uTorrent.exe gerelateerde fouten op te lossen

 1. Gebruik het gratis Restoro om de oorzaak van het probleem te vinden. Het is meestal erg nuttig.
 2. Update µTorrent. Je kunt de updates die je nodig hebt vinden op de website van de uitgever van de software. (zie de volgende paragraaf).
 3. Vind de juiste informatie over wat uTorrent.exe voor jou kan doen in de volgende paragrafen.

UTorrent.exe bestandsinfo

Het proces µTorrent of Software Installation hoort bij de software µTorrent of uTorrent Pro of BTGuard of OpenIV Package Creator van BitTorrent (www.bittorrent.com)..

Omschrijving: utorrent.exe is een peer-to-peer software programma dat gebaseerd is op Bit Torrent. Deze software wordt gebruikt voor het downloaden (en delen) van bestanden van en met andere gebruikers via het internet. Je moet er goed op letten om alle binnenkomende bestanden op virussen te scannen met uTorrent. Als je geen gebruikt maakt van dit programma kunnen je het veilig beëindigen en verwijderen.

Gedetailleerde Analyse: Windows heeft uTorrent.exe niet nodig. Bestand uTorrent.exe bevindt zich in een submap van "C:\Users\USERNAME". Bekende bestandsformaten op Windows 10/11/7 zijn 2,026,520 bytes (4% van alle voorkomende bestanden), 1,694,560 bytes en nog 161 varianten. https://www.bestanden.nl/proces/utorrent.exe.html 
Het bestand is geen Windows systeemcomponent. UTorrent.exe is een bestand met Verisign signatuur. Het bestand is gecertificeerd door een betrouwbaar bedrijf. Het programma wordt geladen tijdens het Windows bootproces (Zie registratiesleutel: Run, RunOnce, DEFAULT\Run, User Shell Folders). UTorrent.exe kan toezicht houden op toepassingen en inputs onthouden. Daarom is de technische veiligheidsbeoordeling 47% gevaarlijk.

 • Als uTorrent.exe wordt gevonden in een submap van "C:\Program Files" dan is de veiligheidsbeoordeling 39% gevaarlijk. Bestandsformaat is 399,736 bytes (12% van alle voorkomende bestanden), 880,496 bytes en nog 62 varianten. Het bestand is geen Windows systeemcomponent. Bestand uTorrent.exe is gecertificeerd door een betrouwbaar bedrijf. Bestand uTorrent.exe is een bestand met Verisign signatuur. Het proces wordt geladen tijdens het Windows bootproces (Zie registratiesleutel: Run, DEFAULT\Run, RunOnce, User Shell Folders). Het proces is niet zichtbaar. UTorrent.exe kan toezicht houden op toepassingen en inputs onthouden.
 • Als uTorrent.exe wordt gevonden in een submap van C:\ dan is de veiligheidsbeoordeling 3% gevaarlijk. Bestandsformaat is 896,912 bytes (50% van alle voorkomende bestanden) of 399,736 bytes. Het programma heeft een zichtbaar venster. Het bestand heeft een digitale signatuur. Bestand uTorrent.exe is geen Windows systeembestand. Bestand uTorrent.exe is een bestand met Verisign signatuur. UTorrent.exe kan inputs onthouden en toezicht houden op toepassingen.
 • Als uTorrent.exe wordt gevonden in de map "C:\Program Files" dan is de veiligheidsbeoordeling 0% gevaarlijk. Bestandsformaat is 880,496 bytes.
 • Als uTorrent.exe wordt gevonden in C:\ dan is de veiligheidsbeoordeling 22% gevaarlijk. Bestandsformaat is 802,136 bytes.
 • Als uTorrent.exe wordt gevonden in een submap van de map "Mijn Bestanden" dan is de veiligheidsbeoordeling 72% gevaarlijk. Bestandsformaat is 177,152 bytes.

Belangrijk: Sommige malware camoufleert zichzelf als uTorrent.exe, met name als ze zich in de map c:\windows or c:\windows\system32 bevinden. Controleer daarom het uTorrent.exe proces erop of je pc of het geïnfecteerd is. Als µTorrent de zoekmachine van uw browser en startpagina heeft gewijzigd, kunt u de standaard-instellingen van uw browser als volgt herstellen:

Herinitialiseer browser-instellingen voor Internet-Explorer ▾
 1. In Internet Explorer, druk de toetscombinatie Alt + X om het Tools menu te openen.
 2. Klik op Internet options.
 3. Klik op de Advanced tabtoets.
 4. Klik op de Reset... knop.
 5. Activeer de Delete personal settings instelling.
Dit zorgt voor een herinitialisatie van uw Internet Explorer naar de standaard-instellingen. Uw browser zal starten met de bekende startpagina en zoekmachine—zonder popups, ads, cookies, maar zal ook alle invoegtoepassingen van de browser wissen [1]. Maak het opruimen van uw browser en computer eenvoudiger en veiliger met Security Task Manager.


Commentaar gebruiker

Er zijn nog geen beoordelingen. Waarom schrijf je niet als eerste een korte beoordeling?
46 gebruikers vragen naar dit bestand.
Als je meer weet over uTorrent.exe, deel je kennis dan en help anderen.

Zo los je problemen met uTorrent op

Een schone en opgeruimde computer is de eerste vereiste om problemen met uTorrent te vermijden. Dat betekent het uitvoeren van een malware scan, het schoonmaken van je harde schijf met cleanmgr en sfc /scannow, het verwijderen van programma's die je niet meer nodig hebt, het controleren op Autostart programma's (met msconfig) en het activeren van Windows' Automatic Update. Vergeet niet regelmatig back-up bestanden aan te maken, of ten minste herstelpunten te maken.

Als er zich daadwerkelijk een probleem voordoet, probeer dan te herinneren welke handeling u het laatst hebt uitgevoerd, of wat u als laatste hebt geinstalleerd voordat het probleem zich voor het eerst voordeed. Gebruik het resmon commando om de processen in beeld te brengen die uw probleem veroorzaken. Zelfs bij ernstige problemen is het beter om Windows niet opnieuw te installeren, maar de installering te repareren of, bij Windows 8 en latere versies, het commando DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth geven. Dit maakt reparatie van het operatieve systeem mogelijk zonder dat er data verloren gaan.

De volgende programma's helpen u het uTorrent.exe proces op uw computer te analyseren: Security Task Manager toont alle lopende Windows taken, inclusief geintegreerde verborgen processen, zoals het toezicht op uw toetsenbord en browser of de activering van Autostart. Een specifieke beoordeling van de veiligheidsrisico's geeft een indicatie van de kans dat het proces potentieel spyware, malware of een Trojaans paard betreft. Malwarebytes Anti-Malware spoort op uw harde schijf naar sluimerende spyware, adware, Trojaanse paarden, keyloggers, malware en trackers en verwijdert deze.

uTorrent scanner

Download

Security Task Manager toont alle lopende Windowstaken, inclusief embedded verborgen functies (bijv. toetsenbord of browsermonitoring, autostartvermelding). Een individuele veiligheidsbeoordeling geeft een indicatie van de kans dat het proces potentiële spyware, malware, keylogger of een Trojaans paard is.

Gratis Antivirus detecteert en verwijdert niet-actieve spyware, adware, trojans, keyloggers, malware en tracking bedreigingen van uw harde schijf. Ideaal supplement voor Security Task Manager.

Restoro scant gratis, maakt schoon, repareert en optimaliseert je systeem.