Home > Bestanden > shlext.dll Windowsproces - wat is het?

Hoe verwijder je een shlext fout

Shlext.dll is een Windows DLL bestand. DLL is de afkorting voor Dynamic Link Library. DLL bestanden zijn nodig voor programma's of web browser uitbreidingen, omdat ze programma code, gegevens en hulpmiddelen bevatten Op het gratis bestandsinformatieforum kun je uitzoeken of shlext.dll een virus, Trojaans paard, spyware, adware is dat je kunt verwijderen of een bestand dat behoort tot een Windowssysteem of een toepassing die u kunt vertrouwen.

Hints om shlext.dll gerelateerde fouten op te lossen

  1. Gebruik het gratis PC Mechanic om de oorzaak van het probleem te vinden. Het is meestal erg nuttig.
  2. Update AntiVirus context menu. Je kunt de updates die je nodig hebt vinden op de website van de uitgever van de software. (zie de volgende paragraaf).
  3. Vind de juiste informatie over wat shlext.dll voor jou kan doen in de volgende paragrafen.

Shlext.dll bestandsinfo

Het proces AntiVirus context menu hoort bij de software Avira AntiVir Personal - Free of Avira AntiVir Personal - Free Antivirus of Avira AntiVir PersonalEdition of Avira AntiVir Premium of Avira Premium Security Suite of Avira Product Family of AntiVir Desktop van Avira GmbH (www.avira.com) of Avira Operations GmbH & Co. KG..

Omschrijving: Shlext.dll zit in de Avira AntiVir antivirus suites. Door deze daemon kan de anti virus samenwerken met de Internet browsers en het doet dit door een component object model te maken. In plaats van te scannen vanuit de tray is het mogelijk de pagina’s te scannen voordat ze gedownload worden op de desktop, wat een stuk veiliger is.

Gedetailleerde Analyse: Windows heeft shlext.dll niet nodig. Bestand shlext.dll bevindt zich in een submap van "C:\Program Files". Bekende bestandsformaten op Windows 10/8/7/XP zijn 65,793 bytes (31% van alle voorkomende bestanden), 86,376 bytes en nog 5 varianten. https://www.bestanden.nl/proces/shlext.dll.html 
Een .dll bestand (Dynamic Link Library) is een speciaal type Windows programma dat functies bevat die andere programma's kunnen oproepen. Dit .dll bestand kan in alle lopende processen geïnjecteerd worden en kan hun gedrag veranderen of manipuleren. Het kan het gedrag van andere programma's veranderen of andere programma's manipuleren. Het programma is niet zichtbaar. Er is geen gedetailleerde omschrijving van deze dienst. Shlext.dll is geen Windows systeembestand. Shlext.dll kan inputs onthouden. Daarom is de technische veiligheidsbeoordeling 66% gevaarlijk.

Belangrijk: Sommige malware camoufleert zichzelf als shlext.dll. Controleer daarom het shlext.dll proces erop of je pc of het geïnfecteerd is. We raden Security Task Manager aan om de veiligheid van je computer te controleren.


Commentaar gebruiker

Er zijn nog geen beoordelingen. Waarom schrijf je niet als eerste een korte beoordeling?
60 gebruikers vragen naar dit bestand.
Als je meer weet over shlext.dll, deel je kennis dan en help anderen.

Zo los je problemen met shlext op

Een schone en opgeruimde computer is de eerste vereiste om problemen met shlext te vermijden. Dat betekent het uitvoeren van een malware scan, het schoonmaken van je harde schijf met cleanmgr en sfc /scannow, het verwijderen van programma's die je niet meer nodig hebt, het controleren op Autostart programma's (met msconfig) en het activeren van Windows' Automatic Update. Vergeet niet regelmatig back-up bestanden aan te maken, of ten minste herstelpunten te maken.

Als er zich daadwerkelijk een probleem voordoet, probeer dan te herinneren welke handeling u het laatst hebt uitgevoerd, of wat u als laatste hebt geinstalleerd voordat het probleem zich voor het eerst voordeed. Gebruik het resmon commando om de processen in beeld te brengen die uw probleem veroorzaken. Zelfs bij ernstige problemen is het beter om Windows niet opnieuw te installeren, maar de installering te repareren of, bij Windows 8 en latere versies, het commando DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth geven. Dit maakt reparatie van het operatieve systeem mogelijk zonder dat er data verloren gaan.

De volgende programma's helpen u het shlext.dll proces op uw computer te analyseren: Security Task Manager toont alle lopende Windows taken, inclusief geintegreerde verborgen processen, zoals het toezicht op uw toetsenbord en browser of de activering van Autostart. Een specifieke beoordeling van de veiligheidsrisico's geeft een indicatie van de kans dat het proces potentieel spyware, malware of een Trojaans paard betreft. Malwarebytes Anti-Malware spoort op uw harde schijf naar sluimerende spyware, adware, Trojaanse paarden, keyloggers, malware en trackers en verwijdert deze.

shlext scanner

Download

Security Task Manager toont alle lopende Windowstaken, inclusief embedded verborgen functies (bijv. toetsenbord of browsermonitoring, autostartvermelding). Een individuele veiligheidsbeoordeling geeft een indicatie van de kans dat het proces potentiële spyware, malware, keylogger of een Trojaans paard is.

Gratis Antivirus detecteert en verwijdert niet-actieve spyware, adware, trojans, keyloggers, malware en tracking bedreigingen van uw harde schijf. Ideaal supplement voor Security Task Manager.

SpeedUpMyPC scant gratis, maakt schoon, repareert en optimaliseert je systeem.